Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 4.11.2016

Futsalisté Slavie se v rámci 7. kola představili v Hodoníně, zápas se hrál ve vynikající atmosféře před téměř 700 diváky. Červenobílí šli v prvním poločase do vedení díky Hrdinově krásné hlavičce, soupeř dokázal do poločasu vyrovnat. Po červené kartě pro Ondřeje Míču si domácí vypracovali tříbrankové vedení 4:1, slávisté se ale nevzdali a nakonec vybojovali díky power-play a brankám Saláka, Mela a vlastní brance nerozhodný výsledek 4:4!

Hala v Hodoníně se velice slušně zaplnila a od samého začátku se hrál výborný a dramatický futsal. Slávisté šli do vedení po krásné akci ve čtvrté minutě, kdy Vahalův dlouhý pas usměrniíl nechytatelně za záda domácího brankáře Antonín Hrdina. 

Tango pak mělo poté více ze hry, brankář Ondřej Vahala několikrát zasahoval proti hráčům, kteří se dostali až úplně před něj. Vyrovnání ale zabrnánit nedokázal, domácí dohráli kombinaci na levé straně hřiště a Belaník propálil slávistického gólmana křížnou střelou. Také slávisté měli šance, chybělo ale důraznější zakončení.

Po přestávce pokračoval dramatický průběh zápasu. Ondřej Míča nejprve viděl žlutou kartu za faul, ve stejné minutě pak dostal další. Svoji roli ale sehrála smůla, když před zákrokem proti soupeři uklouzl. Slávisté bránili ve třech přesilovku domácích, těm se ale osm vteřin před jejím vypršením podařilo vstřelit druhou branku po otočeném autu ze strany sudích.

Pak nastal téměř kolaps slávistické hry, svěřenci Martina Brychty inkasovali další dvě rychlé branky, jedna z nich padla střelou brankáře přes celé hřiště. Trenéři zareagovali a vzali si time-out, hra hostů se pak zklidnila.

"Věřil jsem, že se ještě v pover-play dokážeme vrátit do zápasu, i když to samozřejmě byla velice složitá situace. Ale branky přišly a domácí znervózněli. Nakonec jsme se štěstím vybojovali remízu," komentaoval závěr zápasu zkušený Michal Salák.

Právě on a Michel Melo zařídili druhou a třetí branku, když si prohodili role asistenta a zakončovatele. V závěrečném tlaku donutili presující slávisté domácího hráče, aby si vstřelil vlastní branku! Slavia tak veze velice cenný bod!

Reportáž na webu České televize!


Hodnocení trenérů:

Martin Brychta (Slavia):
Kdybych nepočítal tu jednu minutu v druhém poločase, kdy jsme třikrát inkasovali, tak bych musel být spokojený. V ten moment jsme hráli chaoticky, soupeři jsme nabídli dva góly úplně zadarmo. Vyvrcholilo to nakopnutým míčem až za brankáře a do branky. Je to strašná škoda, že jsme soupeře nechali takto utéct, byl by to vyrovnaný zápas až do konce a nemuseli bychom bývali sahat k power-play. Ta nám nakonec vytěžil vyrovnávající gól a remízu. Bylo to vlastní gól. Višváder sebral z nohy branku Melovi. Ale je to škoda, že jsme takový zápas museli dohrávat v power-play.

Marián Berky (Tango):
Zápas měl svůj charakter, byl to futsal a ne fotbal v hale, jak jsem říkal o zápase v Plzni. Bylo vidět, že obě mužstva jsou futsalově vyspělé, převládala zónová obrana, oba týmy zavíraly nebezpečné prostory. Proto asi nebylo tolik šancí v prvním poločase. Ten druhý ovlivnila červená karta, která vyplynula z bojovnosti Ondřeje Míči, který udělal chybu a fauloval. My jsme proměnili přesilovku. Pak Slavia ztratila koncentraci, šla do útoku bezhlavě. My jsme dali třetí a čtvrtý gól. Najednou jsme byli v laufu, ale bohužel jsme neudrželi míč. Slavia začala hrát power-play a my jsme byli málo aktivní, v některých momentech jsme se nenabízeli směrem dopředu do volných prostor, například v době, kdy měl míč brankář. Soupeř tak nemusel hrát nahodu dolů, to byla naše chyba. Power-play je o štěstí, Slavia v ní vyrovnala. Asi bych řekl, že remíza je nakonec spravedlivá. Hrálo se ve výborné atmosféře, stejně jako Sparta má Slavia svojí značku. Musím fanouškům poděkovat za to, jakou vytvořili atmosféru. Kdyby taková atmosféra byla ve všech halách, futsal by šel nahoru. 

