Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 19.2.2011

eFutsal.cz - Posledním kolem skončila základní část Jetbull Futsal ligy a rozdala karty pro vyvrcholení v play-off. Ve čtvrtfinále se střetne i jedna dvojice z posledního kola. Nepopulární osmé místo, které znamená mít za soupeře obhájce trofeje z Chrudimi, nakonec zbylo pro pražskou Slavii. Čtvrtfinále, ostatně stejně, jako celý další průběh play-off, se hraje na tři vítězná utkání. Oproti minulým rokům ale dochází ke změně v rytmu zápasů. Zatímco do minulé sezóny se hrála utkání z pohledu úspěšnějšího týmu po základní části doma-doma-venku-venku-doma,

v této sezóně se kluby budou v pořadatelství pravidelně střídat.

Složení čtvrtfinále play-off:

ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha
Balticflora Teplice - Torf Pardubice
Benago Zruč n/S. - Nejzbach Vysoké Mýto
Tango Brno - Bohemians 1905

O prvním a druhém místě nebylo pochyb, ale drama dál bylo o to větší. Benago prohrávalo s Mýtem už 0:3, nakonec i prohra stačila na udržení třetího místa, protože Tango zkolabovalo v poslední desetiminutovce s Pardubicemi, které otočily z 1:5 na 5:5 a mohly i vyhrát. Páté místo udržela Bohemka, která s relativně snadným losem získala ztrátami soupeřů. Mýto se díky výhře potká s Benagem i ve čtvrtfinále a to bude věru zajímavé měření sil. Pardubice se zvratem v Brně dostaly o jedinou branku ze vzájemných utkání (0:3 a 2:6) před Slavii a pojedou do Teplic.

Za branami play-off zůstali oba soupeři z utkání v Jistebníku, remíza nic neřešila a vzhledem k ostatním výsledkům nic neřešila ani výhra fialek.

Z ligy sestupují brněnský Helas a nováček z Třince.

Boje v play-off se rozhoří po reprezentační přestávce, protože celý příští týden budou reprezentanti oblékat dres při kvalifikaci ME 2012. Pak ale vše vypukne naplno a od 4.3.2011 je otevřený prostor pro zahájení čtvrtfinále.¨

Termíny pro celou play-off jsou následující:

Čtvrtfinále 4.3. - 10.4.2011
Semifinále 12.4. - 8.5.2011
Finále 14.5. - 28.5.2011

Do tohoto rozmezí si musejí účastnické kluby dohodnout termíny všech pěti utkání, ke kterým může série dospět.

Již jsme informovali o tom, že Česká televize odvysílá pět utkání ze čtvrtfinále a semifinále, finálové boje by se pak na obrazovkách měly objevit všechny. První přímý přenos je předběžně plánován na neděli 13. března ve 12:30 hod., poté co jsou známé čtvrtfinálové dvojice se možná brzy začne rýsovat, jaký duel na obrazovkách uvidíme.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700