Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.5.2017

V sobotu večer se udály v hale v Edenu historické chvíle! Slavia s mohutnou podporou zaplněné haly dokázala potřetí porazit Benago Zruč nad Sázavou a postoupila poprvé ve své historii do finále Chance futsal ligy! Všem fanouškům, kteří sešívané k triumfu doprovodili upřímně děkujeme! Ve finále se Slavia utká s ERA-PACKEM Chrudim.

První šance sice měli slávisté, kteří opět nastoupili s maximálním nasazením a bojovností, ale zaplněná hala, ve které nechyběl ani brankář fotbalové Slavie Přemysl Kovář, viděla poprvé míč ve slávistické síti a byl to hodně smolný moment. Zpětná přihrávka Jiřího Novotného totiž směřovala mimo sálovky Ondřeje Vahaly a přešla přes brankovou čáru. Novotný v tu chvíli netušil, že bude u důležitého vlastního gólu také na druhé straně a bude to ještě důležitější moment.

Červenobílí pak hnáni fanoušky předvedli to, co je v semifinálové sérii zdobilo, nezdolnou bojovnost podepřenou skvělými zákroky brankáře Ondřeje Vahaly. Nejprve Antonín Hrdina vyrovnal po té, co si důrazně vydobil pozici ke střele, pak jeho spoluhráč Radim Záruba prudkou ránou po zemi nekompromisně proměnil přímý kop! Do přestávky byl stav 2:1.

Po pauze Benago dokázalo vykombinovat vyrovnání a slávisty přišpendlilo před Vahalovu branku. Bojující sešívaní ale odololali, a dočkali se své šance, po Novotného akci si Rodek vstřelil vlastní branku! Perfektně pracující obrana pak čelila power play soupeře a vybojovala pojistku historického postupu. Nejprve dovezl míč do prázdné branky Michal Salák, po něm se pak přesně trefil přes celé hřiště slovenský reprezentant Martin Směřička. Dokonce dvakrát.

Následovaly oslavy prvního postupu do finále v historii slávistického futsalu, které si hráči vychutnali s fanoušky v hale a posléze také na fotbalovém stadionu v Edenu, kde je přivítali fanoušci na Tribuně Sever!

Oslavy byly náležité, ale skončily ve správný čas, aby všichni byli připraveni na první páteční finálový duel v Chrudimi!

Ohlasy trenérů:

Beni Simitči (Benago):
Pogratuloval jsem všem slávistům, speciálně pak Ondřeji Vahalovi, protože v semifinále byl hlavním faktorem, který rozhodl o výsledku.Chytil toho víc než náš brankář. Kdybychom všechny šance využili, tak byl výsledek jiný, ale na to se nehraje, oslavovat se bude jenom vítěz. Když už Slavia vyhrála, tak asi vyhrála zaslouženě. My jsme dnes své šance nevyužili, navíc jsme si dali v nejhorší možný moment vlastní gól. Neproměňování šanci asi bylo nakonec to, co způsobilo to, že jsme nepostoupili, ale svět se nezboří. Pro futsal je asi dobře, že finále bude hrát Slavia a bude mít možnost se ještě v budoucnosti zlepšit. V Edenu byla perfektní divácká kulisa. Samozřejmě, že musíme najít, kde se u nás stala chyba a řešit ji. Všechna naše semifinále byla reklamou na futsal, každý ze zápasů měl od začátku do konce napětí a dynamiku, na takový futsal budou fanoušci chodit!

Martin Brychta (Slavia):
Prožili jsme nádherné chvíle při oslavách s fanoušky, je to historický moment pro futsalovou Slavii a jsem rád, že jsem u toho mohl být. Do každého zápasu jsme šli se srdcem, maximální bojovností a srdcem a tím jsme překonali to, že jsme nebyli futsalově lepší než Benago. Musím za vzorný přístup pochválit úplně všechny hráče – od náhradníků po základní sestavu, všichni to vzorově odmakali. Ve finále se budeme chtít prezentovat stejnými výkony a dokázat všem, že jsme se nedostali tak daleko náhodou.

SK Slavia Praha - Benago Zruč n/Sázavou 6:3 (2:1) konečný stav série 3:1 na zápasy
Branky: 6. Hrdina, 9. Záruba, 30. Rodek (vla.), 37. Směřička, 39. Salák (Vahala), 40. Směřička – 3. Novotný (vla.), 22. Pimpolho (Marcelo), 40. Brahimi
Slavia: Vahala, (Roshan) – Salák, Novotný, Hrdina, Oliva, Matějka (C), Homola, Brychta, Lištván, Wojnar, Gařčár, Záruba, Směřička
Benago: Cardoso Cristiano (Pytloun) – Belej, Rodek, Hora, Starý, Brahimi, Pimpolho, Marcelo, Victor, Fogaca, Saul
 

 



 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700