Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.4.2016

Vysokým vítězstvím zakončili slávisté základní část Chance futsal ligy, když si na palubovce Kladna poradili s posledním celkem 5:1. Do hry se po delší době vrátil nejlepší střelec Michal Salák, který přispěl k vítězství jednou brankou.

Červenobílí si rychle vytvořili řadu šancí, v úvodu se jim ale nedařilo překonat brankáře Konečného – Lištván, Salák i Kiliján své příležitosti v bezprostřední blízkosti branky promarnili. Skóre tak otevřel v sedmé minutě Ondřej Míča, který se protáhl po pravé straně a přesnou střelou poslal míč do sítě. Podobnou akci předvedl na druhé straně Jan Lištván o pět minut později, jeho prudkou ránu nakonec nasměroval do sítě domácí obránce. Rozhodčí připsali branku našemu obránci. Třetí gól pak po krásné kombinační akci a přihrávce Kilijána vstřelil uzdravený Salák.

Už v průběhu prvního poločasu předvedl několik výborných zákroků také brankář Ondřej Vahala, jeho reflexivní zákrok proti Fujdiarově křížné ráně byl excelentní!

Po přestávce Slavia přidala další dva góly – ve třetím zápase za sebou se trefil Jan Homola, kterému připravil střeleckou pozici Antonín Hrdina, ten byl také autorem poslední páté trefy. Soupeři se podařilo v závěru zkorigovat výsledek z penalty, kterou sice Bartůněk, jenž ve druhém dějství vystřídal Vahalu, chytil, ovšem dobíhající Sedláček míč nešťastně dostal do vlastní branky.

Tým vedl jako hlavní trenér David Filinger, který zastoupil nemocného Martina Brychtu.

Slavia zakončila základní část Chance futsal ligy s největším bodovým ziskem a nejlepším umístěním v klubové devítileté ligové historii!

Hodnocení trenérů:

David Filinger (Slavia): Přijeli jsme si pro tři body a ty si odvážíme. Věděli jsme, že to nebude snadné, Kladnu už o nic nešlo, jejich mladí hráči se chtěli ukázat. Ale my jsme se s tím vyrovnali a v klidu jsme vyhráli. Měli jsme nastřílet víc branek, o poločase jsem hráčům říkal, že jsme měli vést šest nula, ale takový je někdy futsal. Snad jsme si schovali proměňování všech šancí na play-off.

Jakub Jiránek (Kladno): Jako snad v každém našem zápase jsme prohráli kvůli našim individuálním chybám a neproměňování šancí. Chtěl jsem, abychom si poslední zápas futsalově užili, když se s ligou loučíme, a to se nám relativně podařilo. Jsem rád, že se Márovi Konečnému dařilo, chytal dobře. Bohužel se zlepšené výkony projevily až v závěru soutěže. Ve druhé lize budeme chtít stabilizovat kádr, dáme dohromady partu kluků, kteří se budou chtít hned do ligy vrátit.

SK Kladno – SK Slavia Praha 1:5 (0:3)
Branky: 35. Šafář - 7. Míča, 12. Lištván, 14. Salák (Kiliján) 26. Homola (Hrdina) 38. Hrdina (Lištván)
Slavia: Vahala (Bartůněk) – Matějka, Novotný, Sedláček, Salák, Kilián, Lištván, Homola, Míča, Hrdina.
Kladno: Konečný – Veselý "C", Kaválek, Fujdiar, Slavík, Kuč, Brožek, Mažári, Šafář
ŽK: Hrdina, Míča, Bartůněk
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700