Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 28.2.2011

eFutsal.cz - Prohra s domácím Rumunskem završila další úspěšnou kvalifikaci o postup na velkou mezinárodní akci. Český tým sice v závěrečném utkání podlehl domácím 0:1, ale v celkové matematice to znamená na závěrečný turnaj ME 2012, který se koná v únoru příštího roku v Chorvatsku. V utkání, které nepobralo příliš futsalové krásy, viděli diváci hodně opatrnou hru. Nebylo divu, domácí potřebovali vyhrát jakýmkoliv rozdílem, český tým pak nechtěl odejít poražen o více jak dvě branky a tak se hrálo především na jistotu. Nikdo se nehodlal pustit do hry nahoru-dolů, protože ve hře bylo příliš mnoho.

Jako první zahrozilo Rumunsko, Ignat ale nastřelil jen vnější tyč. Na české straně se do zakončení dostali jen Roman Mareš a Belej, ale nebyli úspěšní, největší šanci prvního poločasu si přesto připsal český celek. Janovský vyslal dělovku ze 12 metrů, která se jen díky rotaci vytočila mimo tyče.

Druhý poločas přinesl velkou změnu tempa hry. Oba celky hodily za hlavu nerozhodnost z prvního poločasu a diváci viděli jiný futsal. Změnu tempa ale přinesla 27. minuta, ve které se trefil Gherman z levé strany tvrdou ranou do Gerčákovy branky. Rumuni se od té doby nepouštěli do žádné složitější akce, protože se báli vyrovnání z české strany, naši hráči zase velmi opatrně hlídali skóre, protože i tento stav jim hrál do karet a ponechával je v čele skupiny a pochopitelně jim zajišťoval postup na ME.

Skóre 0:1 (český tým byl vedený jako domácí) pak vydržel až do konce utkání, po jehož skončení vypukla radost jak na rumunské, tak i na české straně. Česká republika si totiž popáté v řadě zahraje na evropském šampionátu, který se koná za rok v chorvatských městech Záhřebu a Splitu.

Česká republika - Rumunsko 0:1 (0:0)

Branka: 27. Gherman

V neděli skončily postupové boje a evropský šampionát 2012 tak zná své účastníky. Ze 12 týmů je jediným nováčkem Turecko, které si vybojovalo postup poslední hrací den výhrou nad Belgií. O další sady medailí se bude hrát v únoru 2012 v chorvatských městech Splitu a Záhřebu.

Účastníci Mistrovství Evropy 2012


Chorvatsko
Španělsko
Ázerbájdžán
Rusko
Srbsko
Portugalsko
Česká republika
Rumunsko
Ukrajina
Turecko
Itálie
Slovinsko

Šampionát má již i svůj hrají systém, který je stejný, jako na pro nás úspěšném ME 2010. Týmy budou rozlosovány do čtyř skupin po třech týmech, dva z nich postupují do čtvrtfinále. Los šampionátu proběhne 9. září v chorvatském Záhřebu, jednom z pořadatelských měst.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700