Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 11.5.2017

Benago ve třetím zápase zvládlo úlohu favorita a připsalo si první bod v semifinálové sérii proti Slavii. Domácí hráči si vypracovali do poločasu náskok 5:1, který i přes zvýšenou snahu slávistů po přestávce udrželi. Třetí semifinále se hraje tuto sobotu od 16 hodin v Edenu!

Soupeř vstoupil do utkání mnohem lépe než sešívaní, hned v úvodu dotáhl kombinaci před Vahalou ke vstřelení první branky uzdravený Vnuk. Druhou branku nabídli soupeři slávisté sami chybou v rozehrávce, bohužel i po ní následovaly nedůslednosti v obraně, které soupeř dokázal trestat. Jedinou branku v první části hry za hosty vstřelil Jiří Novotný. Hra Slavie postrádala v prvním poločasu důraz a pohyb. Zkušení hráči se dopouštěli přímo fatálních chyb.

Po přestávce dokázali slávisté stáhnout náskok soupeře na dvě branky a usilovali o kontaktní gól. To i přesto, že dalšími přímo školáckými chybami dovolili domácím skórovat. Právě v této době se ukázala jejich fyzická připravenost. Navíc začali střílet hezké branky, z dálky se prosadil dělovkou Míča, trefili se i Lištván, Hrdina a střídající Wojnar. Bohužel ani v této fázi hry se svěřenci Martina Brychty nevyvarovali velké chyby v obraně, kdy přihráli míč soupeři před odkrytou branku a o osudu utkání bylo rozhodnuto. V závěru už nenastupovali Radim Záruba, Jiří Novotný a Petr Oliva. Do hry se dostali další hráči - velký časový prostor dostal Jan Lištván.

V sobotu se utkání hraje před fotbalovým duelem s Duklou. Slávisté pevně věří, že je fanoušci dovedou za historickým vítězstvím a postupem. Kdy, když ne teď!

Komentáře trenérů:

Beni Simitči (trenér Benago Zruč nad Sázavou): „Na palubovce bylo takové Benago, jaké jsem si představoval. Ve druhém poločase jsme ze hry stáhli některé hráče, kteří nejsou úplně zdravotně v pořádku, a také Vnuka, který se zranil, tak mohl být rozdíl ve skóre ještě větší. Za stavu sedm-dva šel Míča proti Vnukovi šlapákem a ten má možná zlomenou nějakou zánártní kůstku. Uvidíme, co ukáže další vyšetření. Nicméně jsem to moc nechápal, protože za takové stavu to podle mě nemají hráči zapotřebí, když byl v tu dobu zápas rozhodnutý. Soupeře jsme k ničemu nepustili. Slavia sice korigovala, ale bylo to ve chvíli, kdy jsme nechodili naplno do soubojů, abychom se nezranili nebo nevykartovali. Bylo to na můj pokyn, protože v sobotu nás čeká další zápas této série. I když jsme si to hlídali, tak nám Vnuka zranili. Když se vrátím k zápasu, tak v prvním poločase jsme jasně ukázali, jak umíme hrát, a hrát už tak budeme, protože hráči konečně pochopili, o co jde. Slavia sice snížila na rozdíl dvou branek, ale strach jsem neměl. Dva krajní hráči, kterým se nedařilo ubránit power play Slavie v prvním utkání tentokrát na palubovce nebyli, a já byl přesvědčený, že podruhé se obrat Slavii nepovede. I když Saul a Marcelo toho odehráli hodně a byli unavení, tak utkání zvládli. Jsou to hráči, kteří takové porce hrát mohou. Zbytečně jsme v závěru odevzdávali míč namísto toho, abychom ho drželi a hráli v klidu ve čtyřech. I tak si myslím, že power play hostí pro nás mohla být prospěšná vzhledem k sobotnímu utkání. Nyní máme za sebou jeden krok, ale musíme se rychle vrátit na zem a připravit se na sobotní utkání stejně kvalitně jako na třetí zápas série a potvrdit svou kvalitu.“

Martin Brychta (trenér Slavie): „Utkání rozhodl jeho samotný začátek. Upozorňoval jsem hráče, že jak v prvním, tak v druhém utkání mělo Benago v prvních minutách velký tlak a chtělo zápas rozhodnout hned v úvodu. To se mu v prvních dvou duelech nepodařilo, jelikož jsme dobrými obrannými zákroky, a i s trochou štěstí, šance soupeře přestáli. Tentokrát to bohužel bylo od našich hráčů trochu vlažnější a Benago co si vytvořilo, to mu tam spadlo. Po přestávce jsme dali prostor hráčům, kteří čekali na svou šanci na lavičce, a já věřil, že mohou zápas zdramatizovat, což nakonec dokázali. Škoda osmého gólu, který jsme Benagu také darovali my sami.

Benago Zruč n/S. - SK Slavia Praha 8:5 (5:1) (stav série 1:2)
Branky: 2. Vnuk (Marcelo), 4. Saul, 5. Pimpolho (Belej), 9. Saul (Vnuk), 15. Vnuk, 23. Saul, 29. Simitči (pen.), 37. Pimpolho - 12. Novotný (Salák), 28. Hrdina, 30. Míča (Směřička), 33. Lištván (Hrdina), 34. Wojnar (Brychta).
Benago: Cristiano, Bezstarosti - Simitči, Belej, Rodek, Vnuk, Gabčo, Brahimi, Pimpolho, Marcelo, Victor, Saul, Hora, Diego.
Slavia: Vahala, Garčár - Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700