Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.12.2017

Ve třináctém kole 1.FUTSAL ligy se Slavia představila na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto. Domácí uhájili svoji domácí neporazitelnost a zvítězili 5:3. O výsledku rozhodl úvod zápasu, kdy si Nejzbach před zaplněnou halou vypracoval vedení 4:0.

Ve slávistické brance znovu nastoupil Václav Kubíček, týmu chyběl nemocný Daniel Hájek. Slávisté v úvodu čelili náporu domácích, kteří využívali naplno všech výhod své menší haly. První čtyři branky zápasu bohužel padly do slávistické sítě, bylo to třikrát po rohových kopech a jednou po přímém kopu za hranicí brankoviště.

V závěru prvního poločasu se podařilo snížit, když v patnácté minutě po Směřičkově přihrávce prostřelil nestárnoucího brankáře Libora Gerčáka Ondřej Míča po pohotovém zakončení bodlem. O dvě minuty později přidal druhou branku Djokica Arsovski. Další šance ale zůstaly nevyužity, Jan Lištván napálil břevno, Jiří Novotný zkusil v poslední vteřině rozehrát přímý kop technicky, ale jeho pokus skončil u domácí zdi.

Přesto, že k utkání byli nominováni tři rozhodčí nepovšimli si, že tato standardní situace již měla být desetimetrovým kopem.

Slávisté v druhém poločase vyrovnali hru, na změnu skóre ale nedosáhli, chyběl kontaktní gól, prosadil se znovu pouze Arsovski, který v power play jako jediný překonal Gerčáka. Již před tím se ale parádně trefil Vágner a Nejzbach odskočil znovu o tři branky. Další dva pokusy Arsovského ale zkušený gólman u bližší tyče pohlídal. Na druhé straně také Kubíček několika dobrými zákroky zabránil domácím v dalším skórování.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavia):
Další zápas, který jsme si prohráli sami. Inkasovali jsme laciné branky po standardních situacích, které jsme domácím darovali. Rozhodl úvod zápasu, kdy jsme prohrávali o čtyři branky, pak už to bylo těžké. I když jsme zabojovali, chyběl nám kontaktní gól. Pořád to opakuji, nemůžeme dělat tak laciné individuální chyby, zase nás to stálo body.

Nejzbach Vysoké Mýto – SK Slavia Praha 5:3 (4:2)
Branky: 7. Vodrážka (Jiráský), 10. Michalec (Vladyka), 12. Novák, 14. Vladyka, 31. Vágner (Gerčák) – 15. Míča (Směřička), 17. Arsovski (Brychta), 32. Arsovski (Směřička).
Nejzbach: Jan Špinar , Libor Gerčák - Petr Jeníček , Jakub Vágner , Jaroslav Kubát , Roman Michalec , Michal Jiráský , David Vodrážka , Petr Vladyka , Šimon Štanglica , Martin Šabata , David Novák
Slavia: Václav Kubíček, Radim Garčár - Jan Lištván, Ondřej Míča, Jiří Novotný, Ivan Krstevski, Jan Homola, František Sedláček, Martin Směřička, Djokica Arsovski, Antonín Hrdina, Vítězslav Hrubý, Martin Brychta, Vojtěch Turek
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700