Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 17.3.2011

Deník.cz - Ani hlasitá podpora fotbalových fandů, kteří dorazili v hojném počtu na druhý zápas play off futsalové ligy, nestačila k překvapení. Slavia Praha totiž hladce podlehla týmu Era-Pack Chrudim 0:7. Mnoho jiskřiček domácím během druhého střetnutí nevysvitlo, největší asi ve třetí minutě druhé půle, kdy se obránce Slavie Jiří Beránek ocitl ve stoprocentní šanci. Nedal a tak mohli hosté v poklidu dokráčet k výhře. Neproměněná příležitost bezprostředně po duelu Jiřího Beránka mrzela. „Uznávám, že to byla dobrá možnost, která přímo volala po brance.

Brankař Chrudimi Žďánský mně ale dobře zmenšil úhel. Ještě jsem si myslel, že to hlavičkou dotlačím do branky, ale Žďánský doslova zázračně vystrčil ruku, litoval Jiří.

„Musíme si ale uvědomit, že hrajeme proti nejlepšímu týmu ligy, evropskému top klubu. Přesto nesmíme působit takto ustrašeně. Musíme mít více střel. Praktikovat aktivnější obranu, a chodit do rychlých brejků. To je jediná cesta,“ nevzdával se před třetím zápasem v Chrudimi Beránek.

Ani trenér Slavie Martin Brychta nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen, přesto své ovečky nezatracoval. „Nesouhlasím s tvrzením, že by šlo z naší strany přímo o ustrašený výkon. Ovšem nebyl to výkon, jaký bych si představoval a jaký jsme předvedli v pátek v Chrudimi,“ nelíbilo se lodivodovi.

„Začali jsme trochu vlažně. Hodně nás srazila do kolen úvodní branka soupeře, kterou jsme dostali už v první minutě. Sérii rozhodují gólmani. Nás tentokrát Ondra Knobloch nepodržel a na druhé straně zachytal famózně Jakub Žďánský. O poločase jsem musel hráče upozornit, že se takto hrát nedá. Trošku jsme přidali v důrazu, který nám úplně chyběl. I když jsme v druhém poločase paradoxně inkasovali o gól víc, náš projev byl lepší. Velký rozdíl vidím v pohotovosti. Zatímco svou velkou šanci Beránek nevyužil, tak naprosto totožnou situaci Rešetár suverénně proměnil,“ vyčísloval chyby Brychta.

Ten se rozhovořil o možné cestě k úspěchu. „K němu vede jedině nadlidský výkon a kupa štěstí. Nesmíme dostat rychlý gól. Co nejdéle hrát vyrovnaně a pak v závěru pokusit využít možné nervozity Era-Packu,“ střádal plány Brychta.

To trenér Chrudimi Jaroslav Bartušek oplýval spokojeností. „Po zkušenosti z Chrudimi jsme se snažili v druhém zápase zlepšit svou hru. Což nám soupeř usnadnil svou slabší obranou. I proto jsme předvedli daleko kompaktnější výkon,“ pochvaloval si kouč.

Zajímalo nás, jestli se po loňské překvapivé prohře v jednom ze semifinálových zápasů play off ligy, neobával pražské odvety. „Určitě ne, ta už je dávno za námi, díváme se pozitivně pouze kupředu. Máme zcela jiný tým, který s loňskou prohrou nemá nic společného,“ oponoval nekompromisně Bartušek.

David Nejedlý

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700