Autor: Fozbal.cz   Vloženo dne: 14.3.2012

Komise futsalu FAČR tímto oslovuje celou futsalovou členskou základnu s popisem připravovaného projektu „Futsalový Informační Systém“ (dále jen FUTis). FUTis je pro celý český futsal velkou příležitostí posunout kvalitu správy hráčské registrace i jednotlivých soutěží na všech úrovních řízení. Analogický systém jako připravuje KF FAČR má v současné době celá řada tuzemských sportů, včetně srovnatelného a v souvislosti s futsalem často zmiňovaného florbalu, a to již velmi dlouhou dobu. Navíc Svaz futsalu jako partner FAČR postupuje v intencích fotbalu, který si tento systém odsouhlasil na své VH v červnu 2011. Díky tomuto rozhodnutí se futsal připojí k nejmodernějšímu systému, který je připraven pro oba sporty.
Jde v principu o propojení čtyř pilířů českého futsalu:
Registrace hráčů + registrační průkaz
Členské příspěvky
Výsledkový servis (aktuálně „VSF“)
Členská karta s atraktivní nabídkou slev partnerů a služeb SF ČR
Aktuální situace:
Registrace hráčů a výroba registračních průkazů představuje obrovskou agendu. Přes veškeré úsilí sekretariátu (brigádníci na sekretariátu, převedení části agendy na KFS FAČR, atd.) a značné zlepšení v posledních letech je stále tato oblast neefektivní a zbytečně zdlouhavá. Nižším řídícím orgánům a všem klubům a hráčům v celé členské základně neposkytuje z objektivních důvodů komfort, jaký by 21.století mělo poskytovat.
Členské příspěvky – aktuálně platí Valnou hromadou SF ČR schválený systém výběru – opět se jedná o značnou agendu, výběr není efektivní, je složitě kontrolovatelný a hlavně - výnos tohoto systému není de facto v rozpočtu futsalu na úrovni celostátní, krajské ani okresní nijak významný (každoročně se vybere na celou základnu cca 400.000,-Kč).

VSF systém aktuálně splňuje účel s vypětím všech sil. Dnešní moderní doba a nároky na propojení v rámci FUTis vyžadují inovaci celého systému, který zabezpečí pro správce soutěží daleko rychlejší a efektivní možnosti správy soutěží, propojené v jedné databázi s registracemi hráčů i oddílů. Díky online propojení pak lze i online generovat výsledkový servis bez nutnosti offline zasílání výsledků z VSF, jejich ukládání a zobrazování na www.fotbal.cz

Členská karta s atraktivní nabídkou slev a služeb v současné době neexistuje a dle ohlasu některých regionálních řídících orgánů a zejména s futsalem spolupracujích firem jde o oboustranně výhodné a žádané propojení.

Systém FUTis umožní doslova přelomový posun celého českého futsalu. Díky moderním technologiím dovolí propojení, a tím pádem snadnou obslužnost, i kontrolu celého systému, registrace hráčů, výběru členských příspěvků a systému evidence všech utkání.

Celý článek na Fotbal.cz naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700