Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 18.11.2010

Již podruhé jsme stáli na prahu finálové účasti v Poháru ČMFS. Před pěti lety ještě jako druholigový SELP jsme podlehli Olympiku Mělník, v letošní sezóně nám dveře do finále zaklapla v dramatickém a vyrovnaném utkání Balticflora Teplice. Do utkání jsme nastoupili se zvýšeným sebevědomím. Po sérii neúspěchů jsme dokázali, i přes to že se nám herně nedařilo dle našich představ, zlomit odpor Indossu Plzeň, a vyhrát 4:1. To se na naší hře evidentně projevilo. Nastoupili jsme do utkání s důraznou hrou, a drželi míč ve své moci. Působili jsme kompaktnějším dojmem než

soupeř hrající v podstatě jen s pěti muži - cizinci v jeho dresu, které sporadicky doplňovali čeští náhradníci. Pohledné kombinace jsme však opět nedokázali dotáhnout do konce, a naše snaha končila většinou na hranici pokutového území. Často jsme se pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti, balón však končil v rukavicích soupeřova brankáře. v 8. minutě jsme neuhlídali situaci, na kterou jsme se připravovali, o to mrzí více. Gui se obtočil svým typickým způsobem kolem Matějky a prostřelil Lofflera, který tentokrát hájil naši branku. I druhá největší šance patřila Teplicím, a tak je nutné sportovně uznat, že přesto že jsme se rvali o každý míč, a ukázali že jsme soupeři zcela vyrovnaným soupeřem, odcházel za svého vedení o jeden gól do kabin zaslouženě.

Ve druhém poločasu však hráčům Teplic začali evidentně docházet síly, což bylo v rámci našeho setrvalého tlaku na branku pochopitelné. A ve druhém poločasu jsme tempo ještě zvýšili, ovšem na úkor hry na větší riziko, čehož soupeř bravurně využil. Již ve 23. minutě se na hranici pokutového území nechal "vykoupat" Holeček, a hráč teplic mohl pohodlně zvýšit vedení. Naše branka však visela ve vzduchu, a padla o pár minut poté, když si obranu soupeře vychutnal náš jediný "legionář" Pacheco. V cestě míči do branky nezabránil ani brankářský zákrok rukou obránce soupeře. Jakoby nekoncentrovanost po vstřelené brance však zapříčinila zmatek v naší obraně při standardní situaci hned v zápětí, a míč poněkud nešťastně skončil opět v naší brance, 1:3. Ani poté jsme se nevzdali, a po signálu z rohu se svým typickým způsobem trefil Bejda.

Náš tlak na branku soupeře byl enormní, k vyrovnání jsme byli několikrát velmi blízko, ale v koncovce nám chybělo kousek štěstí. V dlouhé power-play měl největší šanci Holeček, ale přestřelil odkrytou branku. A tak střelou do prázdné mohl soupeř rozhodnout o svém postupu.

Daniel Kolman: Naši hráči zaslouží za předvedený výkon rozhodně pochvalu a uznání. Bojovali a rvali se o dobrý výsledek. Prohráli jsme, ale se vztyčenou hlavou. Opět děkujeme fanouškům za vynikající fandění, a i když byla návštěva menší než na Plzeň, jejich podpora je důležitým faktorem našich zlepšujících se výkonů. Ještě jednou za celou futsalovou Slavii děkuji.

Komentář z eFutsal.cz:

V prvním poločasu utkání se hrála vyrovnaná partie, ve které se ukázal rozdíl v herní strategii obou celků. Zatímco Slavia spoléhala zejména na kolektivní pojetí a předváděla pěkné kombinační akce, Teplice spíše spoléhaly na individuální schopnosti hráčů s poněkud tápající mezihrou, ale právě individuální schopnosti je poslaly do vedení. V 9. minutě se svým typickým uvolněním odpoutal od obránců Guilherme a bez problémů překonal Löfflera - 0:1.

Slavia už do poločasu nestihla vyrovnat, i když nebyla bez šancí. Jenže její koncovka nebyla dostatečně důrazná a tak Leite a spol. poločasové vedení uhlídali.

I v dalším průběhu utkání se domácí pokoušeli o aktivní hru, ale nemohli se prosadit. Naopak, už tři minuty po návratu ze šaten se po krásné kombinaci Balticflory trefil Salák a zvýšil na 0:2. To nastartovalo ještě větší aktivitu Slavie a nadšeně fandící fanoušci domácích se také dočkali, když velmi aktivně hrající Portugalec Pacheco v domácím dresu snížil na 1:2.

Radost Slavie však netrvala dlouho. Už za několik vteřin nepokryli slávisté Tolstova proti jeho zakončení neměl Löffler šanci - 1:3. Tyto minuty ale byly bohaté na branky a zkušený Bejda se deset minut před koncem trefil přesně, takže skóre bylo 2:3.

V závěru utkání se diváci dočkali jak power-play domácího týmu, tak i velké šance na vyrovnání, kterou propásl Holeček, který vysoko přestřelil branku v situaci, kdy byl sám před brankářem Thiagem. Balticflora ukázala, že dokáže velmi dobře udržet míč a i přesilovku domácích bránila poměrně dobře, výjimkou šance zcela volného Holečka.

V poslední minutě se pak dostal k míči zcela volný Paulinho, který ho poslal do odkryté branky domácích a zpečetil tak výsledek na konečných 2:4, což znamená postup Teplic do pohárového finále, které se bude hrát pravděpodobně 20. prosince v Chrudimi.

SK Slavia Praha - Balticflora Teplice 2:4 (0:1)

Branky: Pacheco, Bejda

Sestava: Loffler - Matějka, Oliva, Bejda, Beránek - Zapletal, Kosina, Holeček, Pacheco - Knobloch, Wojnar, Hrdina, Kokeš

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700