Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 9.9.2016

Před utkáním došlo k slavnostnímu předání dresu trenérovi Martinu Brychtovi, který v den zápasu slavil padesáté narozeniny. A první dárek mu připravila nová slávistická posila z Brazílie hned v 11. minutě – Hudson před brankou technicky z první vnějším nártem překonal brankáře Ordelta! Hned také vystřihl typickou brazilskou oslavu.

V úvodu se hrál hodně svižný a rychlý futsal, šance měli také hosté, mladý brankář David Roshan, který dostal příležitost před nedoléčeným Vahalou, ale předvedl hned několik velice dobrých zákroků a jednou ho zachránila tyč. Slávisty uklidnila druhá branka, kterou přidal Homola po Míčově nahrávce. A byla parádní! Po narážečce vymetl šibenici hostující branky!

Do zápasu zasáhli také mladí hráči ze slávistické devatenáctky a rozhodně nebyli do počtu. Už v osmnácté minutě vstřelil svoji premiérovou branku Daniel Dvořák, když využil výbornou přihrávku od Olivy. Dvořák přidal i další branku, když s přehledem z první dorazil míč do odkryté branky. Poměrně snadné zakončení mu připravil bojovník Ondřej Míča.

Také další mladík Vladimír Stibora nezůstal pozadu a vstřelil pátý gól. Poslední slovo patřilo Mikuláši Wojnarovi, jehož brance předcházela velmi vydařená kombinace jeho spoluhráčů. Červenobílí dohrávali zápas proti soupeři, který nasbíral pět faulů, dvakrát získali výhodu kopu z 10 metrů – Míča a Hudson však brankáře z této standardní situace nepřekonali.

Hradec podal snaživý výkon, na zkušené "sešívané" mužstvo však nestačil, a domácí zcela po zásluze získali všechny body.

Ohlasy trenérů:

Michal Stříž, Hradec Králové:
Náš výkon byl lepší než výsledek, my jsme nevěděli, co od tohoto zápasu čekat. V prvním poločase jsme doplatili na nezkušenost. Slavia proměnila tři ze tří šancí, my jsme trefili tři tyčky, na ty se samozřejmě nehraje. Po poločase jsme to museli trochu otevřít. Předvedli jsme slušný, bojovný výkon, ale Slavia byla zkušenější, hlavně v proměňování šancí. Za výkon musím kluky pochválit, příznivý výsledek jsme nezískali, ale máme se z čeho odrazit,“ uvedl trenér hostů Michal Stříž.

Martin Brychta, Slavia:
Takový dárek k narozeninám beru. Už jsem to říkal před začátkem sezony, že Hradec je nečitelný soupeř na první zápas, čekal jsem, že to bude těžké a to se potvrdilo. Museli jsme sáhnout hodně do svých sil, abychom Hradec dnes porazili. Nemohli jsme hrát v nejsilnějším složení, proto hned od začátku hráli oba mladí kluci Dvořák a Stibora. Ani jeden mne nezklamal, naopak to byl od nich velice slibný výkon. Byli to oni, kdo branky stříleli a připravovali. To mne těší ještě víc.

Slavia – Hradec Králové 6:2 (3:0)
Branky: 11. Hudson (Novotný), 15. Homola (Míča), 17. Dvořák (Oliva), 24. Dvořák (Míča), 34. Stibora (Novotný), 38. Wojnar (Stibora) – 26. Jelínek (Friedl), 38. Semerád (Habuman)
Slavia: Ondřej Vahala, David Roshan - Daniel Dvořák, Jan Homola, Tomáš Matějka, Ondřej Míča, Petr Oliva, Jiří Novotný, Vladimír Stibora, Mikoláš Wojnar, Antonín Hrdina, Hudson.
Hradec Králové: Adam Ordelt, Michal Ondráček - Martin Friedl, Michal Hloušek, Adam Chromek, Martin Šejvl, Jan Fenz, Miroslav Semerád, Dominik Zdržálek, Vojtěch Habrman, Lukáš Bůžek, Roman Jelínek.


Foto: Nikol Kuncová a Radek Klier
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700