Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.6.2017

Tak má vypadat rozhovor s odchovancem! Marek Suchý, čerstvý mistr Švýcarska a držitel double, neváhal a přijel na akci Futsal za život. Svému kamarádovi Vláďovi Mikulášovi tak vyjádřil na místě podporu. V rozhovoru prozradil, že pozorně sledoval boj nejen fotbalové Slavie o titul, ale také futsalové finále!

Zkrátil jste si o den dovolenou, abyste tu mohl být. Váhal jste nad svojí účastí?
Neváhal ani chvíli. Vláďa je náš kamarád, stala se mu nepříjemná věc, pro nás tohle byla šance mu dát najevo svou podporu. Naštěstí jsem neměl v programu žádný odlet, jsem rád, že jsem tu mohl být.

Co říkáte tomu, jak statečně se k situaci postavil?
Je to fantastické, ale nepřekvapuje mne to, protože to je velice pozitivní člověk. Co já jsem ho stačil poznat od léta, kdy přišel do reprezentace. Je to výjimečný člověk. Velice mne mrzí, že se mu to stalo, ale to jak to vzal – to je přesně ta jeho osobnost, jaký on je. Jsem rád, že jsem ho mohl podpořit i tady na místě.

Myslíte si, že si z jeho přístupu mohou vzít něco i zdraví lidé?
Já se snažím být také pořád pozitivní, dívat se na život a na svět podobně. Mně se jeho přístup k věcem velice líbí. Říká se mi to lehce, je to ale pořád velice smutné, že se mu to stalo. Ale to, jak se k tomu postavil, je opravdu obdivuhodné. Musí to být opravdu hrozně těžké, proto mu moc držím palce.

Nebylo to poprvé, kdy jste hrál futsal?
Já hrával futsal v zimě s tchánem a jeho partou, byli to takoví starší páni, ale občas i někdo mladý. Takže to nebylo poprvé. Bývalo to v zimě na hodinku, na dvě. Hlavně, když jsem byl v Rusku, to jsem tu míval delší dovolenou.

Memoriál Josefa Bicana jste hrál taky?
Dvakrát jsem ho se Slavií vyhrál! To se ale hrávalo i na umělé trávě a s mantinely. Jako pro kluky to pro nás byl největší turnaj!

Futsalová Slavia postoupila až do finále, všiml jste si toho?
Koukal jsem, viděl jsem to přes internet, bylo to obdivuhodný! Myslím si, že se jim sezona hodně povedla. Jsem zvědavý, jak se jim bude dařit dál. Viděl jsem vítězné finále, koukalo se na to hezky. Bylo pěkné vidět slávistické dresy také v jiném sportu. Futsal má k fotbalu blízko, bylo to hezké.

Vám se také vydařila sezona, jste hodně spokojení, viďte.
Samozřejmě, v lize jsme za tu dobu, co v Basileji jsem, to bylo nejlepší. Vyhráli jsme i pohár, tím to bylo výjimečné. V lize to bylo určitě nejpohodlnější, měli jsme velký náskok i v průběhu sezony.

Do Ligy mistrů jdete přímo, těšíte se, že byste mohl potkat Slavii?
Těšíme se na to, letos jsme nepostoupili do jara, takže to budeme chtít napravit. To by byla krása, kdyby se to povedlo, klidně bych si je přál do skupiny společně se Spartakem Moskva.

Co jste říkal zápasu na Strahově a oslavám slávistického titulu?
Jak to bylo na Strahově, tak mi bylo jasné, že to tam musí dopadnout! Sledoval jsem to pečlivě, jak padly rychlé góly, bylo to jasné. Byla radost to sledovat, koukalo se na to dobře. Přeju Slavii, ať se jí dál daří!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700