Tango Hodonín - SK Slavia Praha 4:4 (1:1)

Branky Slavie: 10. Belaník (Chadzidis), 29. Veselovský (Chadzidis), 29. Lupač, 30. Svoboda (Doubravský) – 4. Hrdina (Vahala), 34. Salák (Melo), 39. Melo (Salák), 40. Višváder (vla.)
Tango: Michal Lupač (Jakub Dovřák) - Dimostenis Chadzidis, Čeněk Cenek, Milan Svoboda, Jakub Gremmel, Jakub Řezníčk, Tomáš Buršík, Denis Frimmel, Tomáš Veselovský, Juraj Vyšvader, Marek Belaník, Bohumil Doubravský
Slavia: Ondřej Vahala (David Roshan) - Martin Brychta, Jiří Novotný, Michal Salák, Michel Melo, Petr Oliva, Hudson, Jan Homola, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Tomáš Matějka



Článek z Hodonínského Deníku:

Před třemi týdny si vyšlápli na Spartu a po výhře sahali i proti dalšímu slavnému pražskému týmu. Hodonínští futsalisté ve šlágru 7. kola Chance ligy vedli nad favorizovanou Slavií 4:1 a zaplněná hala po slepených brankách Veselovského, Lupače a Svobody nadšeně burácela. Tango ale silného soupeře nedorazilo. Naopak, v hektickém závěru při dlouhé power play hostů třikrát inkasovalo a po remíze 4:4 bralo pouze bod. Páteční duel sledovalo 668 diváků.

Napěchovaná sportovní hala viděla další strhující spektákl. První půle přitom natěšené fanoušky spíše nudila. Po přestávce se ale třeskutá bitva díky třem brankám, které do sítě Pražanů padly v rozmezí pouhých pětačtyřiceti vteřin, parádně zvrhl.

I když Slavia při hře bez brankáře demonstrovala svoji sílu a skóre třicet sekund před koncem srovnala, zaslouží domácí hráči uznání. Tango protáhlo sérii bez porážky na pět zápasů, navíc doma znovu vstřelilo čtyři branky. „Pocity jsou smíšené. Mrzí mě, že jsme při power play Slavie nebyli směrem dopředu aktivní. Zbytečně jsme se zbavovali balonu, což byl největší problém. Proto jsme zápas pouze remizovali. Výsledek je ale spravedlivý," uznal hodonínský kouč Marian Berky.

V podobném rozpoložení byli po napínavém střetnutí i Slávisté. „Chceme hrát v tabulce nahoře, takže je remíza pro nás ztráta. Ale vzhledem k tomu, že jsme ještě dvě minuty před koncem prohrávali o dva góly, tak bod musíme brát," uvedl brankář Slavie Ondřej Vahala.

Hostující gólman si v pátečním utkání připsal asistenci. Favorit šel totiž právě po přesném výhozu Vahaly a Hrdinově koncovce ve 4. minutě do vedení. Jihomoravané odpověděli tvrdou ranou Belaníka. Slovenský bombarďák nechytatelnou střelou k zadní tyči srovnal a v 10. minutě se začínalo se od začátku. „V prvním poločase převládala spíše defenziva, obě mužstva se zaměřila na zónovou obranu. Ofenzivní výpady nebyly ani z jedné strany dotáhnuté, prostoru na kombinaci bylo málo," všiml si Berky.

Podobně to viděl i Petr Oliva. „Bylo to vyrovnané. Obě mužstva hrála od poloviny hřiště a spoléhala na postupný útok. Moc šancí nebylo. Při dobývání jsme měli častěji balon na sálovkách, do šancí jsme se ale stejně jako soupeř příliš nedostávali," uvedl hostující futsalista.

Utkání se pořádně rozjelo až po přestávce. Aktivitou hýřil hlavně mladík Doubravský, který připravil šance pro Svobodu a Cenka, ale gólman Vahala skvěle zasáhl.

Důležitý moment přišel ve 27. minutě. Hostující Míča ostře zajel do soupeře a po druhé žluté kartě byl správně vyloučen. Hodonínští se v početní výhodě dlouho soužili, vysvobození přinesl až mazák Veselovský, který po Chadzidisově přihrávce zužitkoval přesilovku a poslal Tango do vedení.

Vzápětí znásobil euforii brankář Lupač. Domácí gólman nákopem přes celé hřiště zaskočil Vahalu a premiérovou trefou v nejvyšší soutěži zvýšil na 3:1. Dílo zkázy za pár vteřin završil Svoboda a Hodonín vedl o tři branky. „V ten moment jsme hráli chaoticky, soupeři jsme nabídli dva nebo tři góly úplně zadarmo. Vyvrcholilo to nakopnutým míčem až za brankáře do branky," kroutil hlavou kouč Pražanů Martin Brychta. „Je strašná škoda, že jsme soupeře nechali takto utéct. Byl by to vyrovnaný zápas až do konce a nemuseli bychom sahat k power play," přidal trenér sešívaných.

Parta z Edenu se však za nepříznivého stavu vyhrabala z černé díry a postupnými kroky se vrátila zpět do hry. Hostům pomohl oddechový čas a hlavně dlouhá hra bez brankáře.

