Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 21.4.2017

Futsalisté Slavie zdolali Interobal Plzeň i podruhé. Tentokrát v domácí hale dokázali zvítězit vysoko 7:2, i když průběh zápasu byl mnohem dramatičtější, než napovídá výsledek. Hattrick vsítil po přihrávkách Radima Záruby Antonín Hrdina, po jedné brance pak přidali Jiří Novotný, Martin Brychta, Michal Salák a také brankář Ondřej Vahala. Za hosty se trefil dvakrát Michal Štrajt, pokaždé to bylo z desetimetrového kopu. Třetí zápas se hraje v pondělí 24. dubna v Plzni od 20:00, opět v hale Lokomotivy.

Byl to stejně dramatický a napínavý futsal s maximálním nasazením jako v prvním zápase. Slávisty znovu zdobila efektivita, šance si dokázali vypracovat a také je - narozdíl od soupeře - proměnit. Velkou roli v tom sehrávala zkušenost, červenobílí zakončovali vzorové futsalové akce. Dotvářeli si střeleckou pozici tak, aby neměl brankář Kubíček šanci zasáhnout.

V prvním poločase padla jediná branka a byla vstřelena právě takovým způsobem. Radim Záruba uvolnil Antonína Hrdinu, který postupoval z poloviny hřiště sám, obhodil si Kubíčka a zakončoval do prázdné branky. Záruba mu navíc svým náběhem odclonil obránce, takže měl pro závěrečný manévr dostatečný prostor. Před tím ale hosté měli několik výborných střeleckých pozic, jednou nastřelili tyč, několikrát se opět vyznamenal brankář Ondra Vahala, který prožívá velice vydařenou sérii. Prvních deset minut byl Interobal aktivnější, a byl lepším týmem.

Plzeň se v prvním poločase dostala poměrně rychle na pět faulů, což pramenilo z aktivní důrazné hry. Slávisté ale výhodu zahrávat penaltu nezískali. Příležitosti vstřelit branky měli Michal Salák i Ondra Míča a další hráči.

Už během první půle se hlavně na hostující lavičce hrotily emoce, které sice k play off patří, ale měly by se stále zůstat v mezích sportovního fair play bez osobních výpadů a urážek.

Po přestávce slávisté svůj týmový výkon korunovali dalšími dvěma góly. Klíčový okamžik ale možná přišel před nimi, kdy Plzeň nedokázala zakončit samostatný útok a Martin Směřička obětavým zákrokem vykopl míč z brankové čáry. Druhou branku přidal opět po velice zkušeném zakončení a kličce brankáři Jíří Novotný, ke kterému propadl dlouhý nákop.

Slavia vedla o tři branky po další spolupráci Záruba-Hrdina, když druhý jmenovaný dokázal ve skluzu nasměrovat zpětnou přihrávku mezi tyče, kde Kubíček neudržel míč před brankovou čárou.

Situace se ale vzápětí zkomplikovala. Naopak červenobílí nasbírali 5 faulů již do desáté minuty poločasu. Vše odstartovala situace, kdy sudí přehlédli tvrdý zákrok na Zárubu, po kterém Míča fauloval Abrhama. Tento bývalý kladenský hráč proslulý svými nesportovními excesy ze země bez míče nakopl Míču, který ovšem trestuhodně neudržel nervy na uzdě a oplácel. Rozhodčí měli plné právo udělit oběma červenou kartu. Rozhodli se pro mírnější "žlutý" trest. Slavia se však poté dostala pod tlak a faulovala. Hosté dostali příležitost zahrávat dva desetimetrové kopy, ze kterých Štrajt snížil na 3:2.

Uklidňující čtvrtý gól přidal - kdo jiný - Hrdina po další zkušené kličce Kubíčkovi. Zkompletoval tak hattrick, který si v podobě přihrávek připsal i Záruba, jenž Hrdinu do šance uvolnil. Zásluha na páté brance, která padla vzápětí, patří velkým dílem Michalovi Salákovi, který si skvěle zpracoval dlouhý míč od Míči a poslal ho před branku, kde zakončil nabíhající Martin Brychta, který tak korunoval svůj velice dobrý výkon.

Hosté ještě v závěru zahrávali penaltu z 10 metrů, Štrajt z ní trefil tyč, slávisté naopak svůj protiútok dotáhli - do prázdné branky zakončoval Salák a branku si připsal po dlouhém výhozu také Ondra Vahala.

Slávisté se tak přiblížili k postupu do semifinále na vzdálenost jediného vítězství!

Hodnocení trenéra Martina Brychty:
„Mrzí mne, že jsme v druhém poločase nasbírali rychle pět faulů a soupeře díky dvěma penaltám pustili zpátky do hry o vítězství a k snížení na 2:3. Rozhodl pak až náš čtvrtý gól, po kterém jsme se uklidnili. Soupeř musel riskovat a my jsme využili několik brejků k definitivnímu rozhodnutí. Jsem rád, že funguje spolupráce mezi Radimem Zárubou a Antonínem Hrdinou, doufám, že to tak bude platit i dál. Nejsem to ale jenom oni dva, makat stejným způsobem musí celý tým. Soupeř už ve třetím zápase nebude smět zaváhat, očekávám, že nás čeká nejtěžší zápas celé série.“

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň):
„Rozhodující moment je v této sérii jediný, a to je proměňování šancí a střelba. V poli se hraje naprosto vyrovnaný futsal. Slavia má hráče, kteří dokáží dát gól. My bohužel takové hráče nemáme. Můžeme klidně v zápase vést, ale místo toho dostaneme první gól, což nás sráží. Nestřílíme a nemůžeme dát gól.“

Komentovaný záznam utkání na Livesporttv.cz naleznete ZDE!

SK Slavia Praha – Interobal Plzeň 7:2 (1:0) (stav čtvrtfinálové série 2:0)

Branky: 13. Hrdina (Záruba), 23. Novotný (Salák), 25. Hrdina (Záruba), 35. Hrdina (Záruba), 36. Brychta (Salák), 37. Vahala, 39. Salák (Novotný) – 30. a 32. Štrajt (obě z penalty z 10m)
Slavia: Ondřej Vahala, (Radim Garčár, David Roshan) - Jan Lištván, Ondřej Míča, Tomáš Matějka, Jiří Novotný, Radim Záruba, Jan Homola, Petr Oliva, Antonín Hrdina, Mikuláš Wojnar, Martin Směřička, Martin Brychta, Michal Salák.
Interobal: Václav Kubíček, (Lukáš Němec) - Adam Forman, Michal Štrajt, Tomáš Abrham, Jan Havel, Jakub Mižár, Michal Holý, Pavel Stejskal, Zdeněk Kasýk, Marko Hudaček, Tomáš Štverák, Václav Koc, Jiří Šíša.
Rozhodčí: Kresta, Cílek, Košťal
 





















 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700