Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 20.1.2017

Cenné body zůstaly v pravý čas v Edenu! Slavia musela otáčet skóre proti pečlivě bránícímu a houževnatému soupeři, který spoléhal na brejky, nakonec to ale příkladně bojující slávisté dokázali a svého soupeře o dvě branky porazili!

Trenér Martin Brychta tentokrát neměl důvod k nespokojenosti s úvodem zápasu, jeho svěřenci na Třinec vletěli a už v první minutě Michal Salák otevřel skóre po Hrdinově přihrávce, které předcházela vzorová kombinace.

Červenobílí pak pokračovali v aktivitě, vytvářeli si šance, z dálky střílel aktivně hrající Ondřej Míča, ve výborné šanci byl znovu Salák, po něm také Hrdina a Vladimír Stibora. Výsledkem tlaku na třineckou obranu byl velký počet rohových kopů, žádný z nich ale ke kýženým brankám a zvýšení náskoku nevedl.

Třinec byl na zápas dobře připravený, spoléhal na brejky a rychlé přenesení hry. Vyrovnání přišlo po dlouhém nákopu brankáře Kreželoka a velice povedené hlavičce Filipa Przycka, ke kterému se odrazil míč vyražený Ondřejem Vahalou - stalo se to v páté minutě zápasu. Oba týmy byly rychle na čtyřech faulech, takže se hrál trochu opatrnější futsal, slávisté přesto kontrolovali hru a dobývali obranu hostů. Šance jim ale mařil Kreželok i blokující obrana. Hosté navíc opět efektivně udeřili o deset minut později od vyrovnání, prosadil se znovu Przycko, který dotáhl ojedinělý protiútok – 1:2.

Druhý poločas přinesl znovu řadu příležitostí domácích, které mohutně povzbuzovala skupina slávistických fanoušků, které futsalisté vtáhli svým nasazením a bojovností do hry. Fanoušci tleskali Salákově střele z otočky, Míčovu přímému kopu, ale také střelám, které zamířily do konstrukce branky – Martin Brychta trefil břevno hlavou, Hrdina nastřelil stejnou část branky pravačkou. Řadu šancí zblokovala obrana, několik zákroků si připsal i třinecký gólman, který odvedl velice dobrý výkon.

Do sestavy Slavie se zapojila v druhém poločase také nová posila – slovenský mistr Martin Směřička a nutno říct, že do hry zapadl bez sebemenších problémů a i on přispěl k velkému obratu, který přišel po 32 minutách hry. Slávisté v rozpětí třiceti vteřin otočili skóre!

Nejprve umístil krásnou tečí před brankářem Jan Homola míč do sítě a vzápětí po něm dokázal strhnout vedení na domácí stranu po krásném zpracování míče také Hrdina. Zasloužený obrat! 

I v závěru se diváci mohli bavit napínavým futsalem – nejprve Vladimír Stibora pronikl do soupeřovy obrany, ale znovu jenom nastřelil tyč. Sešívaní ještě ubránili roh a pak v samotném závěru přidali čtvrtou branku. Byla to akce symbolicky podobná té, kterou utkání začalo – do útoku šli Salák s Hrdinou, tentokrát si jenom vyměnili role – Salák nahrával a Hrdina zakončil! 4:2!

Martin Brychta: Body za bojovnost a trpělivost
„Věděli jsme, že Třinec hraje venku dobře, ale připravili jsme se na to. Byli jsme trpěliví až do nejzazších minut, kdy jsme skóre otočili. O přestávce jsem hráče upozorňoval na nebezpečné přenesení hry od brankáře, kdy se nám dostávali za obranu volní hráči. V druhém poločase se to zlepšilo, kluci se opravdu dnes kousli a vybojovali to. Pevně věřím, že už máme smolné zápasy za sebou, věřím, že jsme se poučili a budeme v podobných výkonech pokračovat. S Martinem Směřičkou jsme byli v kontaktu delší dobu, jeho příchod do Slavie zbrzdilo zranění. Hned na tréninku bylo vidět, jaké má kvality. Neměl jsem vůbec žádné obavy ho hned nasadit do zápasu.“   

Andrea Bucciol (trenér SKP Ocel Třinec): Slavia tvořila hru a vyhrát si zasloužila
Bohužel, tentokrát se z výjezdu vracíme bez bodů. Je to škoda, protože nám v několika situacích chyběla koncentrace a to rozhodlo. Inkasovali jsme po dvaceti vteřinách a v druhém poločase jsme si zase nechali dát dvě branky ve dvaceti v
teřinách, to bylo na dnešním zápase nejhorší. Nicméně Slavie si výhru zasloužila, tvořila hru, měla šance a nám toho příliš nedovolila. My jsme si už z Třince vezli problémy, kvůli zraněním a pracovním povinnostem nám scházelo pět hráčů a negativně nás to ovlivnilo. Musíme zvednout hlavu a dát do zbylých zápasů vše, máme na to abychom splnili svůj cíl! Děkuji týmu za bojovný výkon, který na Slavii předvedl.

(Děkujeme trenérovi hostů za fair hodnocení zápasu!)


SK Slavia Praha – SKP Ocel Třinec 4:2 (1:2)
Branky: 1. Salák (Hrdina), 33. Homola (Stibora), 34. Hrdina, 40. Hrdina (Salák) – 6. Przyczko (Kreželok), 15. Pryczko (Buryan)
Slavia: Vahala (B)- Brychta, Novotný, Salák, Dvořák, Stibora, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka (C), Wojnar, Nguyen Tung, Roshan Trenér: Brychta.
Třinec: Kreželok (Kloda) – Mendrok(C), Samek, Buryan, Hudzieczek, Baron, Przyczko, Slavík, Kašický Trenér: Andrea Bucciol.
 

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700