Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.10.2018

Slávisté poprvé v nové sezoně prohráli, v sobotní dohrávce 4.kola v Edenu proměnili jenom dvě ze svých mnoha šancí a podlehli Svarogu Teplice. Jediné dva góly zaznamenali Dodo a Martin Směřička, červenobílí třikrát trefili brankovou konstrukci, největší šanci zahodil Dodo za stavu 2:3, kdy slabou ránou z několika kroků na odkrytou branku trefil svého spoluhráče.

Kromě bodů slávisté přišli také o zraněného gólmana Marka Karpiaka, kterého v druhém poločase nahradil mezi tyčemi uzdravený Radim Garčár.

V úvodu utkání se hrál rychlý futsal ze zabezpečených obran, v osmé minutě přes celé hřiště mířil Karpiak, brankáře Geronima, který se zapojil do útoku a nestačil se vrátit, však nepotrestal, míč skončil těsně vedle levé tyče.

Ve dvanácté minutě se hostům podařil protiútok a Jiří Novotný střelou k levé tyči otevřel skóre. O dvě minuty později na to mohl odpovědět Nenad Veljkovič, jeho střelu po přihrávce Doda, ale zastavila tyč.

Další branka padla až po přestávce, znovu se trefil reprezentant z Teplic David Černý. Před tím ale Uroš Krasnič trefil z dobré pozice pouze břevno hostující branky. Ve 25. minutě se slávisté dočkali, z velké dálky se prosadil Dodo, jeho rána mířila přesně k tyči. Autor branky hned minutu na to přihrál Směřičkovi, který z první vyrovnal.

Právě v této fázi ale slávisté ze svého tlaku další branku nevytěžili. Dodo a Ivan Krstevski trefili tyčku, svoji efektivitu ale potvrdili hosté, když Tomáš Vobořil znovu strhl vedení na jejich stranu. Ve 34. minutě Dodo dorážel už do odkryté branky, ale jeho nedůrazná střela trefila Veljkoviče. Ve 36. minutě netrefil na zadní tyči pas Marka Pršiče ani David Jošt.

Poslední slovo tak měli hosté, trefil se Jan Baran, na výsledku nezměnily nic ani dvě střely teplických hráčů, které minuly opuštěnou branku a ani power-play Slavie, při které hrál jako brankář v poli Igor Leovski.

V závěru utkání se po dlouhém zranění vrátil do hry také brankář Garčár, který musel vystřídat zraněného Karpiaka.

Komentáře k utkání:

Ivan Božovič (trenér Slavie): „Rozhodující okamžiky přišly v druhém poločase, kdy jsme vyrovnali na 2:2 a měli další šance, které jsme bohužel neproměnili. Proti takovému soupeři, který má vysokou efektivitu zakončení, se zahazování šancí nemůže vyplatit. Chtěli jsme jít do derby se třemi výhrami, to se nepodařilo, ale musíme se na zápas i tak velice dobře psychicky i takticky připravit.“

David Filinger (trenér Svarog Teplice): „Věděli jsme, že nás čeká vyrovnaný zápas, že Slavia má kvalitních pět, šest futsalistů, na kterých to stojí. To se nám potvrdilo, byl to boj do poslední minuty. Musím Slavii pogratulovat k tomu, že hrála výborný futsal, my jsme zase bojovali a dávali góly. Nakonec jsme byli tím šťastnějším mužstvem. Těžíme z kvalitní přípravy a tréninku, základem je disciplína v obraně, zatím nám to vychází. Věřím, že v tom budeme pokračovat.“

Slavia Praha – Svarog Teplice 2:4 (0:1)

Branky: 25. Dodo (Leovski), 26. Směřička (Dodo) – 12. Novotný, 23. Černý (Claudinho), 31. Vobořil, 37. Baran (Claudinho)
Slavia: Karpiak (35. Garčár) – Homola (C), Klíma, Krstevski, Směřička, Jošt, Sita, Pršič, Leovski,Dodo Da Costa, Krasnič, Veljkovič, Hájek. Trenér: Božovič
Teplice: Jeronimo (Hůla) – Černý (C), Baran, Novotný, Claudio, Da Silva, Nene, Šebek, Vobořil. Trenér: Filinger
Rozhodčí: Novotný, Laštovička
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700