Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 3.11.2018

Slavia splnila roli favorita a nad VŠB Ostrava zvítězila vysoko 10:2. Hosté se však v Edenu prezentovali snaživým výkonem, poctivě bránili a červenobílí se k deseti brankám prostříleli až třemi góly v samotném závěru. Svým prvním hattrickem v sešívaném dresu se blýskl David Jošt, po dvou brankách vstřelili Ivan Krstevski a Martin Směřička, jednu přidali Dodo a Uroš Krasnič, jedna branka byla vlastní.V utkání se představili oba brankáři Marek Karpiak a Jan Žežulka, každý z nich odchytal poločas.

Slávisté hned od začátku měli obrovskou převahu, soupeř ale poctivě bránil a červenobílí řadu šancí zahodili, chyběla překvapivější a přesnější koncovka. Nakonec se jako první prosadil v páté minutě slovenský reprezentant Martin Směřička, který zužitkoval nahrávku kapitána Jana Homoly. Hostům se podařilo vyrovnat, po přihrávce svého bratra se trefil Lukáš Kundrátek. V jedenácté minutě Slavia opět vedla, když si srazil do vlastní branky Zárubův centr z pravé strany Machálek.

Ve 14. minutě vstřelil krásnou střelou svoji první branku David Jošt, posledním střelcem prvního poločasu byl pak Dodo, který propasíroval míč do sítě u levé tyče. Ostrava hrála relativně dlouho pod tlakem pěti faulů, ke střele z 10m penalty ale slávisty nepustila.

Po přestávce čekali diváci na další gól do 27. minuty a padly hned dva – oba vstřelil Ivan Krstevski.

Ve 29. minutě přidal svoji druhou branku Martin Směřička, zbývající branky si červenobílí nechali na samotný závěr zápasu, kdy nejprve ránou z přímého kopu o břevno přidal branku Uroš Krasnič, v poslední minutě pak završil hattrick a desítku Jošt. Hosté ještě stihli přidat druhý gól, který vstřelil Janita a dokumentoval tak zlepšení, které vysokoškoláci v Edenu ve srovnání s předchozími koly předvedli.

Zápas nedokončil Radim Záruba, který odstoupil po jednom z ostrých soubojů v prvním poločase, měl by však být brzo v pořádku.

Komentáře po utkání:

David Jošt
(autor hattricku a desáté branky - Slavia): Výsledek je sice hezký, ale my jsme tím, že jsme nedodržovali to, co jsme chtěli hrát, udělali ze zápasu vyrovnané utkání. S šancemi, které si vytvoříme bychom si měli lépe poradit, koncovka nás trápí, musíme to zlepšit. V dalších zápasech by se nám to nemuselo vyplatit. Jinak co se týká mých branek, nedávám si na nich příliš velkou zásluhu, připravili mi je moji spoluhráči. Doufám, že to pokladník Jan Homola při vyměřování příspěvku do kasy zohlední.

Martin Kapsa (trenér VŠB): Dostali jsme sice deset gólů, ale zápas jsme odjezdili, odmakali, hráli jsme v rychlosti. Po těch zápasech na Spartě a na Helasu, kde jsme jenom bránili a nedostali se za půlku. Čekám na to, až budeme na příšti zápas v kompletním složení, abychom sestavu nemuseli stále složitě skládat.


SK Slavia Praha – VŠB Ostrava 10:2 (4:1)
Branky: 5. Směřička (Homola), 11. Machálek (vla.), 14. Jošt (Leovski), 16. Dodo, 27. Krstevski (Pršič), 27. Krstevski (Leovski), 29. Směřička (Hájek), 39. Jošt (Krasnič), 40. Krasnič, 40. Jošt (Krstevski) – 9. L.Kundrátek (P.Kundrátek), 40. Janita (Pánek) Trenér: Ivan Božovič
Slavia: Karpiak (21. Žežulka) – Klíma, Krstevski, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Dodo, Krasnič, Homola (C), Veljkovič, Záruba, Hájek.
VŠB Ostrava: Závodný – Janita, Machálek, Černohorský, Schneider, P. Kundrátek, L. Kundrátek, Pánek (C), Mikyska.
Rozhodčí: Henych, Melničuk




1. poločas
2. poločas
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700