Vloženo dne: 9.11.2015

Věděli jsme, že v Plzni nás čeká těžký souboj s kvalitním soupeřem. Šance na body byly před utkáním zcela vyrovnané. Pro nás hovořila fantastická bilance s tímto soupeřem, se kterým jsme v osmi ligových duelech neztratili ani bod. Naopak záporným aspektem bylo mnoho absencí. Přesto jsme utkání zvládli a odvezli si z Plzně plný počet bodů.

Na Západ Čech necestoval Martin Brychta, který je vyřazen díky zranění kolene až do konce sezóny, Antonín Hrdina u něhož bylo podezření na příušnice, a Pavel Novotný, jehož tréninková morálka je bídná. Na hřiště se do konce roku nepodívá ani Tomáš Matějka, jenž laboruje s vazy v kotníku. V průběhu prvního poločasu se navíc zranil i Jiří Novotný a na nějakou dobu je ze zdravotních důvodů vyřazen. I proto byl neočekávaně přínosný návrat Petra Olivy, který trochu nepředpokládaně po několika málo trénincích musel odehrát celé utkání.

Do něj jsme vstoupili výborně. Domácí na nás vyrukovali s aktivní hrou, kterou vydrželi hrát až do konce utkání, ovšem naše mužstvo s posíleným sebevědomím z posledních výher situaci řešilo s bravurou. A naopak jsme to byli my, kdo chodil do velmi nebezpečných kontrů. Jeden z nich již ve 2. minutě po výborné spolupráci se Salákem zakončil Novotný. Dál jsme čekali na svou šanci, která přišla ve 13. minutě. Vynikající přihávku Novotného přes celou šíři hřiště zrealizoval Vejvoda ve druhou branku. Zatímco u té první se Sochůrek asi červenal, u druhého gólu neměl šanci.

Plzeň mohla korigovat z desetimetrového kopu, ovšem střelec mířil mimo. A tak jsme dostali příležitost opět my. Lištván se po vyhraném souboji řítil sám na Sochůrka a Štrajt zatáhl za záchrannou brzdu. Faul zezadu nemohl znamenat nic jiného než červenou kartu, ovšem my jsme s přesilovkou naložili prachbídně. Největší šanci tak měli domácí, kteří i ve třech ohrozili Vahalu.

Do druhého poločasu nahradil nejistého a pravděpodobně i zraněného Sochůrka Landrgott. Ten se uvedl nepovedenou kličkou Olivovi se Salákem, a druhý jmenovaný mu poslal míč do sítě, 0:3. Mohli jsme utkání již mít pod kontrolou, opak byl ale pravdou. Domácí přitlačili na pilu, a snížili až na 2:3. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Utkání se zlomilo v 31. minutě. Plzeň měla obrovskou šanci na vyrvnání, ovšem fantastický Vahala vytáhl jasnou gólovou střelu na břevno. Míč se odrazil do hřiště, rychle jsme jej zahráli na rozběhnutého Žampu, který přesnou příhrou vybídl ke skórování na zadní tyči Vejvodu, který zvýšil naše vedení na 2:4. Domácí byli jako opaření a hned vzápětí museli odolávat několika našim nebezpečným akcím. Branku však přinesl dlouhý nákop Vahaly, který domácí brankář podcenil, a Vejvoda rovnou ze vzduchu završil hattrick, 2:5.

Vzápětí jsme ale opět obdrželi branku, po pěkné indivivuální akci Vnuka, po které skóroval Koc. Pět minut před koncem měli domácí další možnost prodloužené penalty, tu ale Vnukovi Vahala zlikvidoval. V nervózním závěru jsme již vedení uhájili.

Petr Kučera, hrající trenér Plzně: „Porazili jsme se sami. Nechápu, co dokážeme zahodit. Nechci to víc hodnotit. Jsou to pro nás ztracené body. Slavii gratuluji. Komplex Slavia pro nás trvá dál, je to už frustrující.“

Daniel Kolman, prezident Slavie Praha: „Stalo se to, co jsme očekávali. Hráli jsme strašně těžký zápas. Plzeň má kvalitní tým, který těžil z celoplošného futsalu. Domácí hodně běhali a ve druhém poločase měli hodně šancí. Vyhráli jsme díky zkušenosti a podle mého byli hlavním jazýčkem na vahách brankáři.“

Textový online naleznete zde!

SK Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 3:5 (0:2)
Branky: 23. Václav Koc (Jiří Šíša), 28. Lukáš Böhm, 34. Václav Koc (Tomáš Vnuk) - 2. Jiří Novotný (Michal Salák), 13. Michal Vejvoda (Jiří Novotný), 22. Michal Salák, 31. Michal Vejvoda (Viktor Žampa), 33. Michal Vejvoda (Ondřej Vahala)
Plzeň: Tomáš Landrgott, Ondřej Sochůrek - Lukáš Böhm, Michal Štrajt, Pavel Stejskal, Adam Forman, Jakub Mižár, Pavel Mariánus, Tomáš Štverák, Tomáš Vnuk, Zdeněk Kasýk, Jiří Šíša, Václav Koc, Jan Šebek
SK Slavia: Ondřej Vahala, David Roshan - Jan Homola, Ondřej Míča, Jan Lištván, Viktor Žampa, Petr Oliva, Jiří Novotný, Pavel Borkovec, Michal Vejvoda, Michal Salák
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700