Autor: Ondřej Zlámal Foto: Petr Čikara, Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.5.2016

Až v samotném závěru se rozhodlo první semifinále Chance futsal ligy mezi Benagem Zruč nad Sázavou a Slavií. Červenobílí statečně čelili favorizovanému soupeři, který se do poločasu ujal vedení 2:0 a po přestávce 3:1. Svěřenci trenéra Martina Brychty, ale dokázali srovnat na 3:3. Několik vteřin před koncem však rozhodl o prvním vítězství v sérii pro Zruč reprezentant Michal Belej. Série pokračuje v úterý v Edenu od 20 hodin, nenechte si tento dramatický souboj ujít!

Slávisté chtěli soupeře překvapit a zaskočit a to se jim málem podařilo. Koncentrovaná obrana nepouštěla domácí do šancí. Úvodní branka přišla ve 12. minutě, kdy sešívaní nedohráli protiútok a Benago díky Netovi dokombinovalo situaci až ke střele do sítě. Druhou branku přidal dirigent hry domácích Marcelo po přihrávce Rodka o čtyři minuty později.

Úvod utkání patřil domácím, ti si vypracovali několik šancí, dokonce i zvonila tyč Vahalovi branky. Slavia postupně vyrovnala hru a v prvním poločasu byla nebezpečná především z brejků. Do jednoho z nich se hnal Antonín Hrdina, byl zezadu faulován, obránce Benaga však viděl místo červené karty poněkud překvapivě pouze žlutou!

Hosté mohli litovat obou obdržených branek. Před jejich inkasováním to vždy byli oni, kdo se hnal do nebezpečného přečíslení, které volalo po gólu. Díky špatné realizaci a vlastním fatálním chybám však Slavia naopak prohrávala.

Od začátku druhého poločasu byla naopak Slavia aktivnějším týmem. Domácí se zatáhli před vlastní branku a bylo jen otázkou času, kdy se někdo ze slávistů trefí. Nejprve nastřelil břevno Hrdina, po něm Míča.

Hosté nic nevzdávali a čekali na svoje chvíle. Nejprve se podařilo Ondřeji Míčovi snížit na 1:2, když parádně zakončil svojí akci prudkou ranou. Na tuto branku reagoval Marcel Rodek, který po velmi pěkné individuální akci zvýšil na 3:1.

Slavia začal hrát power-play a ukázalo se, že ji má secvičenou velmi dobře. Nejprve Michal Salák ukázal své kvality hrotového útočníka, když se výborně uvolnil přes obránce a snížil. Vzápětí Petr Oliva prošel individuálně středem zručské obrany snad přes tři hráče a srovnal! Za tímto vzedmutím slávistických sil, stojí ale také několik bravurních zákroků brankáře Ondřeje Vahaly.

Pak už přišel výše zmíněný infarktový závěr – domácí brankář Cristiano zastavil ránu Jiřího Novotného a pár vteřin před koncem se dostal před slávistickou branku Michal Belej, nejprve trefil tyč a z dorážky už mířil do sítě.

Veliká škoda. Slávisté byli "na koni", předváděli v této fázi lepší futsal než soupeř, který byl vývojem evidentně velmi zaskočený. V prodloužení tak hosté mohli dosáhnout na překvapivé vítězství. Belej byl však proti.

Slávisté favoritovi nedali nic zadarmo, bojovali a ukázali, že série nebude zdaleka tak jednoznačná, jak se někteří odborníci domnívali.

Hlasy trenérů:

Martin Brychta:
Bohužel se v závěru projevilo to, co řešíme špatně. Špatně řešíme brejkové situace. Místo abychom alespoň zakončili, tak ztratíme míč a necháme jít soupeře na naší branku. Tak jsme dnes dostali i první gól. Byla to velká škoda, že jsme nabídli soupeři gól po naší chybě. Do druhého poločasu jsme šli s čistou hlavou, proti hře a výkonu nemohu nic namítnout. Byl to dobrý výkon, za který si mužstvo zaslouží pochválit. Jen mne mrzí naše chyby, o kterých jsem mluvil. Na domácí zápas se těším, znovu odvedeme všechno, co bude v našich silách. Hráči si ověřili, že je to soupeř, proti kterému se dá hrát.

David Fillinger (asistent):
Benago je zkušený mančaft, prokázalo to, hlavně v závěru. Ale naši kluci odvedli výborný zápas. Přiznám se, že to v závěru bylo o infarkt, od obrovské radosti jsme spadli do zklamání, futsal je někdy takový. Benagu to vyšlo proti nám takhle podruhé, nejde to ale do nekonečna, potřetí se nám to nestane.

Beni Simitči (Benago):

Měli jsme dobrý začátek zápasu, úplně podle mých představ. Po první půli jsme vedli 2:0. Poslední tři minuty před přestávkou jsme hráli power play, abychom neinkasovali. Nechtěl jsem do přestávky dostat gól. Po půl hodině hry jsme soupeři nakonec darovali gól, ale vzápětí jsme přidali třetí branku. Když jsem si říkal, že zápas dospěje v pohodě do konce, tak jsme na jednou udělali dvě kolosální chyby během jedné minuty. Zápas jsme zbytečně zdramatizovali. Nebylo v plánu rozhodnout utkání pět vteřin před koncem. Díky dobrému čuchu jsem na hřiště poslal zabijáckou čtyřku s Rodkem, Belejem, Brahimim a Marcelem. Kluci se ptali na power play, ale to jsem zamítl. Řekl jsem, že buď dáme gól ze hry, nebo rozhodneme v prodloužení. Nakonec jsme udělali fantastickou akci. Zaslouženě jsme vyhráli. Gratuluji k výkonu Slavii, která se nevzdala. Máme první bod a jdeme dál.

Záznam utkání na LivesportTV.cz!


Benago Zruč nad Sázavou – Slavia Praha 4:3 (2:0), stav série 1:0
Branky: 2. Neto, 16. Marcelo (Rodek), 34. Rodek (Belej), 40. Belej – 31. Míča (Hrdina), 39. Salák (Oliva), 39. Oliva
Benago: Cristiano (Pytloun, Bezstarosti) – Simitči, Hochman, Neto, Diego, Brahimi, Marcelo, Andre, Belej, Rodek
Slavia: Vahala (Bartůněk) – Novotný, Míča, Hrdina, Oliva, Lištván, Kiliján, Matějka, Sedláček, Salák, Vejvoda.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700