Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.1.2018

Slavii se nepodařilo navázat na úspěšné vítězné derby se Spartou, a v 15. kole VARTA futsal ligy podlehla nováčkovi soutěže Olympiku Mělník. V neurovnaném a nehezkém zápase, ve kterém bylo na palubovce velmi mnoho emocí, nefutsalových soubojů, a nepřesností ze strany sudích, rozhodli o svém vítězství před zaplněnou mělnickou halou v závěru domácí hráči dvěma slepenými brankami, kterými přijali námi nabídnuté vítězství.

Trenér Nenad Veljkovič odehrál utkání poněkud netradičně na tři pravidelně střídající čtyřky, do hry se tak dostali futsalisté, kteří do derby nenaskočili – Jiří Novotný, Jan Lištván, Daniel Hájek a Vojtěch Turek. Možná i to bylo příčinou, proč jsme se nemohli dostat do standardního tempa hry. Bylo překvapivé, že se tento trend nezměnil s ohledem na vývoj utkání až do posledních minut.

V úvodu utkání nejprve domácí Marek Malák prověřil, jak dobře se na utkání rozcvičil brankář Václav Kubíček, už ve druhé minutě šli ale do vedení sešívaní. Antonín Hrdina vystřelil z veliké dálky a domácí gólman Nikita Zyryanov nechal míč školácky propadnout mezi svýma nohama do sítě.

Už o tři minuty později bylo vedení dvougólové, Martin Směřička nahrál z rohu Ondřeji Míčovi a ten krásným volejem zvýšil na 2:0. Bohužel jen o minutu později Malák snížil po nedůrazném a laxním přístupu naší defenzivy k obranným úkolům.

Po ostrém zákroku Maláka, jenž měl již v prvním poločasu obdržet čtyři žluté karty, který do souboje o vysoký míč šel zbytečně loktem, se těžce zvedal z palubovky Turek. Naštěstí ale mohl pokračovat ve hře. Domácím se podařilo vyrovnat v jedenácté minutě na 2:2, trefil se Cabadaj.

Slávisté ještě před přestávkou znovu strhli vedení na svoji stranu, třetí branku vstřelil Směřička po Míčově krásném uvolnění. Přesto vedení mělo být výraznější, dvě velké šance měl Hájek, ale potrestány měly být i další chyby domácí obrany.

Po přestávce Mělník vystřídal brankáře a hned od úvodu několik nepřesných rozhodnutí vneslo na hřiště emoce. Rozhodování arbitrů, proti kterému zvažujeme obsáhlou stížnost, dostávalo domácí do tlaku. Slávisté poměrně brzo nasbírali pět faulů, z nichž ale nejméně dva byly hodně diskutabilní. Domácí hráči často v soubojích teatrálně padali, což ale nijak neomlouvá to, že slávisté měli utkání zvládnout lépe. Nakonec Mělník kopal ze značky 10m jenom jednou, Kubíček ale Gabčovu ránu vyrazil.

Ve 24. minutě Mažári vyrovnal na 3:3, pak ale Malák zezadu zkopl unikajícího Hrdinu a uviděl na šestý pokus druhou žlutou kartu. Slávisté přesilovku využili v posledních vteřinách – Směřička si připravil střelu a napálil míč pod břevno.

Bohužel domácí Mažári a Surmaj po nedůslednostech ve slávistické obraně přidali dvě branky a domácí tak slavili nečekané vítězství.

Nutno na závěr podotknout, že pokud jsme po derby slávisty za jejich přístup a nasazení chválili, po zápase v Mělníce k tomu není důvod. Prosti soupeřům jako je Olympik musí Slavia utkání ovládnout a dovést do vítězného konce.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavia): Říkal jsem klukům, že takový zápas po derby může být velmi nepříjemný, bohužel se to splnilo a bylo to takové, jak jsem čekal. Nasadili jsme všechny hráče, začali jsme dobře, ale neproměnili jsme řadu šancí, některé vyložené na zadní tyči. Měli jsme utkání rozhodnout a nepřipustit takový průběh, soupeř v závěru skóre otočil. Musím říct, že jsem hodně zklamaný, takové zápasy musíme vyhrávat.

Jan Homola (kapitán Slavia): Neodvezli jsme tři body, které jsme odvézt měli. Nemyslím si, že by to bylo tím, že bychom soupeře podcenili. Kopali, napadali nás, nedokázali jsem se s tím vyrovnat. Další okolnosti utkání raději komentovat nebudu, tohle rozhodně futsalu neprospívá.

Olympik Mělník – SK Slavia Praha 5:4 (2:3)
Branky: 6. Malák (Zdržálek), 11. Cabadaj (Sváta), 24. Mažári (Cabadaj), 36. Mažári, 38. Surmaj (Němec) – 2. Hrdina, 5. Míča (Směřička), 17. Směřička (Míča), 30. Směřička (Hrubý)
Mělník: Zyryanov (Jenč) – Zdržálek, Sváta "C", Gabčo, Malák, Šuba, Prieložný, Němec, Mažári, Buzek, Cabadaj, Surmaj
Slavia: Kubíček (Žežulka) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Hrubý, Turek, Arsovski, Lištván, Homola "C", Míča, Hrdina, Hájek
Karty: ŽK:16. Sváta (MEL), 20. Malák (MEL), 36. Gabčo (MEL) – 14. Lištván (SLA), 36. Hrdina (SLA) ČK: 28. Malák (MEL)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700