Autor: futsal.cz   Vloženo dne: 15.6.2021

Na první pohled možná překvapivý vývoj, na ten druhý již nikoliv. Již několik měsíců bylo avizováno, že plánovaná změna na postu předsedy SFČR se děje ve shodě odstupujícího dlouholetého předsedy a nového kandidáta. I nyní po Valné hromadě FAČR, která pro futsal dopadla nad očekávání dobře, se tak další kroky dějí ve shodě a po vzájemné dohodě Otakara Mesteka a Daniela Kolmana.

Dovolte připomenout, že novým předsedou FAČR se stal první předseda SFČR a jeho současný čestný předseda Petr Fousek, do Výkonného výboru FAČR byl zvolen trenér futsalové reprezentace České republiky Tomáš Neumann. Současný předseda SFČR Otakar Mestek byl v devadesátých letech minulého století dlouholetým sekretářem tehdejšího předsedy Petra Fouska, který poté, co byl jmenován do funkce Generálního sekretáře FAČR, předal futsalové předsednictví do rukou Otakara Mesteka.

Právě s ohledem na vývoj fotbalových voleb se oba současní lídři českého futsalu dohodli, že největším prospěchem pro náš sport bude, pokud jej povedou společně. Daniel Kolman proto stáhl svou kandidaturu, aby stávajícímu předsedovi umožnil dokončit minimálně toto řádné volební období z pozice předsedy a přijal nabídku stát se po boku Otakara Mesteka Generálním manažerem SFČR.

„Před Valnou hromadou FAČR byla situace nějaká, nyní je jiná. Od začátku jsme se k tomu s Otou stavěli tak, aby situace byla pro futsal co nejpříznivější. Veřejně i neveřejně jsem říkal, že to není o egu a ješitnosti, nešlo mi o funkci, ale o to, abychom mohli co nejvíce rozvíjet futsal a adekvátně ho posouvali tak, jak si zaslouží. Z pozice Generálního manažera, ředitele sekretariátu, je jedno jak tu funkci budeme nazývat, budu mít kompetence a možnosti podílet se na změnách a restrukturalizaci tak, jak jsem si předsevzal před několika měsíci, kdy jsem se rozhodl kandidovat na předsedu SFČR. Vize, jak změnit a posunout český futsal neměním ani o centimetr. Jsou nutné a nezbytné. Jsem velmi rád, že součástí sekretariátu bude také Petra Panchartková,“ komentoval aktuální vývoj Daniel Kolman.

Součástí změn je odchod dlouholetého sekretáře SFČR Martina Průši na jinou pozici v rámci FAČR, mimo strukturu sekretariátu SFČR. Právě na jeho pozici je navržen Daniel Kolman, jehož rezignace na post 3. místopředsedy VV SFČR je s ohledem na nemožnost vykonávat obě tyto pozice současně dále v platnosti.

Pokračující Předseda SFČR Otakar Mestek řekl: „Je pro mě čest dále pokračovat v čele Svazu futsalu ČR. To že je nyní novým předsedou FAČR můj dlouholetý spolupracovník, kolega a kamarád, je pro mě velká výzva a motivace. Danovi Kolmanovi bych rád poděkoval za státnický postoj a přístup. Dokázal, že mu primárně záleží na našem sportu. Od naší spolupráce si hodně slibuji. O její podobě máme konkrétní představu, kterou představíme členům VV SFČR na nejbližším zasedání. Zároveň bych rád poděkoval Martinovi Průšovi za jeho dlouholetou práci pro futsal, změny však považuji za nezbytné.“
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700