Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 23.1.2011

Již počtvrté jsme se v lize střetli s Bohemians 1905 v pravém pražském derby, ale teprve poprvé jsme slavili vítězství, pokud nepočítáme naši postupovou výhru ve finále pražské části Poháru ČMFS. A přišla v pravou chvíli, neboť sestupové příčky jsou nebezpečně blízko. Již první novoroční utkání které jsme sehráli v Chrudimi přes prohru ukázalo, že mužstvo mná svou kvalitu a bojovného ducha. To potvrdilo jednoznačnou výhrou v Jistebníku, i nyní výhrou 3:1 (1:0) v derby nad Bohemians v nádherné divácké kulise, kterou vytvořili fanoušci obou týmů.

Domácí Slavia měla převahu na obou polích. Na hřišti a ještě více v hledišti. Hala nebyla vyprodána, jak jsme si velmi přáli, ale naplněné tři čtvrtiny míst z 1200 sedadel, které jsou v hale k dispozici stojí za potlesk. Kotle fanoušků vytvořili neuvěřitelně bouřlivou atmosféru, před kterou je čest hrát. Škoda, že fanoušci hostí hojně opouštěli svůj sektor dlouho před závěrečným klaksonem. Děkujeme všem divákům za návštěvu. A bylo na co koukat.

Hra našeho mužstva působila živějším a pohyblivějším dojmem. Již v prvním poločasu jsme si vypracovali několik gólových příležitostí, z nichž jsme proměnili jedinou. Skvělou přihrávku Novotného propasíroval za záda nejlepšího hráče hostí brankáře Jaroslava Bellady nadvakrát probuzený kanonýr Michal Holeček. Jeho první již gólovou střelu vytěsnil ještě Bellada na tyč, Holeček však měl připravenu pohotovou dorážku. Po gólu však volaly i naše další akce, především ta Matějkova, který se po "fintě" se střídáním, kterou proti nám vloni zkoušela právě Bohemka, ocitl zcela osamocen neatakován před Belladou. Ten jeho pokus skvěle zlikvidoval.

Druhý poločas jsme začali výborně. Lob Zapletala trefil ze vzduchu z první Beránek, a uklidil míč pod břevno opravdu lahůdkově. Bohužel nesklidil za svůj parádní kousek zasloužené ovace v plné míře, neboť branka padla hned v úvodu poločasu, a většina diváků se teprve vracela zpět do haly. Další průběh se nesl v duchu naši precizní obrany, která plně eliminovala všechny pokusy soupeře o zteč naší brány. Knobloch zasahoval minimálně. Boheminas tak poměrně brzy začali hrát power-play, kterou ale potrestal Novotný, a zvýšil náš náskok. Vodecký v závěru korigoval po nešťastném zákroku Knoblocha, ale zasloužené vítězství jsme si už pohlídali.

Slavia Praha - Bohemians 1905 3 : 1 (1 : 0)
Rozhodčí: Smreček Ladislav (7,7), Kresta Jan (8,5), Hanzlík Jiří Delegát: Svoboda Miroslav Diváků: 1000
Branky: 14. Holeček Michal (Novotný Jiří), 22. Beránek Jiří (Zapletal Petr), 32. Novotný Jiří - 39. Vodecký Igor (Kopecký Marek)
ŽK: Hrdina Martin - Šnídl Petr
Slavia Praha: Knobloch Ondřej, Wojnar Mikoláš, Beránek Jiří, Holeček Michal, Novotný Jiří, Oliva Petr, Pacheco Davide, Hrdina Martin, Zapletal Petr, Matějka Tomáš, Kosina Jan, Löffler Erik Trenér: Martin Brychta
Bohemians 1905: Bellada Jaroslav, Šnídl Petr, Dlouhý Martin, Kopecký Marek, Pleyer Petr, Frohna Jakub, Bellada Václav, Vodecký Igor, Málek Pavel, Tichý Petr, Franěk David, Slunéčko Jakub Trenér: Jiří Samek

Utkání bylo přítomno několik skvělých fotografů, Ondřej Hanuš, Pavel Liška, Pavel Jiřík, Petr Vančura, Nikola Knoblochová a další, jejichž fotografie naleznete postupně ve složce GALERIE.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700