Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.11.2018

Velice cenné vítězství si ve čtvrtek večer v televizním zápase připsali slávisté na palubovce Interobalu Plzeň. Po bezbrankovém poločase padla první branka ve 22. minutě, kdy si Lukáš Rešetár srazil do vlastní sítě přihrávku Martina Směřičky na nabíhajícího Davida Jošta. O tři minuty později Ivan Krstevski přidal nadvakrát z levé strany druhou branku. Dvě minuty před koncem se trefil do sítě po chybě v plzeňské rozehrávce Radim Záruba a skóre nakonec uzavřel při soupeřově power-play Marko Pršič střelou do prázdné branky.

Slavia měla v prvním poločase velkou herní převahu, dobře bránila, Plzeň nepouštěla do vážných šancí. Domácí se v prvním poločasu dle statistik České televize dostali pouze k jediné střele na bránu, celkem pak v celém utkání pouze čtyřikrát trefili prostor branky Karpiaka, proti 22 střelám sešívaných. Nakonec si hráči vylepšili své statistiky, Záruba se trefil poprvé po návratu do Slavie, znovu se trefil i Pršič, který má na kontě již sedm branek ze šesti zápasů.

Emoce vzbudily první minuty druhého poločasu. První branku Slavia vstřelila po diskutabilním souboji Záruby se Slámou. "Korektně přiznejme, že se měl pískat faul. Podobných nepískaných zákroků bychom v každém utkání našli hodně, ale zde samozřejmě vzbudil emoce, neboť jsme díky němu získali míč a vstřelili důležitou úvodní branku zápasu", řekl po utkání asistent trenéra Nenad Veljkovič. Nicméně emoce pak jitřily i další události. Rozhodčí, pravděpodobně v rámci jakési kompenzace, neuznali o chvíli poté zcela regulérní branku Směřičky, po chybě brankáře Němce, a domácí se zlobili i po brance Krstevského, který dle jejich názoru hrál rukou. Hosté se naopak dožadovali přísnějšího potrestání Abrháma po likvidačním zákroku na Pršiče, nebo poté co Holý šlapákem zasáhl hlavu brankáře Karpiaka.

Přes tyto momenty je nutné konstatovat, že Slavia vyhrála zcela zaslouženě. Patrně jen trápení sešívaných s koncovkou bylo příčinou toho, že utkání nebylo rozhodnuto dříve a výraznějším brankovým rozdílem. Šancí na vstřelení gólů měli hosté již v prvním poločasu víc než dost.

Slavia si tak připsala letošní čtvrté vítězství a poskočila v tabulce na čtvrté místo. Další body může získat již tuto sobotu, kdy na domácí palubovce přivítá od 13 hodin Démony Česká Lípa. Pokud si chcete spojit futsal s hokejovým utkáním od 15:00, pak je to pro vás ideální pozvánka!

Komentáře:

Radim Záruba: "Myslím si, že jsme měli víc gólových šancí a že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Jsem rád, že jsem trefil svůj první gól po návratu do Slavie, snad mi to tam bude padat. Hlavní jsou tři body pro Slavii. Můj návrat byl trochu hektický, ale už jsem se s týmem i trenérem zžil. Je to profesionální klub, věřím, že můžeme v sezoně dosáhnout na velmi dobrý výysledek."

Martin Směřička: Byl to hlavně v prvním poločase hodně opatrný zápas, Plzeň hrála hlavně ze zabezpečené obrany, my jsme po přestávce hned z prvního střídání dali branku a proměnili další šance, zápas se otevřel a soupeř už tolik nebránil. První branka tomu hodně pomohla.

Zdeněk Sláma: "Je to další zápas, kdy jsme nedali ani branku, nastříleli jsme je jenom Liberci. Nemůžeme se najít, v minulé sezoně nám tam padlo všechno, letos nic. Dopředu nejsme moc nebezpeční, dnes jsme snad neměli ani jednu nebezpečnou šanci. Snažíme se to dát dohromady, ale zatím je to hrozné."

Záznam utkání na webu České televize zde...

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 0:4 (0:0)
Branky: 22. Rešetár vlastní, 25. Krstevski (Jošt), 38. Záruba, 40. Pršič (Krstevski)
Interobal Plzeň: Němec (Bartůněk) – Rozboud, Rešetár (C), T. Buchta, Sláma, Abrham, Sklenář, Kovács, Holý, P. Zajíček, Mižár, Křemen, Künstner
Slavia: Karpiak (Žežulka) – Klíma, Krstevski, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Dodo, Krasnič, Homola (C), Veljkovič, Záruba, Hájek
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700