Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 18.11.2010

Ve včerejším utkání semifinále Poháru ČMFS jsme podlehli Balticfloře Teplice 2:4, a tak do prosincového finále proti Era-Packu Chrudim postoupil soupeř. Na jeho webu se objevil komentář ke včerejšímu utkání, a i když mu dle našeho názoru schází více objektivity, pokory a nadhledu, předkládáme ho našim čtenářům, aby si mohli přečíst i pohled z "druhé strany"... Článek je kompletně převzatý z webu www.fcbalticflora.cz, nevyjadřuje názory ani postoje našeho klubu, v rámci zachování objektivity není nijak krácen, upravován ani doplňován našimi komentáři.

Vlci budou hrát finále poháru ČMFS! Po soustředěném výkonu porazili v semifinálovém zápase Slavii Praha ne její palubovce v Edenu 4:2 a ve finále se utkají s ERA-PACKem Chrudim. Zápas zatím nezná přesný datum, pravděpodobně se ale odehraje v Chrudimi 20. prosince.

Balticflora jela k semifinálovému zápasu v kompletní sestavě a hned od začátku bylo vidět, že chce za každou cenu dosáhnout na pohárové finále, které by bylo dalším úspěchem klubu, který je na scéně teprve dva a půl roku.

Jako první se sešívaným postavila čtyřka Ricardo – Gui – Leite – Salák. Brazilec Gui se uvedl hned v 1. minutě tvrdou střelou, se kterou měl brankář Slavie Löffler problémy. Hrál se ale poměrně opatrný futsal, útoky jen složitě hledaly cestu za obranná vrátka soupeře. V 9. minutě se ale Gui dočkal. Obtočil se okolo Matějky jako kobra okolo bosé nohy a uštknul. Svou typickou střelou nedal gólmanovi Pražanů šanci – 0:1.

Slavia se poté snažila o vyrovnání. Proti byla ale spolehlivý Thiago a nepřesnost domácích. Do kabin se tak šlo za jednogólového vedení Balticflory a nic na tom nezměnila ani velká šance Tolstova. Z pravé strany mířil jen těsně mimo branku.

Druhý poločas byl o poznání rušnější. Ve 32. minutě střelu Holečka efektně vyrazil Thiago na roh a pak už měly spoustu šancí Teplice. Po ostřelování Löfflera se prosadil díky parádní kombinaci s Ricardem Michal Salák. Brankou do prázdné klece oslavil svůj návrat do vlčího doupěte – 0:2. Slavia za mohutné podpory dvou stovek fanoušků přidala na obrátkách a dočkala se snížení. Thiaga překonal Portugalec Pacheco – 1:2. Dvoubrankový náskok vrátil Balticfloře přesně a pohotově Leite – 1:3. V tu chvíli viděli diváci opravdu velmi pěkné představení obou týmů a v hledišti se rozhodně nenudili. V 30. minutě navíc snížil na 2:3 Slávista Bejda a v Edenu se rýsovalo pořádné drama.

Domácím hráčům a fanouškům místy tekly nervy, hráče i rozhodčí napadali místy velmi vulgárními výrazy, na více než verbální invektiva se naštěstí nezmohli. V 31. minutě trefil Ricardo tyč, klid do řad Teplic vrátil až minutu před koncem Paulinho, který platonický nápor Slavie odrazil při její power-play branou do prázdné svatyně. Balticflora podala v Edenu v závěru zápasu taktický výkon a až na malé výjimky nedovolila domácímu celku Thiaga ohrozit.

SK Slavia Praha - Balticflora Teplice 2:4 (0:1).
Branky:
27. Pacheco, 30. Bejda - 9. Guilherme, 23. Salák, 28. Leite, 40. Paulinho.
Teplice: Thiago – Ricardo, Leite, Gui, Tolstov, Paulinho, Salák, Krejčí, Walter, Kiliján.

Text: www.fcbalticflora.cz Foto: Petr Vančura

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700