Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 11.3.2016

Třetí místo po základní části Chance futsal ligy už nikdo slávistům nevezme. V utkání, které příliš futsalové krásy nepobralo, porazila Slavia 2:1 Helas Brno, což jí na třetím místě tabulky dává již nedostižný náskok. Do play-off tak vstoupí z výhodné pozice proti šestému nejlepšímu celku Chance Futsal ligy.

Vítězství nad Helasem Brno se v hale v Edenu nerodilo snadno. Dvě úvodní branky vstřelili střelci z předcházejícího kola - ve čtrnácté minutě otevřel skóre levačkou Ondřej Míča, který převzal přihrávku od Jiřího Novotného z levé strany a poslal míč po zemi k pravé tyči. Druhý zásah přišel dvě minuty před koncem prvního poločasu – Jakub Káš našel krásně načasovanou přihrávkou Jana Homolu, který se trefil také proti dalšímu brněnskému soupeři. A opět se jednalo o branku vítěznou.

Sešívaným trefám však předcházel úvodní tlak Helasu, který úvod zápasu opanoval a vytvořil si několik vyložených gólových příležitostí. Proti změně skóre však byl famózní Vahala, který likvidoval jednu tutovku hostí za druhou. První branka pak přišla jako blesk z čistého nebe, jedinou příležitostí sešívaných byl do té doby pouze bravurní slalom Antonína Hrdiny. Ovšem se špatným koncem. Gól vzal hostím vítr z plachet a Slavia kontrolovala hru. Ovšem nasazení a hlad po dalších brankách chyběl.

V tomto duchu se dlouho nesl i druhý poločas. Až do doby, než soupeř začal hrát power-play. Helas korigoval skóre v závěru, kdy zakončil povedenou kombinaci zblízka Vojtěch Cupák. Do konce ještě zbývaly tři dlouhé minuty, Slávisté tlak soupeře na vyrovnání ale v závěru ustáli.

„Nejdříve musím složit poklonu soupeři, který nepřijel odevzdaný. Hrál dobře a uvolněně,“ chválil trenér Slavie Martin Brychta a pokračoval v hodnocení: „My jsme hráli ze začátku v křeči a soupeř měl více šancí než my. Podržel nás brankář Vahala. Po první a druhé vstřelené brance jsme se uklidnili, ale i tak se soupeř nezalekl a hrál dál. Museli jsme hrát naplno až do konce. V power play hosté snížili a i nadále měli snahu vyrovnat. Vyhráli jsme trochu se štěstím. Musím uznat sílu soupeře, který hrál velmi dobře.“

Trenér Helasu Jan Loup hned upozornil na složení své sestavy: „V kompletní sestavě jsme nebyli, jak předesílal David Cupák. Se zápasem jsem však spokojený, protože jsme byli celou dobu lepší. Kdyby to bylo za deset minut čtyři-nula pro nás, nikdo by se nedivil. Bohužel, nedáváme góly a dostaneme branku z ničeho. Pak jsme měli další šance, ale prohráli jsme jedna-dva. Co se týká hry, jsem spokojený, protože se na to dalo po dlouhé době koukat.“

Záznam utkání na LiveSportTV!

SK Slavia Praha – Helas Brno 2:1 (2:0)
Branky: 14. Míča (Novotný), 18. Homola (Káš) – 37. Vojtěch Cupák (Šarkózy)
Slavia: Vahala (Bartůněk) – Nguyen, Novotný, Sedláček, Salák, Káš, Lištván, Homola, Míča, Hrdina, Matějka.
Helas Brno: Šimon (Večeřa) – Cupák D., Pavlík, Leasure, Lidmila, Šarkózy, Vlach, Cupák V., Lacko, Pavliš
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700