Vloženo dne: 1.3.2015

Po různých peripetiích, hysterii a několika odkladech, se konečně odehrálo utkání Mados Hradec Králové - SK Slavia Praha. Dle "přání" vedení hradeckého klubu bez našich fanoušků, neboť tak jak rozhodla STK, bylo sehráno v sobotu 28.2 od 20:00, tedy v kolizi s fotbalovým zápasem SK Slavia - Teplice. Hradecké vedení přesto nechtělo nic podcenit, a tak bezpečnostní opatření byla na maximální úrovni. Bezpečnostní agentura dokonce nevpustila 15 minut do sportovní haly ani náš tým. Nic nás však nedokázalo rozhodit a nakonec jsme dokráčeli k jednoznačnému vítězství 7:2.

V komorním prostředí ve ztichlé hale, mohli ti kteří na utkání dorazili, sledovat zajímavý dramatický souboj, o play-off i záchranu v soutěži. Ano, tak je poslední třetina tabulky zamotaná.

Utkání začalo oboustranně velmi opatrně, na hráčích týmů byla patrná obrovská nervozita a vědomí důležitosti výsledku pro oba kluby. První ze sebe začali setřásat nervozitu přemotivovaní domácí, kteří se více začali tlačit před naší branku, dle jejich osvědčené, ale poněkud stereotypní taktiky, dostat míč co nejrychlejí na hrotového hráče. Z jejich aktivity vzešla i střela-přihrávka, která prošla celým pokutovým územím, a nakonec skončila až na tyči naší branky. O přebrání "otěží utkání" do svých rukou se domácí připravili sami, lépe řečeno konkrétně jejich aktivitu zabrzdil Merkl. Ten na polovině hřiště nesmyslným brutálním skluzem zajel zezadu do našeho hráče Homoly, který jen zázrakem "přežil" ve zdraví. Merkl inkasoval zcela zaslouženou červenou kartu. Přesilovku jsme hráli poněkud staticky, a nevyužili jí. Ovšem pomohla nám ke zmobilizování sil. A také k tomu, abychom to byli my, kdo bude diktovat tempo hry zápasu. Měli jsme od této chvíle více míč pod kontrolou než domácí a kombinační hrou jsme se dostávali na dostřel hradeckého gólmana. Vyvrcholením naší snahy byla parádní akce Vandase, který si pohrál s Černým, který jej po celé utkání jak se říká "okopával jako bramboru", a nechytatelně zavěsil, 0:1.

Po inkasované brance Hradec dosáhl také počtu pěti akumulovaných faulů. O žádném nemohlo být pochyb, většinou se jednalo o "záchranou brzdu", která zastavila naší dobře se rozvíjející útočnou kombinační akci. A tak když v 17. minutě "žlutě" fauloval jinak nejlepší hráč domácích Srkal, dostali jsme výhodu 10m kopu, který s přehledem proměnil Míča, 0:2. O chvíli později dostal i druhou možnost, po dalším faulu Černého, a opět se nemýlil, 0:3. Domácí znervózněli, a my jsme se nadále tlačili před Menšlovu branku s úmyslem soupeře sportovně dorazit. A to se nám povedlo. Homola se neuvěřitelně trefil téměř z nulového úhlu pod břevno hradecké branky, 0:4, a po dalším faulu dokonal z 10m kopu Míča svůj hattrick, 0:5. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Byli jsme si vědomi, že vyhráno ještě není, a domácí nic ani ve druhém poločasu nevypustí. To se také naplnilo. Hradec přistoupil k velmi aktivní hře, která vyústila v několik obrovských šancí, při kterých se však zaskvěl Bartůněk v naší brance. Jeho vynikající zákroky znamenaly i nadále udržené čisté konto. Nešťastně kapituloval až v 5. minutě, 1:5, ale následně chytil další branku Srkalovi ve vyložené šanci, čímž zamezil zdramatizování vývoje utkání. Další gól totiž lovili ze sítě domácí. Kanonýr Vandas se opětovně prosadil proti Černému a svým důrazem dokázal dostat míč skrz Menšla do sítě domácích, 1:6.

Následně jsme přistoupili k dalšímu taktickému prvku, a začali hrát power-play, abychom eliminovali možný závěrečný tlak domácího mužstva. Power-play navíc přinesla další branku do sítě, již rezignovaného soupeře. Po přihrávce Vejvody se prosadil Novotný, 1:7. Utkání se poté již spíše dohrávalo, my i nadále většinou s pěti hráči v poli. Ztráta koncentrace v závěru znamenala i ztrátu míče, a korekci výsledku ze strany domácích na konečných 2:7.

Mados Hradec Králové - SK Slavia Praha 2:7 (0:5)
Branky: 25. Jelínek (Černý), 40. Jelínek – 15. Vandas, 17. Míča (10 m kop), 18. Míča (10 m kop), 19. Homola, 20. Míča (10 m kop), 31. Vandas (Bartůněk), 37. Novotný (Vejvoda)
ZK: 17. Srkal (SLM), 25. Černý (SLM), 26. Jelínek (SLM) – 16. Brychta (SLA), 26. Novotný (SLA)
CK: 9. Merkl (SLM)
Mados MT Hradec Králové: Menšl (Bartek) – Friedl, Srkal, Černý (c), Holec, Beran, Jošt, Vydarený, Fidra, Merkl, Jelínek, Váňa.
SK Slavia Praha: Bartůněk (Rodinger) - Vejvoda, Oliva, Vandas, Novotný, Homola, Míča, Matějka (c), Bozděch, Brychta, Kosina.
Rozhodčí: Henych, Černý, Kašpar. Diváci: 77.

Textový online naleznete zde!
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700