Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.5.2017

Ve třetím finále úřadující mistři využili domácí prostředí a získali druhou výhru za vítězství 2:0. Čtvrté finále se bude hrát v pondělí 29.5 v hale v Edenu od 20:30. Slávisté budou potřebovat každého fanouška v hledišti, aby se do boje o zlato vrátili a vynutili si páté pokračování série.

Ve vyprodané chrudimské hale byl znovu k vidění napínavý a rychlý futsal. Domácím se uzdravil do zápasu Felipe, který byl poté vidět u klíčových okamžiků utkání. V brance se pak znovu objevil Jean, stejně jako v prvním utkání.

První velkou šanci měl Roman Mareš, který ale výborného Vahalu nedokázal obstřelit. V další
akci pak nápalil Rešetár z pravé strany tyčku a Max mířil vedle.

První nebezpečnou ránu ze strany hostů vypálil Salák, těsně ale z otočky minul levou tyčku. Další šanci měl znovu po rohovém kopu. První branku vstřelil Rešetár, který se dostal do zakončení po protiútoku. Tomu předcházel únik Hrdiny, který byl zezadu strčen Felipem. Minimálně žlutý faul se nepískal a puštěný zákrok se stal zrodem nakonec vítězné branky v sešívané síti. Pouze žlutou kartou byl chvíli poté oceněn nebezpečný šlapák Rešetára na brankáře Vahalu.

Po přestávce měl velkou šanci Antonín Hrdina, byl sám před Jeanem, ale nepodařilo se mu míč dostat za jeho záda, chrudimský brankář zasáhl rukou na hranici brankoviště. Další velkou šanci měl po přihrávce Homoly Směřička, slovenský reprezentant z první minul křížnou ránou branku. Felipemu prošel i penaltový zákrok na Brychtu, kterého stáhl k zemi v pokutovém území, když si chystal před Jeanem míč ke střele.

Skvělými zákroky držel červenobílé ve hře Ondra Vahala, který právě v den třetího finále slavil narozeniny. V druhé půli skvěle zasáhl proti Felipemu a Slováčkovi. Fantastický zákrok předvedl v největší šanci, kterou měl Max, jeho střelu ze šesti metrů ale slávistický brankář oběma rukama vyrazil.

S blížícím se koncem utkání slávisté hráli power play s Ondrou Vahalou jako brankářem v poli. Slávistický gólman ale musel stále předvádět důležité zákroky i v brance, dvakrát znovu proti Maxovi.

Sešívaní v závěru museli zkusit power play, ztratili však v důležitý moment míč a Slováček dokázal míč propasírovat do sítě i přes dva bránící hráče Slavie v brance. Power-play hrála Slavia příliš staticky, s dlouhou a pomalou rozehrávkou, což domácím její bránění usnadňovalo.

V závěru mohl snížit Hrdina, ale ani on Jeana nedokázal prostřelit.

Hodnocení trenéra Martina Brychty:
"Udělali jsme v prvním poločase chybu, kterou soupeř potrestal. Hlavně v prvním poločase jsme se málo tlačili do zakončení, to byl hlavní rozdíl oproti předchozím utkáním. Čekal jsem, že Chrudim přeřadí na druhý level, že bude zodpovědně bránit, to se splnilo. Ale sérii vidím stále otevřenou, máme teď před sebou domácí zápas, zabojujeme. Věřím, že nám v tom pomůže zaplněná hala, že fanoušci znovu ocenili to, jakým způsobem v této sérii bojujeme. I dnes jsme přes porážku předvedli výkon na hranici našich možností."

Daniel Kolman, předseda klubu:
"Cítím tentokrát určitou hořkost, neboť se domnívám, že prvnímu gólu předcházel evidentní faul Felipeho na Hrdinu a ve druhém poločasu jsme měli kopat penaltu, znovu po faulu Felipeho. Na druhou stranu jsem opět hrdý na výkon kluků, neboť donutili Chrudim předvést svojí nejlepší hru a znovu ukázali, že jsou ve finále právem. Domácí podali vynikající výkon, klobouk dolů, patří jim gratulace k vítězství. My se ale nevzdáváme. Věřím v úspěšnou fotbalovou sobotu, v podporu fanoušků v pondělním čtvrtém finále i v to, že za jejich podpory se do Chrudimi ještě vrátíme ve středu!"

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 2:0 (1:0) stav série 2:1
Branky: 14. Rešetár 27. Slováček
ERA-PACK Chrudim:  Jean (Źďánský, Hlouš), Hrubý, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Ricardinho, Rešetár, Slováček, Felipe
Slavia Praha: Vahala (Garčár) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směříčka, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar
ŽK: Slováček, Koudelka – Hrdina, Salák.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700