Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 17.1.2015

Benago sice nastoupilo do domácího utkání proti našemu mužstvu oslabeno o dva klíčové hráče Ramireze a Brahimiho, přesto v jeho sestavě zůstalo tolik kvalitních hráčů, že bylo jasným favoritem. Nezaujatý divák by však bodový rozdíl a rozdíl v postavení v tabulce nenašel, ba naopak musel být překvapen tím, že v určitých fázích utkání se nám domácí tým dařilo přehrávat. Konečná prohra o gól tak velmi mrzí. Co jí zapříčinilo? Především nekoncentrovanost v samém úvodu utkání, kdy pár minut trvalo, než hráči zjistili, že pokyny trenéra, který soupeře přečetl dokonale a nastavil taktiku, která fungovala, je potřeba plnit na sto procent. A především naše dlouhodobá bolest, kterou je neproměňování šancí a to i těch nejvyloženějších. Spálili jsme jich neuvěřitelné množství. Tradičně svojí střeleckou nemohoucností, tak i dílem výborného výkonu Ondry Vahaly v brance domácích, který nám ze sálovek sebral několik jasných branek. Nás může těšit, že na opačné straně mu zdatně sekundoval náš současný objev, brankářská naděje Michal Bartůněk. Domácí ve výrobě nebezpečných situací před naší brankou zaostávali jen nepatrně, a i náš mladý gólman se zaskvěl několika skvělými zákroky a mužstvo po celé utkání držel ve hře.

Po posledním především defenzívním propadáku s Tangem byla obrana to, co jsme chtěli, abý nás zdobilo především. Celý týden jsme se připravovali jak kvalitní individuality v dresu soupeře bránit, přesto jsme hned v úvodu dvakrát za sebou propadli stejným způsobem. Po prvních čtyřech spíše opatrných minutách, kdy jsme nejdříve na sálovkách drželi míč my, a poté domácí, přišly dvě slepené branky ve 4. a 5. minutě, vždy po akci Amraniho a střelce Capety. A vždy ze situace, které připomínaly akce Záruby před týdnem, proti Tangu, tedy se zaběhnutím k lajně za bránícího hráče, který k defenzívním úkolům nepřistoupil s dostatečným důrazem a nasazením. Až poté, když jsme rychle prohrávali 2:0 a tým se už definitivně přesvědčil, že pouze stoprocentní nasazení, bojovnost a plnění pokynů může přinést úspěch, začalo šancí Benaga rapidně ubývat.

Právě rychlé vedení a uspokojení bylo možná důvodem, proč jsme se z rychlých úderů rychle vzpamatovali, přebrali otěže utkání, a Vahala musel najednou řešit jednu ošemetnou situaci za druhou. A již v 9. minutě přišlo snížení po dobře zahraném signálu z rohového kopu. Střelcem branky byl Martin Brychta a nikoho v tu chvíli určitě nenapadlo, že se jedná o poslední gól utkání. Domáci znervózněli, my dobře kombinovali, vytvářeli si šance, ovšem žádná ze střel ne a ne skončit za Vahalovými zády. Náš tlak v 15. minutě vygradoval nastřeleným břevnem, na což trenér domácích reagoval time-outem. Ten byl vzat v pravou chvíli, hra se mírně zklidnila a vyrovnala. Domácí hodně vysunuli svoji obranu, čímž otupili náš tlak, a tak v této fázi zápasu hráči spíše se zvednutými hlavami sledovali jak míč létá nad nimi.

Druhý poločas začal naší obrovskou šancí po akci Míči s Hrdinou, avšak Vahala se opět vyznamenal. Následovalo několik nedorozumění a chyb na naší straně, z čehož rezultovalo několik šancí a závarů před naší brankou. Bartůněk se ale chtěl vyrovnat svému reprezentačnímu protějšku a vše zneškodnil. Štěstí přeje připraveným a tak i jemu pomohlo břevno naší branky. Pak už ale přišel náš tlak a snaha o vyrovnání. Vahala opět vyzrál v jasné gólové příležitosti nad Hrdinou, neprosadil se ani Homola, Bozděch nastřelil tyč. Domácí hrozili z brejkových situací, které jsme hasili na poslední chvíli i za cenu faulů, nebo stál v cestě Bartůněk.

