Autor: Ondřej Zlámal, skpoceltrinec.cz Foto: Petr Rubal   Vloženo dne: 8.10.2016

Slávisté zvládli i druhé utkání ve třech dnech. Po středečním vítězství nad Spartou 3:2 si připsali další tři body za výhru 4:2 v Třinci. Střelecky se stejně jako v derby prosadily zkušené opory týmu. Michal Salák, který se trefil dvakrát, jednu branku přidal Antonín Hrdina a Jiří Novotný. Slávisté se se třemi body vyšvihli na třetí místo tabulky!

Do utkání jsme vstupovali jako favorité, aktivněji ale začali domácí. Už ve třetí minutě se mohli dostat do vedení, Buryan nastřeloval míč před branku, Samek však v prázdné brance trefil pouze obránce. V úvodu zápasu oba týmy kupily nepřesnosti a hra byla hodně kostrbatá. Na konci sedmé minuty se ale mohla slušně zaplněná hala radovat. Kapitán Mendrok posunul míč do strany Sierotovi, který prostřelil vyběhnuvšího Vahalu. 1:0.

Úvodní branka střetnutí nakopla hosty, začali hrát aktivněji a byli i nebezpečnější. Ve dvanácté minutě mohlo být srovnáno, když Novotný našel před Sikorou Hudsona, tomu se podařilo našeho brankáře překonat ale míč se zastavil o tyč, z brankové čáry jej pak odkopli obránci. O dvě minuty později mohl svou nepříjemnou levačkou srovnat Míča, jeho ránu ale zastavilo břevno. V 16. minutě už bylo srovnáno, Míča přihrál Hrdinovi, ten se dokázal obtočit kolem svého obránce a střelou k tyči stanovil poločasové skóre na 1:1. Hosté mohli do půle ještě skóre otočit, jenomže Homolovu střelu skvěle vychytal Sikora. No a když parádní akci Novotného zakončil Hudson místo střely do prázdné branky, střelou vedle ní, šlo se do kabin za remízového stavu.

Nutno podotknout, že hra se ve druhé polovině prvního poločasu odehrávala téměř výhradně na polovině domácího celku, který jsme sevřeli před jeho brankou. Chyběla však finální přihrávka, přesné zakončení, rychlejší předávka balónu našich hráčů, a především pohyb bez míče.

Vstup do druhé půle měli opět lepší domácí. Kantor se sice dostal pod presingem slávistů do těžké pozice, i přes nápor tří hráčů, které si udržel na zádech míč neztratil. Naopak jej skvěle rozehrál dozadu, následně míč na pivotovi podržel Buryan a sklepnutím vybídl k samostatnému úniku opět Kantora, který se s ničím nemazal a poslal míč kolem vybíhajícího Vahaly. 2:1.

Slávistům sebral nečekaný gól vítr z plachet a Třinec mohl navyšovat vedení. Dlouhý výkop Sikory nedokázal zkrotit Vahala, poskakující míč ale Przyczko napálil pouze vedle branky. Hosté se probrali až po deseti minutách hry, po změnách v sestavě, které udělal trenér Brychta, a hned mohlo být srovnáno, Homola ale trestuhodně netrefil odkrytou branku. O pár vteřin později se rozhodoval zápas.

Buryan chyboval v rozehrávce, o míč jej obral Brychta, který se ihned dral do zakončení, byl ovšem stažený k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta, která byla také zcela poprávu udělena.

Hned ze standardní situace mohl srovnat Novotný, ale netrefil odkrytou branku. Za další půlminutu už srovnáno bylo. Třinečtí hráči nezvládli rozehrávku autu a Novotný využil přečíslení 3 na 2. O další minutu později Novotný sice neprostřelil Sikoru, zvládl ještě míč posunout Salákovi který otočil skóre. 2:3.

O další dvě minuty později bylo rozhodnuto, Hudson založil rychlou akci, brejk s Novotným zakončil střelou do prázdné branky opět Salák a naše bodové akcie stouply, 2:4. Třinec poté zkoušel štěstí při power play, ale v té měl šanci pouze Sierota, který ovšem netrefil prázdnou branku.

Dramatický zápas se hrál před vynikající diváckou kusilou, v ligových poměrech Chance Futsal ligy zcela nadstandardní. Třinci gratulujeme ke krásné hale i velkému diváckému zájmu!

V pátek 14. října čeká sešívané další zajímavý zápas – představí se doma proti Gardenline Litoměřice, který vede bývalý hráč a asistent Slavie David Fillinger.

Hodnocení trenérů: 

Martin Brychta (Slavia)
: Určitě jsme rádi za tři získané body. Podle výsledků Třince (kromě zápasu s Benagem) jsme věděli, že nás čeká velice těžké utkání a to se i potvrdilo a my jsme velice rádi, že jsme tady získali tři body. Jedním z důležitých faktorů v zápase určitě byla červená karta. Dokázali jsme totiž využít přesilovku a navíc jsme okamžitě otočili skóre. Psychicky nám to pochopitelně pomohlo. Dalším faktorem byla ubráněná dlouhá power play domácích, kterou jsme až na drobnosti odehráli dobře.

Andrea Bucciol (Třinec) : Naše prohra není naší vinou ani uměním Slavie. Nevím, jestli jsou v každé zemi jiná pravidla, ale nemyslím si, že jsme měli dostat červenou kartu. Ale měli jsme těžkou situaci, před zápasem se nám zranili dva hráči, což byl problém. I tak jsme však díky srdci a vášni odehráli dobrý zápas. Musím poděkovat svému týmu. Opět jsme ukázali, že jsme schopni hrát na nejvyšší úrovni a do první ligy patříme. Je škoda, že máme o tři body méně, než jsme mohli v tabulce mít. Jsem rád, že každý den a zápas vidím u tohoto týmu zlepšení, a mám naději, že příští výsledky už budou lepší.

Faula Buryana na Brychtu:


SKP Ocel Třinec – SK Slavia Praha 2:4 (1:1)
Branky: 7. Sierota (Mendrok), 23. Kantor (Buryan) – 16. Hrdina (Míča), 31. Novotný, 32. Salák (Novotný), 35. Salák (Novotný)
SKP Ocel Třinec: Sikora (Kreželok) – Mendok, Slavík, Sierota, Przyczko, Samek, Buryan, Kalfas, Hudzieczek, Kantor, Kalfas, Blahut
SK Slavia Praha: Vahala (Roshan) – Brychta, Novotný, Salák, Michel Melo, Stibora, Hudson, Homola, Míča, Hrdina, Matějka

Text: Ondřej Zlámal, skpoceltrinec.cz, Chancefutsalliga.cz Foto: Petr Rubal

Sestřih branek utkání (mimo branky na 1:0, kterou záznam celého utkání neobsahuje):

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700