Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík ml.   Vloženo dne: 30.5.2017

Historicky nejúspěšnější sezona futsalového klubu SK Slavia v pondělí skončila. Kapitán týmu Tomáš Matějka zvedl nad hlavu trofej pro druhý nejlepší tým Chance Futsal ligy a společně se spoluhráči oslavili zisk stříbrných medailí. Slávisté také ve čtvrtém finále bojovali, ale vítěz základní části ERA-PACK Chrudim byl bohužel nad jejich síly. V zaplněné hale v Edenu tak oslavili hosté svůj třináctý mistrovský titul. Tomáš Matějka, dlouholetý kapitán a hrající legenda klubu, oznámil po skončení zápasu konec své kariéry.

V pondělí večer se hala v Edenu téměř zaplnila, slávisty podporoval početný kotel, který připravil dvě chorea a fandil až do samotného závěru. Zatímco Chrudimi chyběl zraněný Max, trenér Martin Brychta postrádal údernou sílu v útoku - kvůli karetnímu trestu chyběl Antonín Hrdina.

Hrálo se v rychlém tempu, oba týmy nechtěly udělat první chybu. Ta první přišla bohužel na straně sešívaných, když si po dorážce Michala Mareše vstřelil Jiří Novotný vlastní branku. Ještě do poločasu inkasovali domácí podruhé, když výborně chytajícího Ondřeje Vahalu propálil Lukáš Rešetár. Několik vteřin před poločasovou přestávkou si vzal Martin Brychta oddechový čas před standardní situací a taktická porada přinesla snížení - branku vstřelil Ondřej Míča.

Po pauze bohužel stav 1:2 dlouho nevydržel, jeden z klíčových hráčů Chrudimi Felipe přidal třetí gól. Slávistům se podařilo znovu snížit, když si po rohovém kopu Jiřího Novotného vstřelil vlastní branku Michal Mareš. Slávisté museli začít riskovat a v závěru utkání ještě dvakrát inkasovali. Utkání se přesto dohrávalo za potlesku diváků, kteří ocenili to, jak daleko v letošní sezoně Slavia došla.

V poslední minutě pak došlo na poslední střídání, do hry naskočil kapitán Tomáš Matějka, který oznámil konec kariéry. Nakonec se i během této chvíle dostal do velké šance, tu se mu bohužel proměnit nepodařilo.Po zápase si pak vychutnal speciální děkovačku a pozvedl nad hlavu pohár pro stříbrný tým, který hned běžel ukázat nejvěrnějším fanouškům do kotle!

Slávisté se dočkali také dvou individuálních ocenění - nejlepším hráčem finálové série byl po zásluze vyhlášen Ondřej Vahala, nejužitečnějším hráčem pak Radim Záruba.

Komentáře:


Martin Brychta, trenér Slavie:
Podařilo se nám něco, co od nás nikdo nečekal, dostali jsme se až do finále. Je to něco úžasného. Myslím si, že série se zlomila ve třetím zápase, kde Chrudim v domácím prostředí zahrála výborně v defenzivní činnosti. Čtvrté finále bylo už trochu nahoru dolů a o tom, kdo vstřelí v pravý moment branky, bohužel jsme to my nebyli. Na konci jsme už hráli vabank, bohužel risk už nevyšel. Těší mne, že jsme přilákali diváky do hlediště, kéž by tomu bylo tak i v té nadcházející sezoně a nejenom během play-off. Dnes se rozloučil s kariérou Tomáš Matějka, před jeho přístupem a postojem k týmu musím jenom smeknout, odchází jeden z legendárních hráčů, který bude navždy se slávistickým futsalem spojován.

Daniel Kolman, prezident Slavie: Na kluky jsem pyšný a hrdý, dosáhli jsme mimořádného úspěchu v mimořádně vyrovnané sezoně. Přál jsem si obhájit bronz, účast ve finále je obrovská nadstavba. I když jsem trochu zklamaný, protože jsme byli blízko. Cením si toho, že jsme donutili Chrudim ukázat svoje maximum, že se nás dokonce v některých chvílích bála. Je to pro mne nový pocit a mohu už teď říct, že uděláme všechno pro to, aby to do roka a do dne bylo všechno jinak.

SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 2:5 (1:2)

Branky: 20. Míča, 24. vlastní Michal Mareš – 5. vlastní Novotný, 19. a 27. Rešetár, 22. Felipe, 33. Slováček

Slavia: Ondřej Vahala (David Roshan , Radim Garčár) - Jan Lištván , Ondřej Míča , Tomáš Matějka , Petr Oliva , Jan Homola , Mikuláš Wojnar , Martin Směřička , Martin Brychta , Jiří Novotný , Radim Záruba , Michal Salák. Trenér Martin Brychta st.

ERA-PACK Chrudim: Jean (Radek Hlouš, Jakub Ždánský) - David Drozd, Ricardinho, Rodrigo Mancha, Roman Mareš, Felipe, Lukáš Rešetár, Vítězslav Hrubý, Pavel Drozd, Michal Mareš, Tomáš Koudelka, Matěj Slováček. Hlavní trenér: Felipe Conde

Foto: Pavel Jiřík ml., Nikol Kuncová, Michal Pavlík, Ondřej Zlámal, Ivana Hošková



 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700