Autor: Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 12.11.2016

Slávisté v pátek s Nejzbachem Vysoké Mýto remizovali 2:2. Nerozhodně tak skončilo už třetí utkání v řádě, v předchozích kolech totiž stejným výsledkem skončil i domácí zápas s Helasem a po střetnutí v Hodoníně svítil na výsledkové tabuli stav 4:4. Slávisté dotahovali náskok soupeře, jejich branky vstřelili Hudson a Martin Brychta mladší. Červenobílí v tabulce klesli o jednu příčku na třetí místo.

První branku zápasu vstřelili hosté po deseti minutách hry, když se po Kubátově rohovém kopu prosadil neobsazený Ráliš. Nejzbach stihl za první poločas nasbírat šest faulů, nařízenou penaltu z 10m ale Brazilec Michel Melo neproměnil. Hostě měli v závěru poločasu štěstí, když v síti skončila také tečovaná střela, kterou na branku vyslal Novák.

Po přestávce měla Slavia převahu, Nejzbach se bránil. Ve 23. minutě se útočné snahy vyplatily poprvé, když po Hrdinově přihrávce skóroval Brazilec Hudson. Vyrovnání přišlo ve 30. minutě, první branku po svém návratu po zranění vstřelil Martin Brychta mladší, nahrál mu na ni Michel Melo. Také hosté měli výhodu penalty z 10 metrů, svůj tým ale podržel brankář Ondřej Vahala, který Váchovu střelu za svá záda nepustil.

Slávisté se v utkání museli obejít bez Ondřeje Míči, který si odpykal trest za červenou kartu, kterou viděl v zápase v Hodoníně. V dalším kole je čeká soupeř nejtěžší - mistrovská Chrudim.

Hodnocení trenérů:

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Z naší strany jsme měli lepší druhý poločas. První půle se nám moc nepovedla, i když musím uznat, že jsme nechali Nejzbach zbytečně skórovat. Nechtěli jsme, aby nám soupeř takto odskočil. První gól jsme dostali po standardce, na kterou jsme upozorňovali. Pak jsme museli soupeře nahánět a ve druhé půli jsme si to rozdali po celém hřišti. Místy jsme byli opravdu lepší a vyrovnání bylo spravedlivé. Jestli je spravedlivý i výsledek, to nevím, ale když vezmu oba poločasy, tak asi ano.“

Roman Páral (trenér Nejzbach Vysoké Mýto): „Zápas jsme dobře rozehráli. V prvním poločase nám vyšly dvě nacvičené akce a vedli jsme dva-nula. Slavia zvýšila po přestávce aktivitu. První branku jsme dostali tak, že jsme u lajny nevystoupili proti soupeři, a Ráliš zaspal náběh. V tu chvíli jsme byli pod velkým tlakem. Vyrovnání viselo ve vzduchu, což se domácím zaslouženě povedlo. Ke konci jsme mohli výhru strhnout na svou stranu, jednak jsme nedali desítku a pak jsme měli další dvě vyložené šance. Remíza je zasloužená.“

SK Slavia Praha – Nejzbach Vysoké Mýto 2:2 (0:2)
Branky: 23. Hudson (Hrdina), 30. Brychta (Michel Mělo) – 10. Ráliš, 19. Novák
Slavia:  Ondřej Vahala, Daivd Roshan - Tomáš Matějka , Mikuláš Wojnar , Michel Melo , Jiří Novotný , Jan Homola , Daniel Dvořák , Martin Brychta , Antonín Hrdina , Hudson Goncalves , Michal Salák
Nejzbach:
  Libor Gerčák, Jan Špinar - Roman Michalec, Jaroslav Kubát, Petr Jeníček, Jakub Vágner, Martin Ráliš, Tomáš Vácha, Václav Sklenář, Lukáš Merkl, Martin Šabata, David Novák.

Michal Salák:
První poločas pro nás dopadl výsledkově špatně, ale herně jsme byli lepší, měli jsme šance, bohužel jsme žádnou neproměnili. O přestávce jsme si řekli, co musíme zlepšít, že musíme napadat druhou čtyřku mnohem aktivněji, rychle dát gól. To se nám podařilo, přidali jsme i druhý. Ale skončilo to remízou, je třetí v řádě, je to pro nás ztráta, navíc druhá remíza doma. Je to škoda.

Martin Brychta ml. – autor vyrovnávajícího gólu:
Moc dobře se mi zápas nehodnotí, řekli jsme si, co máme hrát a na co si dát pozor, ale pak jsme z takové situace dostali branku. Přesně z toho, na co jsme se připravovali a veděli o tom. Druhý inkasovaný gól byla trochu náhoda, ale i tak jsme měli hráče dřív dostoupit. Soupeř hrál to, co jsme čekali, hrál důrazně, využíval pivota, což nám dělalo problémy. O přestávce jsme si řekli, že už to tak dál nejde, že to musíme změnit a srovnat. Oba poslední domácí zápasy si byly bohužel trochu podobné, první poločasy se nám nepovedly. Musíme si na to dát pozor a pokusit se to změnit.
 


 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700