Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 20.6.2010

Novým trenérem našeho A mužstva byl po několika jednáních vedení klubu a oslovení možných kandidátů jmenován Martin Brychta, bývalý trenér Nejzbachu Vysoké Mýto, Torfu Pardubice, a v posledních letech především asistent trenéra Oty Stejskala v mistrovském Era-Packu Chrudim. Zároveň také již několik let vykonává funkci asistenta trenéra reprezentace České republiky do 21 let. Na lavičce chrudimského několinásobného mistra stál i v těžkých bojích UEFA Cupu, futsalové ligy mistrů, a zkušeností tak má tento trenér na rozdávání.

O Martina Brychtu náš klub usiloval již v průběhu uplynulé sezóny, trenér však chtěl seriózně naplnit závazky, které ho vázaly k mužstvu Era-Packu Chrudim. Nyní však již naši nabídku vyslyšel, a my očekáváme, že jeho angažování k našemu mladému mužstvu bude znamenat další výkonnostní posun, úspěšnou výchovu dalších talentovaných hráčů a jejich etablování do ligového A týmu. Mimo obrovských zkušeností které Martin Brychta nasbíral u seniorských mužstev, dobře pracoval i s juniorskými a mládežnickými týmy.

Daniel Kolman: "Věříme, že Martin je ideální trenérskou volbou pro náš tým. Máme mladé mužstvo, do kterého chceme etablovat další talenty jako je například Zapletal. Zároveň jsou v mužstvu špičkoví hráči, kteří potřebují pro svůj sportovní posun trenéra Martinových kvalit a zkušeností, aby plynule pokračoval jejich sportovní růst. Naším přáním je, aby trenér Brychta pracoval v klubu dlouhodobě. Chceme mu rozhodně dát prostor pro koncepční práci, a vybudování kvalitního konkurenceschopného mužstva."

Roli asistentů by měla zastávat dosavadní trenérská dvojice Bejda - Cicala. "Standovi Bejdovi i Martinu Cicalovi velmi děkujeme, že se ujali mužstva v nelehké situaci. Standa nás trenérsky velmi překvapil, tým pozvedl, a nakonec jej dovedl ke 4. místu v nejvyšší soutěži. S trenérem Cicalou odvedli velký kus práce, a v rámci zachování kontinuity jsme rádi že budou u mužstva pokračovat. Úzce bude realizační tým spolupracovat i s Petrem Nedvědem," doplnil Daniel Kolman a pokračuje: "Standa Bejda bude jednou vynikající trenér. Již od počátku jsme se s ním ale shodli, že hrající trenér není ideální řešení, a Standa chce naštěstí ještě nějakou dobu hrát, což je velmi dobře, protože je to výborný hráč."

Rozhovor s trenérem Martinem Brychtou připravujeme.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700