Autor: Ondřej Zlámal Foto: Petr Vančura   Vloženo dne: 21.2.2016

V 18. kole Chance futsal ligy zavítala do Edenu mistrovská Chrudim. Slávisté soupeři vzdorovali, přesto favorit dokázal postupně obranu Slavie překonávat a i přes celou řadu zákroků mladého brankáře Michala Bartůňka nakonec ERA-PACK dosáhl desetibrankového rozdílu.

V úvodním poločase padly čtyři branky. Už v prvních pěti minutách se prosadili Sidney a Radim Záruba. Chrudimi se dařilo zejména při rohových kopech. Do poločasu přidali další branky Koudelka a po něm znovu Sidney.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, s ubývajícími silami se vedoucí celek tabulky prosazoval víc a víc – dvakrát se trefili Rodrigo a s Felipem, který jednou mířil přesně také z penalty. Dentinho a znovu Záruba uzavřeli gólový účet. V závěru si Chrudim vyzkoušela i power-play.
Slávisté si navíc zkomplikovali situaci i pro středeční zápas v Chrudimi. Utkání nedohrál Oliva, který dostal po žluté i červenou kartu, stop na jedno utkání za čtyři žluté bude mít také Lištván a Homola.

Ve středu 24. února od 19:00, se slávisté proti stejnému soupeří představí znovu, na palubovce v Chrudimi, před kamerami ČT Sport.

Komentáře trenérů:

Martin Brychta, trenér Slavie: Máme řadu zraněných hráčů, proto jsme dali příležitost mladým. Bylo to pro ně samozřejmě velice těžké, začínat hned proti tomu nejsilnějšímu soupeři. Dali jsme také příležitost v brance Michalu Bartůňkovi, byla to pro něj cenná zkušenost. Pro nás ty důležité zápasy teprve přijdou, a to zejména příští neděli proti Plzni.

Jaroslav Bartušek, trenér ERA-PACKU Chrudim: Hodně dlouho jsme nehráli, začátek nebyl úplně jednoduchý, přesto jsme zápas nakonec zvládli s přehledem a zaslouženě vyhráli. Vyzkoušeli jsem si herní situace, na konci také power-play. I z této situace jsme nakonec vstřelili branky, takže pro nás to byl pozitivní zápas. Pro mladé hráče Slavie to byla velká škola - když se sejde více mladých hráčů na hřišti, tak vytvoří hodně chyb, ale jsou to pro ně velké zkušenosti. I ve středu budeme chtít potvrdit roli favorita, v domácím prostředí před televizními kamerami to bude ještě vypjatější zápas - po delší době se představíme doma, těšíme se. Bratři Marešové už trénují, příští týden se zapojí do herní přípravy.

SK Slavia Praha - ERA-PACK Chrudim 0 : 10 (0 : 4)
Rozhodčí: Lasch Jiří (8,3), Kresta Jan (8,4) Delegát: Tanáč Vladislav Diváků: 300 Stadion: SH SK Slavia Praha
Branky: - 3. Sidnei-Ribeiro Da Silva (Dentinho-DeLima Emerson), 5. Záruba Radim (Rešetár Lukáš), 15. Koudelka Tomáš (Rešetár Lukáš), 18. Sidnei-Ribeiro Da Silva (Marcinho-Marcio De Almeid), 21. Dentinho-DeLima Emerson, 30. Záruba Radim (Koudelka Tomáš), 32. Taverna Rodrigo (Dentinho-DeLima Emerson), 33. Felipe De Freitas, 37. Felipe De Freitas (Kovács Michal), 40. Taverna Rodrigo (Kovács Michal)
ŽK: Homola Jan, Lištván Jan - 0 ČK: Oliva Petr - 0
SK Slavia Praha: Vahala Ondřej, Matějka Tomáš, Hrdina Antonín, Homola Jan, Oliva Petr, Vejvoda Michal, Nguyen Tung Anh, Žežulka Ondřej, Lištván Jan, Bartůněk Michal Trenér: Brychta Martin
ERA-PACK Chrudim: Ton-Firmino Wellington, Žďánský Jakub, Záruba Radim, Koudelka Tomáš, Dentinho-DeLima Emerson, Sidnei-Ribeiro Da Silva, Kovács Michal, Marcinho-Marcio De Almeid, Taverna Rodrigo, Rešetár Lukáš, Slováček Matěj, Felipe De Freitas Trenér: Bartušek Jaroslav

Komentovaný záznam utkání na LIvesportTV!

Foto: Petr Vančura

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700