Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 13.11.2009

V dobývání branky defenzivně hrající Zruče nad Sázavou se proměnilo naše další vystoupení před domácím publikem. Jinak výborná obranná hra soupeře však několikrát přetížení nevydržela, a my se dostali do stoprocentních gólových příležitostí, naši střelci však osamoceni tváří v tvář brankáři Krajčovi, který důstojně zastupuje nepřekonatelnou brankářskou ikonu českého futsalu Jana Klímu, neuspěli a nebo při soupeři stálo štěstí v podobě nastřelených tyčí a břeven. Ráz utkání dal již samotný úvod, kdy jsme si naivně nechali vstřelit branku po rohovém kopu.

To překonal hned ve druhé minutě ze střední vzdálenosti Knoblocha nehlídaný Muller. Hosté potom uzavřeli obrannou ulitu, a v podstatě již celý první poločas na Knoblocha ani nevystřelili. My jsme se snažili o vyrovnání, ale do "plných" jsme nehráli dobře. Přeci jen jsme si ale gólové šance vytvořili. Především osamocený Kamenický měl před Krajčem mnoho času a mohl pohodlně skórovat. Také Bejda byl brance blízko, po dobře zahraném signálu z trestného kopu. Emoce vyvolal střet Knoblocha s Filingerem, který se dostal za naši obranu, avšak jeho předčasný pád vypadal až příliš teatrálně, a dle našeho názoru zcela oprávněně inkasoval žlutou kartu za filmování.

Ve druhém poločasu jsme Zruč ještě více přitlačili, zrychlili hru a dostávali se do jedné příležitosti za druhou. Bohužel jak již bylo popsáno, naši střelci prostě neměli svůj den, a své šance zahazovali jednu za druhou. Zaslouženého vyrovnání jsme nakonec dosáhli za pomoci špatného vyběhnutí jinak výborného Krajče, kterého chytře překonal Bejda. Jakoby z nás opadlo napětí, které začalo stoupat poté, co jsme opakovaně nedokázali balón dopravit do sítě, ztratili koncentraci, a chvíli po vyrovnání jsme i my poněkud lacině inkasovali. Hráči zaslouží velkou pochvalu, že se znovu nevzdali a opět trpělivě začali dobývat branku soupeře. Štěstí však při nás nestálo. Například Bejda během chvíle orazítkoval tyč, z dalšího útoku pak břevno, Hrdina neuspěl osamocen před Krajčem, kterého když jsme již překonali a téměř zvedali radostně ruce, byl zastoupen obráncem který vykopl míč z brankové čáry.

Již čtyři minuty před koncem jsme začali hrát power-play s Kamenickým na postu brankáře. Ta nejdříve přinesla naší další gólovou akci, aby jsme hned vzápětí málem inkasovali. Filingera však stačil doběhnout Hrdina a zcela čistě ho odzbrojil. Červenobílá útočná pětice však trpělivě mačkala soupeře před jeho branku dále, z čehož nakonec pramenil nedovolený zákrok a pokutový kop, který Ulich bezpečně proměnil. V samotném závěru se již skóre nezměnilo.

Závěr utkání se proměnil v nepěknou scénu, kdy hráči a realizační tým soupeře verbálně a málem i fyzicky napadli rozhodčí. Nebudeme popisovat urážky a zcela nesportovní chování, ke kterému došlo, neboť i delegát byl incidentu přítomen a jistě vše podrobně popíše ve své zprávě. Připadá nám však nedůstojné, aby úctyhodný a respektovaný muž jakým je Skender Simitči plival na rozhodčího před zraky nezletilých dětí a manželek hráčů a představitelů našeho klubu, které musely vyslechnout i značně nevybíravý slovník z úst dalších hráčů soupeře, či sledovat až nechutné chování hráčů a realizačního týmu Zruče, jehož se nedopouští ani jádro Ultras Slavie Praha, které nám chodí fandit, a které bylo v nedávné minulosti tolik kritizované z úst prezidenta Benaga, který apeloval na slušné chování, aby mohly na futsal chodit rodiny a těhotné ženy. Jak se ukázalo, instruovaní fanoušci chodí na futsal, chovají se slušně, fandí, vytvářejí nádhernou atmosféru, kterou "zablátil" někdo úplně jiný....

V každém případě i tak přejeme soupeři ať se daří.

Daniel Kolman: Vzhledem k množství vyložených šancí, které jsme si v utkání vypracovali, považuji remízu za ztrátu bodů. Tohle utkání jsme prostě měli vyhrát, ale koncovka je věc, která nás v současnosti trápí. Soupeř ale jistě zaslouží pochvalu za to jakým způsobem bránil. Přesto jsme obranu Zruče dokázali několikrát překonat. Samozřejmě že je normální, že se nějaká ta gólovka spálí, ale my jsme jich dnes zahodili nestandardní množství. Škoda, mohli jsme se radovat ze tří bodů, a po utkání nemuseli plát žádné emoce. Chtěl bych mužstvo pochválit za snahu a trpělivost, s jakou se celých čtyřicet minut snažili zlomit nepříznivý vývoj utkání.

Slavia Praha - Benago Zruč n.S. 2 : 2 (0 : 1)

Rozhodčí: Černý Ondřej (6,7), Milner Michal (6). Delegát: Drobný Ladislav Diváků: 300
Branky: 28. Bejda Stanislav (Pleyer Petr), 39. Ulich Ivo - 2. Müller David (Habaj Marek), 29. Štorc Aleš (Filinger David)
ŽK: Knobloch Ondřej - Simitči Agron, Filinger David
Slavia Praha: Knobloch Ondřej, Bellada Jaroslav, Kamenický Jaroslav, Hrdina Martin, Ulich Ivo, Bejda Stanislav, Imlauf Marek, Pacheco Davide, Mařík Stanislav, Kosina Jan, Pleyer Petr, Matějka Tomáš Trenér: Nedvěd
Benago Zruč n.S.: Krajč Marian, Sochůrek Ondřej, Simitči Agron, De Oliveira Caio, Filinger David, Fitzel Tomáš, Müller David, Stojaník Ondřej, Habaj Marek, Štorc Aleš, Junior Edmon Jose Trenér: B.Simitči

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700