Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.9.2017

První derby v nové sezoně vyznělo pro Spartu. Její zkušení hráči zvládli lépe koncovku, vstřelili v prvním poločase dvě branky, po přestávce pak své vedení navýšili. Sešívaní dokázali snížit na 1:3, když se prosadil Hrdina, dvěma brankami pak zkorigovali stav při závěrečné power-play. Výbornými zákroky držel svůj tým ve hře brankář Václav Kubíček.

Hned úvodu vytáhl dva výborné zákroky Kubíček, ve třetí minutě ale už zasáhnout nedokázal. Amadeu nahrál na pravou stranu Marcelovi, jehož střelu nešťastně tečoval Gjokica Arsovski do protisměru pohybu slávistického brankáře.

V deváté minutě mohlo být vyrovnáno, Vojta Turek si šikovně navedl míč před sparťanskou branku a trefil tyč, následnou dorážku Martina Brychty vyrazil brankář. Byla to obrovská šance a bohužel to nebylo poprvé, kdy červenobílí promarnili možnost vrátit se do zápasu.

O další tři minuty později Amadeu prostřelil Kubíčka vydařenou střelou ze střední vzdálenosti. Během oddechového času pak trenér Nenad Veljkovič se svými kolegy nabádal k větší agresivitě a ztrátě přílišného respektu. Dvě minuty před přestávkou mohl srovnat znovu Turek, v nadějné pozici ale na míč nedosáhl. Sparta dohrávala pod pěti fauly, ale dalšího se dokázala vyvarovat.

Po pauze mohli slávisté znovu skórovat, Cristiano ale jejich šanci zlikvidoval. Nevyšla ani standardka z hranice vápna, po které trefil Martin Směřička břevno. Vzápětí na to trefil slovenský reprezentant také tyč. V této fázi zápasu se bohužel rozhodovalo o výsledku. Slavia ze svého tlaku nedokázala branku vytěžit a tak přišel trest na druhé straně, opět po nešťastném odrazu.

Ve třicáté minutě Brahimi po nedůrazném zásahu v obraně prostřelil z úhlu Kubíčka po třetí. Ve 33. minutě Antonín Hrdina konečně otevřel střelou pod břevno slávistický účet po pěkné kombinaci celé čtveřice. Hosté začínali mít fyzicky navrch, ale bohužel přišla nejpovedenější sparťanská kombinace, po které Amadeu poslal míč nechytatelně k tyči.

Slávisté museli jít do rizika a začali power-play s Ondrou Míčou jako brankářem v poli. Nejprve sice inkasovali přes celé hřiště, pak ale Míča a Hrdina dvěma zásahy dokázali upravit skóre na konečný rozdíl dvou branek.

Komentáře: 

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): Derby vyhrál zkušenější tým, my jsme své šance na začátku zápasu a také po přestávce neproměnili. Byly to situace, které musí skončit gólem. Zápas rozhodla zkušenost v koncovce, soupeř má starší zkušené hráče, kteří si připraví zakončení v úplném klidu až do té nejlepší pozice.

Václav Kubíček: Je to škoda. Branky jsme dali až při power play na samotném konci, ale za stavu 0:2 jsme nastřelili snad tři tyčky a břevno. Tam se to lámalo. Sparta měla při první tečovaném gólu štěstí, odraz byl i u toho třetího. Nechci ale říct, že Sparta vyhrála díky štěstí, jsou zkušenější, dohráli si koncovku do lepších pozic. Škoda, že nepřišlo víc našich fanoušků, ale i tak byla hala skoro plná, atmosféra byla výborná.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 5:3 (2:0)

Branky: 3.Marcelo (Amadeu), 11. Amadeu (Lucas), 30. Brahimi (Pimpolho), 35. Amadeu (Wilde), 36. Marcelo – 33. Hrdina (Homola), 40. Míča (Novotný), 40. Hrdina (Arsovski)
SpartaCristiano (Bezstarosti, Hnízdil) – Marcelo, Lucas, Hájek, Gustavo, Belej, Pimpolho, Amadeu, Brahimi, Wilde, Zdržálek, Hora.
Slavia: Kubíček (Žežulka) – Brychta, Směřička, Novotný, Sedláček, Turek, Arsovski, Lištván, Homola, Míča, Hrdina, Hájek.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700