Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 15.12.2010

Denik.cz - Plzeň – Dvojnásobným triumfem českého futsalu skončil ve středu třídenní mezinárodní Turnaj čtyř zemí v Plzni. Čeští reprezentanti vyhráli v konkurenci celků Maďarska, Polska a Slovenska obě kategorie, A mužstev i týmů do 21 let. České týmy měly ve středu za soupeře futsalisty Slovenska a v prestižním souboji dvakrát uspěli. A mužstvo zvítězilo 5:2, a česká jednadvacítka porazila Slovensko dokonce 6:2. Výhry v závěrečném dnu zajistily oběma českým mužstvům prvenství v turnaji. Český A tým přitom nerozehrál Visegrad Cup,

jak se Turnaji čtyř zemí rovněž říká, dobře. V pondělí podlehl překvapivě 2:3 houževnatému celku Polska, vedeného českým koučem Bartoškem.

V dalším duelu ale Češi skvělým výkonem ve druhém poločase rozstříleli silné Maďarsko 6:2 a ve středečním závěrečném utkání turnaje museli porazit Slovensko, aby skončili na prvním místě. Pokud by se Slováky prohráli, patřila by jim naopak až poslední, čtvrtá příčka.

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna vstoupili do utkání pasivně a Slovensko se ujalo vedení. „Začátek z naší strany byl vlažný, pomohla nám až důrazná domluva trenéra Neumanna při oddechovém čase v polovině první půle,“ přiznal nejzkušenější český reprezentant a kapitán mužstva Martin Dlouhý, který k výhře českého týmu přispěl dvěma góly.

Češi se po ostrých slovech kouče probrali, výrazně zlepšili pohyb a během jedné minuty dvěma góly Poláška a Dlouhého otočili skóre ve svůj prospěch.

Slováci mohli utkání zvrátit na začátku druhé půle po zbytečném vyloučení Friče. Odvolali i brankáře a hráli přesilovku pěti proti třem. Češi ale v oslabení dokázali Rešetárem zvýšit na 3:1. Slovensko vlastním gólem Havla sice snížilo, ale potom se opět prosadil nejlepší český futsalista roku 2009 Lukáš Rešetár a vstřelil čtvrtý gól. Výhru Čechů zpečetil chytrým obloučkem Dlouhý a zaplněná hala Slavie VŠ mohla tleskat triumfu české reprezentace.

O pořadí týmů na prvním až třetím místě rozhodlo skóre ze vzájemných zápasů.

Roli favorita v závěrečném vystoupení zvládl na jedničku i český tým do 21 let. Porazil Slovensko hladce 6:2 a turnaj vyhrál bez ztráty bodu. Dvěma góly přispěl k výhře Čechů kapitán týmu a hráč Indossu Plzeň Michal Holý. Reprezentační dres týmu do 21 let ve středu oblékli i jeho kluboví kolegové Tomáš Vnuk a Michal Kovács. Čtvrtý hráč Indossu, Tomáš Štverák, dostal ve středu příležitost v utkání A týmů.

Středeční výsledky – A týmy: Slovensko – Česká republika 2:5 (7. Brunovský, 22. vlastní Havel - 13. Polášek, 14. a 38. Dlouhý, 22. a 32. Rešetár), Polsko – Maďarsko 1:3. U 21: Česká republika – Slovensko 6:2 (Holý 2, Slováček 2, Seidler, Zapletal), Polsko – Maďarsko 2:4.

Z našich hráčů se v dresu A týmu objevil Petr Oliva, který odvedl solidní výkony, a Petr Zapletal za U-21 vstřelil dokonce branku slovenskému výběru! Gratulujeme!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700