Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 12.2.2011

Oslabeni o Jiřího Novotného, který si na reprezentačním srazu obnovil zranění zad, a Jiřího Beránka, který byl pracovně v zahraničí, jsme cestovali do Plzně pro konečnou definitivu play-off. Hned v úvodu utkání se vážně zranila další opora Petr Zapletal, avšak kvalitní výkon celého týmu, který v závěru ubránil i deset minut trvající power-play soupeře, znamenal výhru 1:3 a potvrzení postupu do play-off. V tabulce Jetbull Futsal Ligy figurujeme před posledním kolem dokonce na krásném pátém místě. Závěrečné boje však mohou tabulkou

ještě zamíchat, a tak pořád není vůbec jisté, kdo bude naším soupeřem ve vyřazovacích bojích.

Utkání s Indossem jsme bravurně zvládli, byli po celé utkání lepším týmem. Především naše defenzivní činnost byla na výborné úrovni, a domácí jsme během utkání pustili do minima šancí. Naopak my jsme hrozili po celé utkání rychlým přechodem do útoku, a kdyby především naši koncoví hráči Holeček s Wojnarem měli přesnější mušku, mohlo se utkání snad již ve druhém poločasu pouze dohrávat z povinnosti.

Již ve třetí minutě předvedl parádní sólo přes celé hřiště a tři hráče soupeře Zapletal. Předložil poté míč do strany Matějkovi, ten míč vrátil na penaltu proti noze a Zapletal míč uklidil pod břevno Hajžmanovi brány. Bohužel nedlouho poté se náš mladý hráč zranil a musel z utkání odstoupit. Jeho místo zaujal další mladíček, a jeho kolega z naší U-18 Ondřej Míča, a hned při prvním střídání si počínal skvěle. Dravě si zaběhl za obranu soupeře, kam dostal přesnou příhru od Olivy, bleskurychle zpracoval balón, udělal chladnokrevnou stahovačku, a uklidil svoji první ligovou branku do sítě, 0:2.

Hra pokračovala ve stejném duchu. Stereotypní hra Indossu s jednou šablonou, bez nápadu a invence, naše pozorná obrana a rychlé brejky. Jedno z přečíslení nám vyšlo v 17. minutě, kdy se krásnou střelou ze středu prosadil svým typickým způsobem Oliva, 0:3. Indoss hrál snad deset minut pod hrozbou šestého akumulovaného faulu, "desítka" se však nekopala. Jen jednou předvedla naše obrana nedostatek důrazu, kdy balón po několika nepředvídatelných odrazech zůstal v nebezpečné blízkosti Knoblocha, a hned jsme byli potrestáni pohotou střelou Mižára, 1:3.

Ve druhém poločasu se nám nedařilo utkání rozhodnout, zahodili jsme opět několik vyložených příležitostí. Naopak Indoss měl první šanci až po deseti minutách hry, kdy Holeček snažící se zachránit balón letící na polovině hřiště do autu, "namazal" plzeňským do brejku. Spolehlivě chytající Knobloch, byl ale u míče včas.

Trenér Kadlec se přeci jen pokusil něčím nás překvapit, a již deset minut před koncem začal se svým mužstvem hrát power-play. I tak se ale nakonec poněkud překvapivě vzhledem k této variantě hry skóre nezměnilo ani na jedné straně, protože i my jsme dokázali zahodit v závěru brejk tři na prázdnou bránu :)

K výkonu rozhodčích se dle Propozic vyjadřovat nesmíme, a toto dodržíme. Po shlédnutí videa zvážíme stížnost proti jejich výkonu, a chování třetího rozhodčího vůči naší lavičce.

Odvezli jsme si cenné a zasloužené vítězství. V pátek bude náš již opět notně oslabený tým hostit druhý tým soutěže, Balticfloru Teplice.

Indoss Plzeň - SK Slavia Praha 1:3 (1:3)

Branky: 19. Mižár - 3. Zapletal, 10. Míča, 17. Oliva

Slavia: Knobloch, Loffler - Oliva, Matějka, Zapletal (8. Míča), Wojnar - Kosina, Hrdina, Pacheco, Holeček - Kokeš

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700