Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.4.2016

Precizní, koncentrovaný a obětavý výkon, dovedl Slavii do semifinále Chance futsal ligy! Červenobílí ovládli čtvrté utkání v Plzni, ve kterém zvítězili 6:1 a připsali si třetí postupový bod! Naprosto zaslouženě!

Od pvní vteřiny utkání bylo na palubovce plzeňské haly vidět, s jakým cílem červenobílí přijeli - dostupovali soupeře, poctivě se zajišťovali a čekali na své příležitosti. Ty záhy přišly. Po několika výborných zákrocích domácí brankář Sochůrek už inkasoval.

První branku do jeho sítě vstřelil nádhernou dělovkou z velké dálky Jan Lištván, když po čtrnácti minutách vymetl pravý roh Sochůrkovy branky. Slávisté nadále bojovali, pozorně bránili a připravovali si další šance. Druhou branku vsítil v patnácté minutě Antonín Hrdina, který proměnil 10m kop. Stejný střelec pak přidal třetí gól po přestávce, po své typické akci – utekl přes celé hříště a po kličce poslal míč nechytatelně do sítě!

Další branku přidal už přes celé hřiště při soupeřově power-play Michal Salák. Slavia udržela zápas pod kontrolou, skóre utkání uzavřel ten, kdo ho začal - Jan Lištván, znovu ránou přes celé hřiště.

Nesmíme zapomenout na brankáře Ondřeje Vahalu, který zejména za stavu 3:1, vytasil několik bravurních zákroků a soupeře nepustil ke kontaktnímu gólu. Jedinou špatnou zprávou je to, že do utkání nezasáhl zraněný tahoun Ondřej Míča.

Soupeřem v semifinále bude FC Benago Zruč nad Sázavou, které po základní části skončilo na druhém místě. Druhou semifinálovou dvojici tvoří FK ERA-PACK Chrudim a Nejzbach Vysoké Mýto.

Futsalová Slavia zažila historický postup. V pátek večer vyhrála čtvrtý čtvrtfinálový zápas v Plzni 6:1 a je v semifinále, kde si zahraje se zručským Benagem. Zápas měl od začátku mnohem větší náboj, než v pondělí na Slavii, přesto se diváci dočkali prvního gólu až ve 14. minutě, kdy napřáhl hostující Lištván a trefil se přesně pod břevno domácí brány – 0:1. Plzeň nastřelila v náporu tyč po střele Šíši a minutu před koncem první půle udělala šestý faul. Desítku bezpečně proměnil A. Hrdina – 0:2.

Slavii se povedl i vstup do druhé půle. Čtyři minuty po přestávce překonal Sochůrka A. Hrdina a s domácími bylo zle – 0:3. Zaplněná tribuna si mohla zakřičet gól až ve 30. minutě, kdy Formanova tvrdá rána překvapila Vahalu a o tyč se odrazila do slávistické brány – 1:3. Čtyři minuty před koncem šla Plzeň do power play a hned inkasovala. Míč ukořistil Salák a poslal ho do odkryté brány – 1:4. Rozhodnuto bylo dvě minuty poté, kdy A. Hrdina zkompletoval hattrick.

Hodnocení trenérů:

 
Trenér Plzně Petr Kučera hledal po zápase příčiny porážky: „Důležitý byl opět první gól, který padnul po naší hrubé chybě od Vaška Koce, který nechal střílet volného Lištvána. Druhý gól přišel po chybě při střídání. Byla z toho penalta a Slavia vedla dva-nula, což bylo pro zápas zlomové. S tím týmem, co mi zbyl, jsme si řekli, že tam necháme ve druhé půli všechno a budeme bojovat. Stačilo nám to na výsledek jedna-šest.“

Plzeň měla po celou sérii problémy se zraněním. Do posledního zápas navíc nemohl zasáhnout vykartovaný kapitán Vnuk. „Sérii to poznamenalo hodně. Slavia měla problémy v poslední třetině základní části, my jsme je měli těsně před startem play off. Nechci se na to vymlouvat, ale pokud vám chybí pět hráčů ze základní sestavy, tak je to znát. Slavia nakonec měla více sil a zaslouženě postoupila,“ dodal Kučera.

Martin Brychta:
 Paráda, postup a s takovým výsledkem! Jsem rád, že jsme i v oslabené sestavě dotáhli sérii do vítězného konce! Musím všechny pochválit, tak má zápas v červenobílém dresu vypadat!

David Flinger (asistent):
Dnes musíme být naprosto spokojení, hráči dostali úkoly, které naprosto přesně splnili. Chtěli jsme hrát poctivě v obraně a to nám vyšlo, pak jsme chtěli hrát na brejky, i to se nám dařilo. Byl to takový výkon, který jsme od hráčů očekávali. Musím pochválit za celý realizační tým všechny kluky, jak poctivě to dneska odmakali. Všechna čest Interobalu – byl to nepříjemný a dobrý soupeř, zápasy byly vyrovnané, výsledky tomu neodpovídají. Nedali nám vůbec nic zadarmo.

SK Interobal Plzeň  - SK Slavia Praha 1:6 (0:2)
Branky:: 14. Lištván (Homola), 19. (pen), 24.  a 38. Hrdina (Kiliján), 36. Salák. 40. Lištván  – 30. Forman
Interobal Plzeň: Sochůrek (Landrgott) – Stejskal, Böhm, Forman, Mižár, Mariánus, Rozboud, Koc, Kasýk, Šíša, Hibler. Trenér Petr Kučera.
Slavia Praha: Vahala (Bartůněk) – Matějka, Míča, Lištván, Homola, A. Hrdina,  Vejvoda, J. Novotný, Sedláček, Kiliján, Salák. Trenér Martin Brychta.
Konečný stav série: 3:1 pro Slavii.


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700