Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík ml.   Vloženo dne: 22.5.2017

Poprvé v historii zažila hala v Edenu finálový zápas Chance futsal ligy a fanoušci červenobílých oslavili také první vítězství. Stav finálové série je tak 1:1! Boj o titul bude pokračovat ve čtvrtek v Chrudimi a pak ještě znovu v Edenu v pondělí 29. května od 20:30!

V první části se ale hrál hodně taktický futsal, žádný z týmů nechtěl udělat chybu, slávisté často zkoušeli power play s vysunutým brankářem Ondřejem Vahalou. První šance měli hosté, Max neproměnil, Lukáš Rešetár trefil tyč, na druhé straně zamířil do brankové konstrukce Martin Brychta. Nakonec se jako jediný prosadil Matěj Slováček, v závěru prvního dějství.

Sešívaní tak po poločase prohrávali o branku, navíc se po přestávce hned v úvodu trefil zkušený Michal Mareš. Slávisté stejně jako v prvním utkání při nepříznivém skóre zabrali a vývoj střetnutí fantastickým obratem otočili!

Nejprve nádherným volejem po rohovém kopu Radima Záruby snížil Antonín Hrdina, kterého si trenéři domácích pošetřili do druhého dějství jako výborného žolíka. O pět minut později vyrovnal slovenský reprezentant Martin Směřička, který korunoval tlak na chrudimskou obranu a slávisté mohutně podporovaní zaplněným hledištěm svého soupeře začali přehrávat.

Jejich snahu zúročil Jiří Novotný třetím gólem po přihrávce Michala Saláka, v závěru pak završil svůj hattrick Směřička, ze kterého se stává specialista na zakončení do prázdné branky. Slávisté znovu předvedli to, co je zdobí od začátku play off - týmový výkon s maximálním nasazením, důsledné bránění, napadání a stoprocentní přístup ke každému kroku na palubovce.

Oslavné děkovačce s fanoušky, která se po vítězném finálovém zápase konala v Edenu poprvé, pak zatleskali i přítomní fotbalisté Michal Lűftner, Muris Mešanovič, Jan Sýkora, Marko Alvir, nebo fotbalistky SK Slavia Praha.

„Je to něco úžasného, porazili jsme dvanáctinásobného mistra před nádhernou kulisou, plní se sen každého našeho hráče,“ radoval se trenér Martin Brychta. „Za druhý poločas musím před svými hráči smeknout. Máme výborného kondičního trenéra, zapracovali jsme na fyzické připravenosti a začíná se to projevovat. Rozjeli jsme se, kluci si dokázali, že s Chrudimí dokážou držet krok a dokonce ji porazit,“ hodnotil se spokojeným výrazem ve tváři.

„Je to tu neuvěřitelné, taková atmosféra, jakou mají slávisté na fotbale, na házené a teď i tady u nás! Jsem strašně rád, že se nám podařilo diváky přilákat i na futsal,“ pochválil atmosféru v Edenu autor tří branek Martin Směřička. „Pojedeme dál, boj o zlato je otevřený!“

Chancefutsalliga.cz:
Ve druhém poločase Chrudim inkasovala od Slavie šest branek. Přitom byla v luxusní situaci. Vedla ve 21. minutě 2:0. „V prvním poločase jsme soupeře do ničeho nepustili, ale ve druhé půli měla Slavia najednou rohy a závary. Nedohrávali jsme je natvrdo. Mysleli jsme si, že se zápas odehraje sám. Slavia byla rychleji u odražených míčů. Dostali jsme tři góly a pak jsme inkasovali do prázdné úplně zbytečné branky. Nebyli jsme trpěliví,“ řekl zklamaný chrudimský futsalista Tomáš Koudelka.

Hrdinou druhé půle se stal slávista Martin Směřička. Nejprve vyrovnal ve 26. minutě na 2:2 a v závěru dvěma góly zpečetil hattrick a vítězství sešívaných. To vše za stavu 4:3, kdy Chrudim hrála power play. „Dát hattrick před plnou tribunou je krásné. Navíc když lidé takhle fandili. Skvělé bylo dát jeden gól, natož tři,“ usmíval se Martin Směřička, který odvádí pro tým hodně černé práce, a přitom nikdy moc velký střelec nebyl: „Vždy jsem byl známý tím, že jsem dal gól jen po nějakém odrazu.“

Slavia opět ukázala v závěru utkání větší sílu než Chrudim. Sám Směřička se cítí ve výborné kondici: „Je super, že nám kondice a síla vyvrcholila ve finále. Postupně náš výkon graduje. Bylo by skvělé, kdybychom to dotáhli do úspěšného konce.“

Za stavu 1:1 hraje Chrudim ve čtvrtek doma a povinnost jí velí vyhrát. „Chtěli jsme vyhrát i ve druhém zápase. Věděli jsme, že Slavia nám to nedá zadarmo. Čeká nás další obrovský boj. Budeme chtít využít domácího publika a jít v sérii do vedení,“ zdůraznil Koudelka a pokračoval: „Je potřeba, abychom v sérii vedli. Nyní jsme všichni zklamaní, mrzí nás to, ale pořád chceme být mistři. Je nám jedno, kolik série skončí, hlavně když se po posledním zápase budeme radovat my.“

Před finále byla Chrudim jasným favoritem, jak je to nyní? „Už v minulém zápase jsme ukázali, že dokážeme hrát s ERA-PACKem vyrovnanou partii. Dneska jsme ukázali ještě víc,“ odpověděl slávista Martin Směřička. „Nevím, zda jsou rozdíly smazané. Musíme chodit do každého zápasu s rolí, že jsme favorité. Každý se na nás o to více připraví, obzvlášť ve finále. Nemyslíme si, že když máme na triku ERA-PACK Chrudim, že se nás každý bude bát a nechá nám výhru zadarmo,“ uzavřel Koudelka.

SK Slavia Praha – ERA-PACK Chrudim 6:3 (0:1) stav série 1:1
Branky a nahrávky: 22. Hrdina (Záruba), 26. Směřička (Homola), 32. Novotný (Salák), 35. Hrdina (Záruba), 39. Směřička (Hrdina), 40. Směřička - 19. Slováček (Koudelka), 21. M. Mareš (D. Drozd), 36. D. Drozd (Rešetár)
Slavia: Vahala (Garčár) - Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Oliva, Lištván, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar
Chrudim: Žďánský (Jean) - Hlouš, Hrubý, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Ricardinho, Rešetár, Slováček, Felipe
Rozhodčí: Petr, Kliner, Čurda
Diváků: 890

Foto: Pavel Jiřík, Nikol Kuncová, Ondřej Zlámal, Michal Pavlík
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700