Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 28.4.2017

Podruhé za sebou je Slavia mezi nejlepšími čtyřmi týmy Chance futsal ligy! Po roce tak zopakuje semifinálovou účast! Mezi čtyřmi nejlepšími týmy je Slavia již po čtvrté. V deseti odehraných ligových sezónách pak chyběla v play-off pouze jednou. Červenobílí v pátek přidali třetí výhru nad Interobalem Plzeň a postoupili do semifinále po stejném výsledku jako vloni – 3:1 na zápasy. O jejich soupeři v boji o medaile se teprve rozhodne.

Byl to znovu dramatický a zajímavý futsal plný rychlých kombinací, soubojů, skvělých zákroků brankářů a emocí. Slávisté si do poločasu vypracovali vedení 4:1, když se v závěru prvního dějství trefil při přesilovce po vyloučení Štveráka Martin Směřička. Slavia byla v prvním poločasu jednoznačně lepším týmem, držela balón, diktovala tempo hry, a vypracovala si mnoho gólových příležitostí. Plzeň skoro nevystřelila na branku. Frustrace vrcholila před koncem poločasu likvidačním zákrokem Štveráka na Zárubu.

Po změně stran pak slávisté dokonce navýšili vedení na 5:1, ale Plzeň velice účinně sehrála svoji power-play a dokázala stáhnout náskok až na 5:4! Pak ale završil svůj hattrick Antonín Hrdina a slávisté mohli oslavit postup!

První branku vstřelil po průniku středem hřiště a zkušeném zakončení po zemi k tyči Michal Salák v osmé minutě hry. O sedm minut později otevřel svůj gólový účet Antonín Hrdina, který se po levé straně obtočil kolem Havla a napálil míč na zadní tyč. Hosté pak dokázali snížit, když Havlovu tečovanou ránu nedokázal Oliva nasměrovat mimo vlastní branku. V závěru poločasu ale nejprve Hrdina přidal znovu po Zárubově nahrávce čtvrtý gól.

Hodně emocí pak přinesl ostrý a bezohledný zákrok Štveráka na Zárubu v prostoru stolku časoměřičů, hostující hráč byl vyloučen a slávisté hráli přesilovku. Tu nakonec využili tři vteřiny před klaksonem, trefil se Směřička.

Po přestávce vsadila Plzeň na power-play, která už ji několikrát v celé sérii pomohla. Slávisté ale přesto přidali pátou branku, míč dovezl do sítě Směřička. Pak ale Interobal dokázal svoji silnou zbraň přetavit v góly a dotáhl se až na 5:4, o postupu tak definitivně rozhodla až třetí branka Antonína Hrdiny, který vyvezl míč do sítě a zpečetil tím další velice vydařenou kapitolu slávistického futsalu!

Všichni se tak mohou společně s fanoušky těšit na semifinále!

Hodnocení trenéra Martina Brychty:
Musím být s celou sérií spokojený, nakonec jsme vyhráli a postupujeme. Zlomovým momentem byl asi první poločas posledního zápasu, který jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Ukázali jsme hru, kterou jsme si připravovali, bylo v tom všechno. I když soupeř dokázal náš náskok při power-play, kterou umí hrát velice dobře, stáhnout, tak vyrovnat už nestačil. Těší mne, jak jsme sérii zvládli z hlediska vyrovnanosti týmu, oporou byli i hráči, kteří nenastupovali, táhli jsme všichni za jeden provaz a šli jsme si za svým cílem, kterého se nám podařilo dosáhnout.

Asistent trenéra Dominik Rodinger:
Myslím, že celá série byla reklamou na futsal. Toto by měli vidět lidi v televizních přenosech. Oba týmy veděly, že mají ve svých řadách rozdílové hráče a snažily se je všelijak rozhodit. Nám se to podařilo víc a navíc jsme přidali futsalovou kvalitu, která stoupá s každým zápasem. Celá série byla plná emocí, ale věřím, že po zápase si všichni uvědomíme, že jde "jen" o futsal a budeme k sobě chovat maximální respekt. Klukům a vedení Plzně bych chtěl poděkovat a smeknout klobouk za skvělé zápasy, byli velmi nepříjemným soupeřem.

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň):
Dnešní zápas měl stejný průběh jako poslední kolo základní části. První poločas jsme neměli potřebné tempo, nabídku a naše obrana nebyla tak aktivní, jak jsme chtěli. Slávisté tak měli prostor, který jejich hráči umí zužitkovat. Po změně stran nás opět skoro zachránila power play a domácí se báli až do samotného závěru, kdy jsme udělali jednoduchou chybu před šestým gólem, který rozhodl. Tyto jednoduché chyby nás bohužel provázely celou sérií. Celkově si myslím, že to byla velmi vyrovnaná série, kterou rozhodly individuality, produktivita a zkušenost soupeře. My se určitě nemáme za co stydět, nechali jsme tam všechno, bojovali v každém zápase až do konce a odcházíme se vztyčenou hlavou. Za to klukům děkuji a mají do jednoho můj respekt! Soupeři gratuluji k postupu a věřím, že pokud dostanou do semifinále Benago, jsou schopni ho vyřadit.

SK Slavia Praha – Interobal Plzeň 6:4 (4:1)
Branky: 8. Salák (Novotný), 16. Hrdina (Novotný), 19. Hrdina (Záruba), 20. Směřička, 22. Směřička (Hrdina), 39. Hrdina (Směřička) – 18. Havel (Abrham), 25. Holý (Hudaček), 30. Štrajt (Havel), 36. Mižár (Štrajt)
Slavia: Vahala (Roshan, Garčár) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Oliva, Lištván, Směřička, Homola, Hrdina, Matějka, Wojnar.
Plzeň: Kubíček (Němec) – Mižár, Koc, Kasýk, Štrajt, Stejskal, Abrham, Holý, Forman, Šíša, Štverák, Havel, Hudaček.
ČK: Štverák, ŽK: Štrajt (oba Plzeň)
Rozhodčí: Milner, Řeháček, Nešněra

Postupující do semifinále: Chrudim, Benago, Slavia - poslední série mezi Litoměřicemi a Spartou je v tuto chvíli 2:1 pro Litoměřice.



























 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700