Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 20.10.2017

V šestém kole 1.FUTSAL ligy se slávisté představili ve zbrusu nových sešívaných dresech. Dramatický souboj z posledního finále se ale nekonal. Úřadující mistři rychle získali náskok a o poločase zejména díky Maxovu hattricku vedli 4:0. Svůj náskok pak ve druhém dějství navýšili a zvítězili nakonec vysoko 7:1, když jedinou branku slávistů vstřelil makedonský útočník Djokica Arsovski až v poslední minutě.

Svěřenci trenéra Condeho zahrozili hned v úvodu, kdy z první akce trefil Tomáš Koudelka tyč a následné dorážky zlikvidoval brankář Václav Kubíček, kterému se podařilo zachránit situaci i při dalších šancích. Tu největší slávistickou měl v sedmé minutě Vojtěch Turek, jehož střela propadla Litviněnkovi na brankovou čáru, ale míč se do sítě nedostal. Potíže měl brankář hostí Litviněnko také se střelami Míči ze střední vzdálenosti. V desáté minutě po rozehrání autu skóroval Max, o dvě minuty později přidal druhý chrudimský gól David Drozd opět po rozehraném autu.

Slávisté už po dvanácti minutách nasbírali pět faulů. Další přidal dvakrát zbytečně faulující Turek a nabídl Maxovi možnost dovršit čistý hattrick. To se mu díky dvěma přesným střelám k tyči z 10m kopů také podařilo. Po přestávce ERA-PACK vedl 4:0 brankami ze standardních situací a bylo prakticky rozhodnuto.

Ve druhém poločasu slávisté nadále marně usilovali o první trefu, Turek nastřelil tyč, další jeho ránu chytil Litviněnko, kterého nepřekonal z nadějné pozice ani Martin Směřička. Za hosty se prosadil podruhé David Drozd, branku přidal i Felipe, v závěru při domácí power-play se trefil přes celé hřiště i výborně chytající Litviněnko. Sešívaní zkorigovali stav až v poslední minutě, kdy po Brychtově přihrávce propasoval míč do sítě Djokica Arsovski.

V závěru se na palubovce v chrudimském dresu objevil i ukrajinský reprezentant Sorokin, o kterého měla v letní přestávce zájem i Slavia.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): Soupeř má zkušenosti, my jsme mu nabídli možnost skórovat ze standardek a jít do vedení, čehož samozřejmě využili. Blahopřeju jim. Nedařilo se nám hrát tak, jak jsme chtěli, navíc jsme rychle nasbírali pět faulů. Máme před sebou další zápasy, ve kterých už musíme začít bodovat.

Jan Homola (kapitán Slavie): Je třeba to říct, tak jak to bylo. Na Chrudim jsme dnes neměli, dostali jsme branky z jednoduchých signálů jako byl aut. To se nám nesmí stávat, musíme se nad sebou zamyslet a začít makat, takhle to dál nejde.

Max (Chrudim): Byli jsme zklamaní z nepostupu v Lize mistrů, ale věděli jsme, že musíme pracovat dál. Slavia má mladé mužstvo, byla to jiná situace než při posledním finále. Všechno nám fungovalo dobře, zvládli jsme to a máme tři body, to je důležitější než můj hattrick.

SK Slavia Praha - FK ERA-PACK Chrudim 1:7 (0:4)
Branky: 40. Arsovski (Brychta) – 10. Max, 12. D. Drozd, 13. Max (10 m kop), 19. Max (10 m kop), 27. D. Drozd, 33. Felipe, 38. Litviněnko
Slavia: Kubíček (Garčár) – Brychta, Směřička, Novotný, Sedláček, Turek, Arsovski, Homola, Míča, Hrdina, Hájek
Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – Felipe, Hrubý, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Doša, Sorokin, Rešetár, Slováček.
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700