Slávisté protivníka zmáčkli a dvěma brankami Brazilce Mela duel pořádně zdramatizovali. V závěru se hrálo na hraně, oba celky měly po pěti faulech. Koncovka nakonec lépe vyšla hostům, když si půl minuty před koncem nešťastný Višváder dal vlastní gól. „Nemohu mu nic vyčítat. Juraj chtěl dát balon pryč, škoda, že byl tak blbě natočený," povzdechl si Berky, který litoval hlavně promarněného náskoku. „Slavia byla otupená, náskok jsme měli udržet," ví slovenský odborník. „Soupeř ale i za nepříznivého stavu ukázal, že má výborné mužstvo, které bude hrát do třetího místa. Pražané mají propracovanou power play, druhý gól byl ale zbytečný," pravil Berky.

Výhrady k výkonu mužstva měl i trenér Slavie. „Kdybych nepočítal jednu minutu ve druhém poločase, kdy jsme třikrát inkasovali, musel bych být spokojený. Je škoda, že jsme takový zápas museli dohrávat v power play," prohlásil Brychta.

Borci v modrých dresech s červenou hvězdou a logem čínského sponzora na prsou nakonec remízu brali. „Vzhledem k průběhu hry je pro nás výsledek dobrý. Dělba bodů je zasloužená," míní Petr Oliva. „Po třech gólech jsme museli být trpěliví, což se nám podařilo. Nakonec jsme měli i štěstí. Škoda minutového výpadku, který změnil celé utkání," dodal hostující hráč.

Slavia zůstala po remíze 4:4 druhá, Tango v tabulce kleslo za Benago Zruč nad Sázavou na čtvrté místo. Fusalové lize dál vládne neporažená Chrudim.

Brankář Lupač vstřelil první ligový gól. Brankáře Slavie zaskočil nákopem přes celé hřiště

Po premiérové trefě v nejvyšší futsalové soutěži to vypadalo, že právě brankář hodonínského Tanga Michal Lupač se stane hrdinou pátečního duelu se Slavií Praha. Zkušený gólman ve 29. minutě dlouhým nákopem přes celé hřiště překonal kolegu Vahalu a zvýšil na 3:1.

I když slovácký celek vzápětí přidal čtvrtý gól, vedení v hektickém závěru neudržel a nakonec bral ve šlágru sedmého kola pouze bod. „Pocity byly nejprve fantastické, teď jsou spíše smíšené. Výsledek je pro nás trpký. Remíza se Slavií je výborná, ale vzhledem k tomu, že jsme vedli 4:1, jsme měli náskok udržet," ví Michal Lupač.

Podle dvaatřicetiletého brankáře Pražané ukázali ve sportovní hale TEZA svoji sílu. „Slavia hrála ještě lépe než Benago nebo Sparta, které mají taky kvalitní týmy," řekl jediný hodonínský rodák v kádru ligového Tanga, který už si na nové spoluhráče a soutěž zvykl. „Ještě potřebuji vychytat pár věcí, ale celkově je to dobré," uvedl Lupač.

Ten sice proti Slavii čtyřikrát inkasoval, přesto mužstvo znovu několikrát podržel. Ve druhém poločase se dokonce zapsal mezi střelce. Bývalý fotbalový gólman Dubňan, Mutěnic a slovenské Skalice se trefil ve 29. minutě. „Hrál jsem to na hráče před brankou, stejně jako jsem dostal první gól. Chtěl jsem tomu dát razanci, aby to ještě stačil tečovat. Měl jsem štěstí, spadlo to tam," popisoval nečekaný střelec premiérový zásah v nejvyšší futsalové soutěži.

Ani Lupačův gól ovšem bojujícím Jihomoravanům k další výhře nestačil. Tango v závěrečných sedmi minutách ztratilo tříbrankový náskok a nakonec bylo rádo i bodu. „Těžko říct, co jsme měli udělat jinak," přemítal populární Lupíňo. „Při power play Slavie to smrdělo pořád. Hosté hráli v pohybu, balon si dobře dávali," přidala opora Tanga.

Zatímco druhá půle přinesla vzruch, emoce a hlavně branky, úvodní část byla stejně jako před třemi týdny s pražskou Spartou takticky dost svázaná. „Hra se zase otevřela až brankami," všiml si Lupač. „Za stavu 4:1 vypadal zápas jinak. Myslím, že diváci se ve druhém poločase nenudili," doplnil.

Třeskutou bitvu zhlédla zaplněná sportovní hala TEZA. Na Lipovou alej v pátek večer dorazilo 668 diváků. „Je to super, opravdu si to všichni užíváme. Je to skvělé," prohlásil Lupač.

Nadšení návštěvou byli i Pražané, kteří na jih Moravy dorazili vlakem. „Atmosféra byla nádherná. Moc tomu fandím, i pro soupeře je skvělé hrát v takové kulise. Hned ten zápas má jiný náboj," uvedl hráč Slavie Petr Oliva.
 
 
« Zpět na seznam

Před nástupem k zápasu

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700