Tři minuty před koncem jsme začali hrát power-play, ale nutno říci, že se nám hra příliš nedařila, možná si svojí daň vybrala i nervozita a únava z náročného zápasu. Naopak Benago mohlo svoje vedení potvrdit střelou přes celé hřiště, ovšem branková konstrukce byla proti. Utkání tak skončilo těsnou výhrou domácích 2:1.

„Vyhráli jsme, ale s odřenýma ušima. Byly to nervy a zápas jsme si zbytečně zkomplikovali sami. Dali jsme tři břevna a dvě tyčky. Pak jsme hráli zbytečně nervózně. Hodně bylo znát, že nám chyběli Kevin Ramirez a Azem Brahimi. I tak jsme měli zápas za stavu dva-nula rozhodnout. Soupeř dal gól po rohu a naší chybě, to byla hrozná minela. Tentokrát nejsem spokojen s žádným hráčem,“ zdůraznil trenér Benaga Beni Simitči.

Zápas dvěma góly rozhodl Brazilec Capeta. „Ano, Capeta splnil to, co jsem po něm chtěl. Rozhodl zápas, ale jediný, kdo mě dnes dokázal výkonnostně uspokojit, byl brankář Ondra Vahala. Má skvělou formu a v nejdůležitějších chvílích chytil šance Slavie,“ chválil Simitči a dodal: „Ostatní hráči nebyli ve své kůži. Po první půli jsem neřešil výsledek. Chtěl jsem hlavně tři body a na zápas zapomenout. Se Slavií máme vždy těžké zápasy, ale chtěl jsem to konečně prolomit a vylepšit si skóre. To se nestalo.“

Slávistického trenéra Martina Brychtu mrzely neproměněné šance: „Na začátku utkání jsme dostali dva slepené góly jako přes kopírák. Dokázali jsme snížit, hrál se vyrovnaný zápas, ale bohužel, vyrovnat se nám už nepodařilo, i když jsme k tomu měli hodně příležitostí.“

Milým překvapením pro nás byla opětovná podpora fanoušků, za kterou velmi děkujeme. Mrzí nás i kvůli nim, že jsme z utkání nevydolovali alespoň bod, který bychom si za svůj výkon rozhodně zasloužili. Snad jim větší radost uděláme příští týden v sobotu 24.1.2015, kdy od 20:00 hodin hostíme v domácím prostředí Olympik Mělník.

Ve věci nesmyslně vyvolané kauzy týkající se transparentu fanoušků, jenž se v kontextu nedávných tragických událostí objevuje jako svobodné vyjádření občanských názorů v demokratických zemích v rámci mnoha různých akcí a to i sportovních, vydáme prohlášení na začátku příštího týdne. Zároveň se však jako klub ztotožňujeme s názorem, že politika a náboženství do sportu nepatří a odmítáme tvrzení, že by tento konkrétní transparent fanoušků byl směřován ke klubu Benago Zruč n/Sázavou, jeho vedení, či hráčům.

Zruč n/Sázavou - SK Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 4. Capeta (Amrani), 5. Capeta (Amrani) - 9. Brychta (Bozděch)
Zruč: Tomáš Bezstarosti, Ondřej Vahala - Ago Simitči, Jan Lištván, Quique Salgado, Fouad Amrani, Matyáš Buneš, Marcel Rodek, Vinicius Capeta, Jakub Kiliján, Tomáš Štverák, Lukáš Stýblo.
Slavia: Michal Bartůněk, Martin Kučera - Viktor Žampa, Tomáš Matějka, Jan Homola, David Filinger, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Martin Brychta, Jindřich Eisenreich, Michal Vejvoda, David Bozděch.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700