Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.12.2017

Slávisté v pátek večer zvládli roli favorita a nad Démony Česká Lípa zvítězili 6:3, když po prvním poločase vedli 4:1. Hostům se podařilo po přestávce snížit, ale červenobílí jejich návrat do zápasu nepřipustili. Dvě branky vstřelil Antonín Hrdina, po jedné Jiří Novotný, Ondřej Míča a Jan Homola, poslední branka byla vlastní.

Do sestavy sešívaných se po odpykání trestu za žluté karty vrátil Antonín Hrdina a byl to právě on, kdo po opatrném úvodu utkání bez velkých šancí našel přihrávkou Ondřeje Míču, který otevřel parádní ranou ze střední vzdálenosti skóre zápasu. Slavia držela míč ve své moci a hostím jej téměř nepůjčovala. Démoni však svojí důraznou defenzívou nepřipouštěli zásadní ohrožení branky Kirova.

Slávisté potvrzovali roli favorita utkání, drželi míč na svých futsalkách, ale Démonům se podařilo ve čtrnácté minutě téměř z ničeho vyrovnat, když Tomáš Fichtner překonal Radima Garčára, který znovu dostal příležitost v brance v základní sestavě.

Ovšem už minutu po vyrovnání nařídili rozhodčí za faul na Hrdinu penaltu, právě faulovaný útočník si postavil míč na značku a prudkou ránou vrátil vedení zpět Slavii. Ještě do poločasu přidal třetí branku přesnou křížnou ránou k tyči Jiří Novotný a tři vteřiny před klaksonem přidal čtvrtou branku  elegantní technickou střelou znovu Hrdina. Oba góly padly po vyhraných důrazných soubojích, ve kterých hráči Slavie ukázali svou sílu.

Po přestávce se sešívaným nedařilo zápas definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Ondřej Havrda nejprve napálil ve 22. minutě tyčku, o osm minut později snížil na 2:4 po velmi přísném odpískání překročení časového limitu držení míče brankářem. V tu dobu se na hřišti objevily emotivní spory o různá rozhodnutí a padlo několik žlutých karet. Slavii několikrát podržel svými zákroky Garčár.

Závěr se odehrál podle očekávaného scénáře. Ve 33. minutě kapitán Jan Homola elegantní patičkou vstřelil pátou branku, ke skórování ho vyzval přesnou přihrávkou Martin Směřička. Slovenský reprezentant byl také u posledního slávistického gólu, když si jeho centr srazil jeden z hostujících hráčů do vlastní sítě. V závěrečných minutách naskočil na hřiště také juniorský reprezentant Daniel Hájek. Poslední úprava skóre patřila hostům, Bejda napodobil Homolu a také se trefil do sítě patičkou. 

Slavia si připsala povinné vítězství a do konce roku ji čekají ještě dvě utkání - nejprve venku ve Vysokém Mýtě a pak 29. prosince derby proti Spartě doma v Edenu.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (Slavia): Získali jsme tři body, to je to nejdůležitější. Ale já chci, aby bylo mnohem víc vidět to, na čem už čtyři měsíce pracujeme. Musíme odehrát celý zápas v naprosté koncentraci, i dnes v druhém poločase hrozilo, že se soupeř vrátí do zápasu. Musíme takové zápasy umět dříve rozhodnout ve svůj prospěch.

Karel Kruliš (Česká Lípa): Věděli jsme, že za stavu 4:2 můžeme Slavii znervóznět, bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Po středečním vítězství jsme si věřili alespoň na bod, to nám nevyšlo. Těší mne, že jsme ale odehráli důstojnou partii a vytvořili si také šance.

SK Slavia Praha - Démoni Česká Lípa 6:3 (4:1)
Branky6. Míča (Hrdina), 15. Hrdina, 17. Novotný, 20. Hrdina (Míča), 33. Homola (Směřička), 33. Tvrzník (vla.) – 14. Fichtner (Bialek), 30. Havrda, 40. Bejda 
Slavia:Garčár (Kubíček) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Sedláček, Turek, Arsovski, Lištván, Homola, Míča, Hájek, Hrdina, Hájek. 
Česká Lípa: Kirov (28. Sochůrek) – Bejda, Bažant, Žampa, Švec, Havdrda, Bialek, Tvrzník, Fichtner, Kořínek, Rott, Havlásek, Kotek.
Rozhodčí:Nagy, Čurda


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700