Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.9.2016

Po dramatickém průběhu slávisté podlehli ve Zruči loňskému finalistovi Chance futsal ligy 3:6. Červenobílí mohou litovat celé řady zahozených šancí, kterými se připravili o lepší výsledek. První poločas byl hodně rušný, slávisté měli i první šance, Hudson však brankáře Daniela sám před brankou z half-voleje neprostřelil. Domácí Benago, za které nenastupují hráči, kteří se chystají na UEFA Futsal Cup, se ujalo vedení. Dvakrát se prosadil André, jednou po dvou kličkách, podruhé při dorážce. Možná právě tady se utkání rozhodovalo, sešívaní v tu chvíli mohli vést 2:0 a místo toho prohrávali.

Pak následovala část utkání, kdy měli více ze hry červenobílí. Novotný nastřelil tyč, Hrdina se dostal před brankáře, ale také on balón za Danielova záda nedostal. Několik dobrých akcí předvedli i mladíci Stibora a Dvořák.

Snížení přišlo v jedenácté minutě, kdy Novotný zakončil kombinaci po Míčově přihrávce. Bohužel Benago dosáhlo na třetí branku, kterou dal Belej po nedůsledně odbráněném rohovém kopu.

Závěrečné slovo v prvním poločase ale měli svěřenci trenéra Brychty. Novotný vystřelil v poslední vteřině a míč s klaksonem zaletěl do sítě!

Po přestávce se hrál stejně napínavý futsal jako v tom prvním. Bohužel slávisté pokračovali v zahazování šancí, Novotný mohl završit hattrick, ale dvakrát nastřelil tyč! Benagu jakoby docházely síly, především Andre a Kovács se ze hřiště začali vytrácet. Benago si přesto vypracovalo vedení 5:2. Slávisté se ale nevzdávali.

Reprezentant Kovács dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen, oba týmy dohrávaly pod tlakem pěti faulů. Slavia měla dvě možnosti zahrávat penaltu z 10 metrů, jednu z nich Míča proměnil, tu druhou bohužel ne. 

Hosté hráli v posledních sedmi minutách power-play, dařilo se jim vypracovávat šance, bohužel kontaktní gól nepřišel. Trefil se až v samotném závěru Belej.

Hodnocení trenéra Martina Brychty:
"Výsledek mne mrzí. Předvedená hra byla hlavně v prvním poločase dobrá, odpovídala tomu, co jsme si před zápasem řekli a jak jsme na soupeře byli připravení. Mrzí mne to, že jsme z velkého množství šancí, které jsme měli, nedokázali vstřelit gól. Naopak Benagu jsme ze šesti branek čtyři připravili sami jako na podnosu, zavinili jsme si čtyři góly sami."

Beni Simitči (trenér Benaga Zruč n. S.):
„Lepší začátek jsme si ani nemohli přát, vedli jsme dva-nula a nedali jsme další tři tutovky. Pak jsme úplně přestali hrát. Dostali jsme dva góly totálně po našich chybách. Soupeři jsme je darovali. Ten druhý absolutně nechápu. Se sirénou do přestávky, gólman si myslel, že už to nemůže platit. Ve druhé půlce jsme kvůli tomu byli nervózní. Soupeři jsme si sice utekli, ale v závěru jsme si utkání zbytečně zkomplikovali."

Záznam utkání na Livesporttv.cz naleznete zde!


Benago Zruč n/S– SK Slavia Praha 6:3 (3:2)
Branky: Branky: 3. Andre Galvao (Diego Fogaca), 4. Andre Galvao (Michal Belej), 13. Michal Belej (Tomáš Vnuk), 29. Andre Galvao, 36. Michal Belej (Andre Galvao), 40. Michal Belej - 11. Jiří Novotný (Ondřej Míča), 20. Jiří Novotný (Michal Salák), 38. Ondřej Míča.
Benago: Daniel Cardoso, Jaroslav Pytloun - Tomáš Vnuk, Leonardo Silva, Nikos Tachtadžis, Diego Fogaca, David Ploc, Michal Kovács (čk 37 min.), Michal Belej, Andre Galvao, hlavní trenér: Beni Simitči
SK Slavia: Ondřej Vahala, David Roshan - Ondřej Míča, Tomáš Matějka, Daniel Dvořák, Antonín Hrdina, Vladimír Stibora, Mikuláš Wojnar, Jiří Novotný, Hudson Goncalves, Michal Salák, hlavní trenér: Martin Brychta st.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700