Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 26.2.2011

eFutsal.cz - V pátek v podvečer zvítězila česká reprezentace nad Slovenskem 5:3 a to znamená že po dvou zápasech má šest bodů, což ale díky kvalifikačnímu systému ještě nezaručuje postup. Slovensko den před utkáním s naším týmem překvapilo výhrou nad domácím Rumunskem a vykročilo za vysněným postupem na ME, ale bylo jasné, že naši hráči, se stejným cílem, se o vítězství poperou i ve druhém utkání. Trenér Neumann udělal v týmu proti zápasu s Norskem jednu změnu a poslal do první čtyřky jistebnického Seidlera, který se mu odvděčil dobrým výkonem.

Utkání ale nezačalo pro český tým právě dobře. Už ve 2. minutě totiž překonal naší obranu Halko, nicméně zkušený český tým to nepoložilo. Ve 4. minutě totiž propálit Gašparoviče Rešetár a tři minuty nato předvedl český tým parádní akci. Frič vybojoval míč, ten se přes Michala Mareše dostal k Seidlerovi, který ho s přehledem uklidil do sítě - 1:2.

Slovensko však hrálo velmi dobře, navázalo na svůj výkjon proti Rumunsku, a bylo stálou hrozbou pro Gerčákovu branku. V 18. minutě se také dočkalo díky Feherváriho brance vyrovnání na poločasových 2:2.

Po přestávce se ale začalo víc gólově dařit českému týmu. Nejprve poslal Michal Mareš český tým znovu do vedení a ještě v téže minutě přišel asi klíčový okamžik utkání. Várady skluzem "projel" Romana Mareše, ten tak své účinkování v utkání skončil, ale slovenský hráč musel do šaten a z výtečně sehrané přesilovky český celek zvýšil díky Rešetárovi na 2:4. A uplynulo jen pár desítek vteřin, když Frič vypíchl míč a samostatný brejk na Gašparoviče využil - 2:5.

Hra byla poté vyrovnaná, ale v poslední desetiminutvce byl přece jen aktivnější soupeř. Naštěstí ze svého závěrečného tlaku vytěžil jen Kozárovo snížení čtyři minuty před koncem a uzavřel tak skóre zápasu. Výhra o dvě branky je pro náš celek velmi důležitá a zvedla jeho šance na postup, když ten až do odehrání nedělního utkání proti domácímu Rumunsku nebude jistý.

Každopádně za přístup k utkání proti předchozí výhrou nabuzenému soupeři zaslouží český tým pochvalu. Ukázalo se, že dokáže zvládnout i úseky utkání, kdy se mu nedaří a pokud v podobném stylu odehraje i závěrečné utkání, postup na Mistrovství Evropy 2012 by ho neměl minout.

Slovensko - Česká republika 3:5 (2:2)

Branky: 2. Halko, 18. Fehervári, 36. Kozár - 4., 26. Rešetár, 7. Seidler, 26. Mareš M., 27. Frič.
Slovensko: Gašparovič, Vozár - Fehervári, Váradi, Halko, Mikita, Brunovský, Rafaj, Rejžek, Rick, Kozár, Kyjovský.
ČR: Gerčák, Žďánský - Frič, Mareš R., Mareš M., Seidler - Rešetár, Havel, Janovský, Belej - Sláma, Dlouhý.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700