Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 25.4.2010

Opět se nám podařil husarský kousek jako v loňské sezóně, a dokázali jsme vysoce favorizovanou Chrudim porazit. Vzhledem k brzkému rannímu času, který byl dán Českou televizí, která utkání vysílala přímým přenosem, se v hale sešla prachbídná návštěva, která reklamu futsalu a Slavii rozhodně nudělala. Vedle prosincového utkání se Šumperkem to jistě byla nejslabší divácká návštěva v sezóně, nedůstojná zápasu takového významu, jakým je utkání s obhájcem titulu v semifinále play-off. Ti co nedorazili mohou jen litovat, a my velmi děkujeme těm nejvěrnějším, kteří

do haly dorazili, a snažili se konkurovat chrudimským "bubeníkům" v sektoru hostí. Pevně věříme, že na čtvrté utkání v pondělí 26.4.2010 od 19:30 hodin opět ve sportovní hale Eden, dorazí početnější skupina fanoušků, kteří podpoří mužstvo, jenž opět podalo heroický výkon, a bude se snažit o malý futsalový zázrak v podobě druhého vítězství a srovnání série na 2:2.

V samotném sobotním utkání nezaujatý divák asi náš výkon nehodnotil jako líbivý a atraktivní. Zaměřili jsme se na precizní obranu, s cílem neudělat chybu. Před úvodním hvizdem jsme vedle Matějky a Holečka zaznamenali další ztrátu v podobě svalového zranění Iva Ulicha, který již také pravděpodobně nebude moci do letošního play-off zasáhnout. I přes to se mužstvo semklo, bojovalo o každý centimetr palubovky, a vydřelo cenné vítězství.

Po bezbrankovém prvním poločasu, ve kterém Jiří Novotný nastřelil snad třikrát břevno, ale i soupeř měl několik nebezpečných příležitostí, se první prosadil Max, který křížnou střelou překvapil poněkud lacino Knoblocha. Odpověděli jsme pěknou brankou. Novotný utekl podél autové čáry Cacaovi a jeho nástřel na zadní tyč usměrnil za Mellera kapitán Bejda. Pět minut před koncem přišel nešťastný okamžik. Po závaru před naší brankou napodruhé vrátil Rešetár míč do "ohně", a Pacheco si nešťastně vstřelil vlastní branku. Soupeř nám však oplatil stejnou mincí. Pro Novotného sklepnutí si v pohodě šel neatakovaný Meller, těsně před tím než však sebral míč do náručí se přihnal dezorientovaný Kopecký a napálil míč k tyči vlastní branky.

Ani v prodloužení již gól nepadl, a tak se rozhodovalo ze značky pokutového kopu. Jako první byl úspěšný Ulich. Prvního chrudimského střelce Cacaa Knobloch téměř vychytal, míč však přeci jen skončil za brankovou čarou. Novotný nám s přehledem vrátil vedení, Kopecký vyrovnal. Hrdina opět nedal Hloušovi, který při penaltách prostřídával Mellera, žádnou šanci. Po něm přišel na řadu Max. Zvolil dlouhý rozběh, střílel do protipohybu Knoblocha, jeho ránu však zastavila tyč. Oliva se opět nemýlil, stejně tak jako Mikan. A tak měl na své noze rozhodnutí mladý Kosina. Zachoval chladnou hlavu, a svůj pokus bezpečně proměnil, což znamenalo naše vítězství a snížení stavu série na 1:2.

Mužstvo zaslouží poklonu a poděkování. Je to opravdu úspěch, a my chceme ještě bojovat dál.

SK Slavia Praha - Era-Pack Chrudim, pondělí 26.4.2010, 19:30 hodin, sportovní hala Slavia - EDEN!

Komentář z Chrudimského Deníku:

Třetí zápas série přinesl před televizními kamerami v prvním poločase opatrný futsal. Slávisté vsadili na pozornou obranu, protože nechtěli připustit, aby se favorit dostal brzy do vedení, tak jako tomu bylo v obou chrudimských zápasech. Východočeši měli sice více ze hry, ale do šancí se prakticky nedostali. Na druhé straně naopak nastřelil reprezentant Novotný břevno Mellerovy svatyně. Slávistický reprezentant si podobný kousek zopakoval v úvodu druhé půle, a to byl zřejmě signál k oboustranně ofenzivnějšímu pojetí. Trvalo však téměř půl hodiny, než padl první gól. Ve 29. minutě jej vstřelil ze strany Brazilec Max, když měl brankář Knobloch zakrytý výhled. Jenže za dvě minuty po ideální přihrávce Novotného srovnal hrající trenér domácích Bejda na 1:1. Pak byli k vidění kuriózně dva „vlastenci“. Nejprve ve 35. minutě uklidil Portugalec Pacheco v barvách Slavie míč do vlastní sítě po centru Rešetára, aby jej hned za minutu napodobil na druhé straně Kopecký – 2:2. Do konce normální hrací doby ještě zvonily na obou stranách tyče či břevna (Bejda, Novotný resp. Max), ale gól nepadl, takže se šlo do prodloužení. V nastaveném čase byli blíže k úspěchu futsalisté Era-Packu, kteří zahrávali dvě prodloužené penalty. M. Mareš ani Max je však neproměnili. Na řadu tak musel přijít penaltový rozstřel, při kterém projevili větší sebevědomí Pražané. Ti si tuto variantu vyzkoušeli hned čtyřikrát ve čtvrtfinále proti Tangu Brno, kdy dokázali otočit nepříznivý stav série z 0:2 na 3:2 na zápasy. Slavia proměnila všech pět pokusů (Ulich, Novotný, Hrdina, Oliva, Kosina), když Chrudimským nepomohlo ani střídání brankářů Mellera a Hlouše. Na druhé straně po úspěšných pokusech Cacaua a Kopeckého zaváhal Max a nezachránila to pak ani trefa Mikana.

Článek naleznete zde !

SK Slavia Praha - Era Pack Chrudim 3:2 (2:2, 0:0, 5:4 pk)

Branky: 31. Bejda, 36. vlastní (Kopecký), rozhodující penalta Kosina – 29. Max, 36. vlastní (Pacheco). Rozhodčí: Laš, Nagy. ŽK: 3:0. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Stav série: 1:2.

Slavia:
Knobloch, Tichý – Pleyer, Novotný, Bejda, Hrdina – Kosina, Pacheco, Oliva, Ulich - Kracman, Imlauf.
Era-Pack: Meller (Hlouš)- M. Mareš, Max, R. Mareš, Mikan – Cacau, Kopecký, Rešetár, Pica Pau - Kroulík.



Utkání vysílala přímým přenosem Česká televize. Utkání si můžete ze záznamu prohlédnout v jejím archivu. Záznam utkání naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700