Autor: Ondřej Zlámal, foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 9.9.2017

To byla soutěžní premiéra jako hrom! Slovenský reprezentant do 21 let Vojtěch Turek naskočil do prvního ostrého zápasu v červenobílém dresu a připsal si hned pět branek, kterými pokořil reprezentačního brankáře Libora Gerčáka! Slávistický útočník korunoval práci celého týmu, který v domácím prostředí překonal Nejzbach Vysoké Mýto 5:1 a připsal si před nadcházejícím derby další tři body do tabulky.

V úvodu utkání měl dvě šance Ondřej Míča, v dobré pozici minul po rohovém kopu Gerčákovu branku i Jan Homola. Diváci zatleskali také Djokicovi Arsevskimu, který po krásném sólu po levé straně trefil tyčku.

Skóre zápasu otevřel Turek v osmé minutě po přesné přihrávce Martina Brychty. Hosté o tři minuty později srovnali, nestárnoucí Petr Vladyka rozehrál přímý kop přesně k Pavlu Novotnému, který překonal Václava Kubíčka. Slávistický gólman několikrát během zápasu červenobílý tým podržel jistými zákroky, dokázal si poradit s celou řadou nepříjemných vysokých míčů před jeho branku - tradiční, ale tak nějak stereotypní zbraní Nejzbachu. Slávisté si vedení vzali zpět na svoji stranu ještě před přestávkou, když Turek přidal druhý gól znovu po Brychtově přihrávce, po výborně rozehraném rohu.

Po přestávce se zápas rozhodoval. Slávisté si dlouho nemohli poradit s brankářem Garčákem, který zlikvidoval dvě šance Směřičkovi, dobře vykryl sólo Ondřeje Míči, nadvakrát zlikvidoval pokusy Antonína Hrdiny, neuspěl ani Jiří Novotný. Slávisté se do střeleckých pozic dostávali po secvičených herních situacích, kterými rozebírali obranu hostí. Neproměněných šancí bylo nakonec osm.

Rozhodující třetí branku dal opět Turek, tentokrát mu v roli asistenta posloužil Hrdina. Gerčákovi proklouzl míč pod rukou a skončil v síti. Aby toho nebylo málo, i čtvrtá branka měla stejného autora a znovu to byl Hrdina, který Turkovi předložil míč do výborné střelecké pozice.

Hosté hráli v závěru power-play, ale ani při ní jistý Kubíček míč za svá záda nepustil. Naopak po Míčově protiútoku přidal pátou branku Turek, který tak korunoval skvělou premiéru v domácí hale.

Hodnocení utkání:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): „Předvedli jsme to, na čem jsme zatím pracovali. Perfektně jsme bránili, drželi jsme míč a nepouštěli Mýto do hry. Ze zápasu mám radost. Utkání se mohlo za stavu 1:2 otočit, měl jsem trochu obavy. Vojta Turek dával branky v přípravných zápasech, v prvním kole nehrál, vsadili jsme na zkušené hráče. Věděl jsem, že dostane šanci doma. K jeho pěti brankám se nedá nic moc dodat, jen tak dál. Musíme ale všichni zůstat na zemi, čeká nás derby, které bude další velkou výzvou.“

Vojtěch Turek (Slavia): Chtěli jsme soupeře napadat, nenechat ho hrát a získat tři body. Trenér stanovil vynikající taktiku, která nám vyšla. Všechny mé branky patří z osmdesáti procent mým spoluhráčům, kteří mne našli před brankou, chtěl bych jim za to poděkovat.“

Petr Vladyka (Nejzbach Vysoké Mýto): Slavia odehrála dobrý zápas, my jsme zezačátku předvedli příliš ustrašený výkon. V prvním poločase jsme se ještě drželi dobře, ale po našich dvou chybách jsme Slavii pustili do vedení 2:1. Chtěli jsme ještě vydržet a ke konci se pokusit vyrovnat, nebo zápas otočit, ale zase po naší chybě jsme inkasovali. Pak už jsme to zbytečně otevřeli a dostávali góly. Držel nás Libor Gerčák, ale my jsme byli směrem dopředu bezzubí a nedokázali jsme nic proměnit a dostat se do hry.

SK Slavia Praha – Nejzbach Vysoké Mýto 5:1 (2:1)

Branky: 8. Turek (Brychta), 17. Turek (Brychta), 33. Turek (Hrdina), 35. Turek (Hrdina), 38. Turek (Míča) – 11. Novotný (Vladyka)
Slavia: Kubíček (Žežulka) - Brychta, Směřička, Novotný, Sedláček, Turek, Arsovski, Lištván, Homola, Míča, Hrdina, Hájek
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák, Špinar – Jeníček, Michalec, Kubát, Vágner, Novák, Vladyka, Novotný, Jiráský, Šabata, P. Novotný, Koblasa.
Rozhodčí: Kresta, Šmíd, Novotný
 

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700