Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.1.2017

Páteční večer nabídl v lovosické hale dramatický a napínavý futsal. Slávisté dokázali otočit nepříznivé skóre, bohužel další velké šance se jim přes výborně chytajícího domácího gólmana proměnit nepodařilo. O výsledku rozhodla přesilovka po sporném vyloučení Jiřího Novotného, při které vstřelil hlavou branku bývalý slávistický hráč a asistent trenéra David Filinger.

Divákům oba týmy nabídly rychlý a útočný futsal. Trenér Martin Brychta přesunul Martina Směřičku do první čtyřky, tu druhou vedl Antonín Hrdina. Slávisté v úvodu ubránili několik rohových kopů a Ondra Vahala předvedl první ze svých vynikajících zákroků. Největší šanci červenobílých měl Jan Homola, jeho teč patou před brankou ale dokázal Vavrek dostat reflexivním zákrokem mimo tyče. Z dálky to zkoušel často Ondra Míča. Již v prvním poločasu byla Slavia častěji na míči a vypracovala si mnohem větší počet brankových příležitostí.

V desáté minutě padl první gól, když se litoměřický Tichý trefil přesně do pravého rohu branky. V tu chvíli to byla první střela domácích mezi tyče. Druhý gól mohli domácí přidat po vydařené kombinaci, kterou ale nedokázal jeden z jejich hráčů zakončit do prázdné branky. Dvě minuty na to bylo vyrovnáno, když znovu prokázal své střelecké umění Michal Salák, kterému připravil neobratně míč pro střelu domácí Sedláček, hostující v Litoměřicích právě ze Slavie.

Další střelu Petra Olivy vyrazil robinsonádou Vavrek. Hosté už v té době byli na pěti faulech, poločas však dokázali dohrát bez penaltového zákroku a i nadále se tlačili do útoku.

Po přestávce byli svěřenci Martina Brychty aktivnější, měli řadu šancí po přechodech do litoměřické obrany, kdy šli do přečíslení – Hrdina byl sám před Vavrekem, ale nedokázal najít prostor ke střele, šance měli Salák i Směřička, který měl při dorážkách několikrát velkou smůlu. Slávisté se přesto ujali vedení, trefil se Hrdina, který křížnou ránou přesně zakončil. Ondra Vahala vytasil na druhé straně přímo zázračný zákrok na brankové čáře ve chvíli, kdy se domácí diváci už radovali z branky…

Litoměřice vyrovnaly se štěstím, když se do sítě dostala skrytá střela přes obranu, kterou Vahala uviděl na poslední chvíli. Ve 38. minutě přišly rozhodující momenty celého zápasu. Jiří Novotný pronikal do soupeřovy obrany, čelil skluzu i dalšímu obrannému zákroku, který byl hodně podobný těm, které byly v dosavadním průběhu odpískány jako fauly. Píšťalka zazněla ale až ve chvíli, kdy slávista svým zákrokem zabránil protiútoku domácích a dostal červenou kartu. Na hřišti samozřejmě vzplály emoce, které přetrvaly až do konce zápasu.

Domácí využili přesilovku, Vahalu překonal hlavou z bezprostřední blízkosti Filinger. Slávisté pak hráli power-play, vytvořili si šance, ale Vavreka nedokázali překonat ani v té největší, kterou měli pět vteřin před koncem Salák se Směřičkou. Důležité body tak zůstaly v Lovosicích. Je velká škoda, že tak dramatický a pohledný zápas doprovázelo tolik sporných momentů.

Naše mužstvo podalo kolektivní výkon za který se nemusí stydět. Je vidět kvalitativní progres, který naše hra má, ve druhém poločasu jsme soupeře již výrazně přehrávali, ovšem trápí nás koncovka. Vynikající výkon podali oba brankáři. Na straně soupeře ukázali svou nespornou kvalitu čeští hráči, kteří zastiňovali ve hře nevýrazné brazilské posily. Nicméně Gardenline patří sportovní gratulace k vítězství, ve futsalu se nehraje na krásu, nebo body za převahu, ale na góly, kterých dali domácí o jeden navíc a proto berou zaslouženě tři body.

Hodnocení trenérů:

Vlastimil Bartošek (Gardenline Litoměřice):
Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, kluci chtěli odčinit nepovedený zápas v Lípě a tak jsme zaslouženě šli do vedení. Za chvíli jsme měli šanci zvýšit skóre, ale netrefili jsme úplně prázdnou branku soupeře a ten nás následně potrestal vyrovnáním. Na začátku druhého poločasu nás Slavia zatlačila a nebýt Vavreka mohla vést více než o jeden gól. Přestali jsme běhat a ztráceli míče. U všeho jsme byli pozdě a prohrávali osobní souboje. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a utkání spělo k remíze. Nám k vítězství pomohlo vyloučení Novotného, které jsme zásluhou Fíli po deseti sekundách využili a nakonec se ubránili power-play hostů. Utkání se muselo líbit , tentokrát jsme byli šťastnější my a vydřeli důležité tři body.

Martin Brychta (Slavia):
Myslím si, že to byl remízový zápas, vše k tomu směřovalo. Zachytali oba dva gólmani. Rozhodujícím momentem bylo vyloučení Jirky Novotného. Byla to od něj hloupost, ale myslím si, že zákroku předcházel faul na něj. Domácí pak dohráli přesilovku. Měli jsme v druhém poločase dost šancí rozhodnout, bohužel jsme je neproměnili. Rád bych na závěr dodal, že to byl dramatický zápas, který si zasloužil lepší vedení ze strany rozhodčích.

Gardenline Litoměřice – SK Slavia Praha 3:2 (1:1)
Branky: 10. Tichý (Hrdý), 28. Danilinho (Krok), 38. Filinger (Danilinho) – 13. Salák (Novotný), 26. Hrdina (Oliva)
Litoměřice:
Vavrek (Bakiu) – Taverna, Zapletal, Hrdý, Robert Weyne, Vagnao, Filinger (C), Danilinho, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý, Johne.
Slavia: Vahala (Garčár) – Brychta, Novotný, Salák, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka (C), Wojnar.
ČK: Novotný
Rozhodčí: Michal Milner, Lubomír Řeháček.
 




















 

Sestřih utkání:
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700