Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 9.4.2015

Futsalisté Teplic postoupili do semifinále play off CHANCE futsal liga v nejkratším možném termínu, když na domácí palubovce porazili ve středu večer pražskou Slavii 8:2 a postoupili poměrem 3:0 na zápasy.

Zápas se začal vyvíjet jednoznačně až ve druhém poločase. Během 30. minuty nastřílel hattrick domácí Sidnei a bylo prakticky po zápase. Hosté korigovali výsledek dvěma trefami.

„Slavia hrála s větším nasazením. My jsme naopak zápas podcenili a přistoupili jsme k němu s pocitem, že se Slavia porazí sama. Nepodali jsme dobrý výkon. Hlavní je, že jsme vyhráli. Jsme v semifinále,“ těšilo teplického kapitána Zdeňka Slámu.

Slávistický trenér Martin Brychta byl nakonec s výkonem svých hráčů spokojený: „Jsem spokojený s nasazením kluků. Hráli jsme mnohem lépe, i když jsme nastoupili v okleštěné sestavě. To, že jsme nakonec prohráli tak vysokým rozdílem, přisuzuji pasáži hry, kdy jsme během jedné minuty dostali tři branky. Celkově jsem však spokojený. Konec sezóny nakonec ukázal, že kluci chtěli, což mě těší.“

Soupeř Teplic vzejde z tria Sparta, Nejzbach a Tango. „Série jsou hodně vyrovnané a nevíme, koho čekat. Z pěti zápasů ve dvou sériích nevyhrál ani jeden tým doma. I když vede Tango nad Benagem dva-jedna na zápasy, tak to nic neznamená. Můžeme hrát s kýmkoliv mimo Benaga, které skončilo třetí,“ upozornil Sláma a doplnil své přání: „Já osobně bych chtěl asi Spartu, abychom nemuseli cestovat tak daleko.“

Podle Brychty se český futsalový fanoušek může těšit na parádní finále. „Myslím si, že Teplice se ve finále utkají s Chrudimí, i když stát se může cokoliv. Podle mého to bude výborná série, favorita tam nevidím. Vyhraje ten, kdo bude lépe takticky připravený. Vyrovnanost tam je, ať už hráčská, fyzická nebo individuální.“

FC Balticflora Teplice – SK Slavia Praha 8:2 (2:0)

Branky a nahrávky: 1. Sidnei (Kovács), 7. Marcelo (Alberto), 23. Holý (Sidnei), 30. Sidnei (Marcio), 30. Sidnei (Kovács), 30. Sidnei (Marcelo), 37. Sláma (Marcelo), 39. Marcio (Sidnei) – 24. Matějka (Bozděch), 33. Žampa (Bozděch). Rozhodčí: Gryc – Milner. ŽK: Holý – Filinger, Rodinger. Diváci: 200. Konečný stav série: 3:0.

Teplice: Jeronimo (30. Kalina, Krišal) – Sláma, Marcio, Holý, Kovács, Novotný, Salák, Alberto, Giva, Sidnei, Marcelo. Hrající trenér Giva.

Slavia Praha: Rodinger (Roshan) – Brychta, Žampa, Souček, Vejvoda, Filinger, Novotný, Matějka, Bozděch, Zelenský. Trenér Martin Brychta.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700