Vloženo dne: 15.10.2016

V letošní sezoně tradiční střelec Jiří Novotný, Petr Oliva a Brazilec Michel Melo rozhodli o vítězství Slavie nad Litoměřicemi. Červenobílí otočili průběh zápasu a připsali si třetí vítězství v řadě. Mistrovská Chrudim má sice zápas k dobru, přesto se fanouškům na tabulku Chance Futsal ligy musí po pátém kole dívat velice dobře – svěřenci trenéra Martina Brychty se totiž dostali na první příčku!

Tři body těší slávisty o to víc, že se jednalo o prestižní trenérský souboj – hosty totiž z lavičky vedl bývalý slávistický hráč a asistent trenéra David Filinger. V dresu soupeře se na slávistické palubovce objevili také Žampa a Sedláček, kteří jsou v Litoměřicích na hostování právě ze Slavie, společně s brankářem Bartůňkem, kterého však do branky opět nepustil vynikající Vavrek.

V prvním poločasu měli domácí místy až drtivou územní převahu, prohráli jej ale paradoxně 1:2. Litoměřice přijeli s defenzívní taktikou, kterou hráči perfektně dodržovali, k čemuž přidává především brazilská čtveřice individuální nadstavbu. Přesto se Slavia dostala do tolika brankových příležitostí, že měla v prvním poločasu utkání rozhodnout. Nestalo se, střelecká štěstěna byla proti, a utkání tak bylo dramatické až do konce.

V prvním poločasu Míča nastřelil břevno, Salák tyč, balón létal těsně kolem branky, nebo jako poslední instance zasáhl fantasticky chytající Vavrek. Slavia hrála rychlý kombinační futsal, který musel diváky bavit. Litoměřice se dostávaly pouze do ojedinělých brejkových situaci, které však dokázaly realizovat. V době kdy úvodní tlak domácích uvadal, se hosté dostali k brejku, který zastavil Homola tak nešťastně, že přihrál na nohu osamocenému Sedláčkovi, který uklidil míč do brány, 0:1. Velká smůla pro domácí. Ti vzápětí předvedli exelentní akci. Melo vybojoval u lajny míč, přihrál na střed Hudsonovi, který patou pod sebe prodloužil na Novotného, který skóroval. Hned vzápětí, ale další nešťastná branka znamenala opět vedení Gardenline.

Ve druhém poločasu začali opět aktivně domácí, kteří se i ve 24. minutě dočkali vyrovnání. Po individuální akci Novotného skóroval Oliva. Hned vzápětí mohl přidat další gól Novotný, ale Vavrek opět čaroval.

Poté převzali hosté otěže utkání a vypracovali si tři velké gólové příležitosti, ovšem Vahala zůstal nepřekonán. A tak přišel trest v podobě gólu Mela.

Hosté odjížděli nakonec zklamaní, že nezískali nějaký ten bodík, neboť od stavu 2:2 byli lepším týmem, a naopak to byli oni, kteří paradoxně inkasovali. Dlouho nestřídaná první litoměřická čtveřice nejprve propadla na útočné polovině hřiště a Vavrek famózně chytil Olivovi jistý gól, ten vzápětí rychle rozehrál roh na Michela Melo, a unavený soupeř již nestačil dostatečně reagovat na jeho náběh. Brazilská posila na straně sešívaných propálila vše co jí stálo v cestě a rozhodla o osudu utkání.

David Filinger poté odvážně ordinoval dlouhou power-play, na kterou ale byla Slavia výborně připravena, a v podstatě Litoměřice nepustila do jediného vážnějšího ohrožení Vahaly.

Daniel Kolman, předseda SK Slavia: "Litoměřice nás nepřekvapily. Od začátku ligy říkám, že Miloš Náprstek dal dohromady vynikající tým, takže jsme byli připravení na velkou bitvu o body. To se potvrdilo. Teď už je zbytečné lamentovat, jaký výsledek by byl spravedlivý, vyhrává ten, kdo dá více branek. Litoměřice ječtě potřebují čas, nesmí panikařit. Tým předvedl skvělý výkon a bodové zisky určitě přijdou."

Komentáře trenérů:

Martin Brychta (Slavia):
Byl to dramatický zápas až do samotného konce, jsem velice rád, že jsme dokázali otočit průběh a zvítězit, jsou to velice cenné tři body proti kvalitnímu soupeři. Rozhodující fází byl závěr, kdy jsme ubránili pětiminutovou power-play soupeře, na kterou jsme se speciálně připravovali. Výborný výkon podala naše první čtyřka, také ostatní se přidali s výkonem na hraně možností. Na tabulku jsme se po zápase moc nekoukali, je odehráno jenom pár kol, důležité bude, kde budeme na konci soutěže.

David Filinger (trenér Gardenline Litoměřice):
„Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. Ale myslím si, že jsme se soupeři futsalově vyrovnali a dokonce jsme si vytvořili hodně gólových příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Musím pochválit celý tým za nasazení. Nemůžu nikomu nic vytknout. Prohráli jsme, ale asi by byla remíza zasloužená.“

Sestřih utkání



SK Slavia Praha – Gardenline Litoměřice 3:2 (1:2)

Branky: 14. Novotný (Hudson), 24. Oliva (Novotný), 32. Michel Melo (Oliva) – 13. Sedláček (Hrdý), 14. Goncalves (Rodrigo Taverna)
SK Slavia Praha: Vahala (Roshan) – Brychta, Novotný, Salák, Michel Melo, Stibora, Hudson, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Dvořák, Oliva.
Gardenline Litoměřice: Vavrek, (Bartůnek) – Rodrigo (C),William, Wenderson, Blažek, Hrdý, Žampa, Goncalves, Silva, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý.

Rozhodující gól Michela Melo na 3:2

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700