Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 18.11.2018

Slávisté v sobotu odpoledne splnili roli favorita a zvítězili nad Démony Česká Lípa 3:2 (3:0). Červenobílí si vypracovali celou řadu šancí, získali tříbrankový náskok, ale na konci zápasu dvakrát inkasovali a o svou výhru se mohli v poslední minutě obávat. Zkušeně si však tři body pohlídali, hosty nepustili do žádné šance, která by mohla znamenat vyrovnání skóre. Přesto se svým výkonem, a především s koncovkou, domácí spokojení být nemohli.

První branku vstřelil v sedmé minutě Ivan Krstevski, kterému připravil jasnou střeleckou pozici Marko Pršič. Druhou branku přidal o čtyři minuty později z penalty, která byla nařízena za faul na Radima Zárubu, Uroš Krasnič. Ještě do poločasu přidal třetí branku Jan Homola, zakončil tím přesně rozehranou standardní situaci od Radima Záruby. Mnoho dalších šancí zůstalo nevyužito.

Po přestávce ale červenobílí náskok nenavýšili, řadu dobrých zákroků předvedl v hostující brance Kirov. V závěru se dvěma brankami prosadil Martin Sop, na bodový zisk to ale pro Démony nestačilo. Do utkání zasáhli oba slávističtí brankáři, první poločas odchytal Marek Karpiak, druhý pak Jan Žežulka. Rozhodčí předvedli několik nepřesných rozhodnutí, veterán Stanislav Bejda, který se po delší době objevil v českolipském dresu neměl utkání dohrát po opakovaných zákrocích na Radima Zárubu.

Slávisté mají na svém kontě po sedmi kolech patnáct bodů a jsou na čtvrtém místě tabulky, další zápas je čeká příští pátek, kdy pocestují k zápasu na palubovce nováčka soutěže Bazooky Uherské Hradiště. Do konce roku se představí ještě dvakrát na palubovkách soupeřů, v Brně proti Helasu, a v Mělníku proti domácímu Olympiku. Zápas s Chrudimí byl odložen a bude se dohrávat až v roce 2019.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (Slavia): "Myslím, že jsme většinu zápasu byli lepším týmem,ale zase nám vázla koncovka, což se opakuje už několik zápasů, na to se nemůžeme vymlouvat. Buď tu kvalitu na zakončení máte, nebo ne. Nevím, jestli to je v hlavách, ale musíme to zlepšit. Lípa v závěru hodně bojovala, vyhrávala souboje. My jsme v závěru dvakrát inkasovali a pustili soupeře ještě k power-play, to se nám prostě nesmí stávat, z toho se musíme poučit, protože to se prostě nesmí opakovat."

Karel Kruliš (trenér České Lípy):
"Zápas se nám v prvním poločase nepovedl, hráli jsme v zataženém bloku, byla tam penalta. Nedařilo se nám Slavii bránit jako celek, bylo vidět, že to hodně trénují a mají to nacvičené. S výsledkem jsem nakonec spokojený, sahali jsme po bodu, i když bychom si ho nezasloužili, tak jsme zápas odmakali na sto procent, to, co jsme chtěli hrát, to tam bylo."

SK Slavia Praha – FC Démoni Česká Lípa 3:2 (3:0)
Branky: 7. Krstevski (Pršič), 11. Krasnič, 20. Homola (Záruba) – 38. a 38. Sop
Slavia: Karpiak (21. Žežulka) – Klíma, Krstevski, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Dodo, Krasnič, Homola (C), Veljkovič, Záruba, Hájek.
Česká Lípa: Kirov (Sochůrek) – Hrubý, Šafář, Fichtner, Bejda, Havrda, Zapletal, Kotek, Semerád, Sop.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700