Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 25.4.2010

Denik.cz - Po dvou hladkých domácích výhrách nad Slavií Praha (7:1 a 9:5) v úvodních duelech semifinále play off se úřadující futsalový mistr Era-Pack Chrudim přesvědčil, že v pražském Edenu mu „pšenka nepokvete“. SK Slavia Praha – FK Era-Pack Chrudim 3:2 po penaltách. Ve třetím duelu totiž prohrál po penaltovém rozstřelu a musí cestovat do Prahy ke čtvrtému klání již v pondělí 26. dubna (19.30). Třetí zápas série přinesl před televizními kamerami v prvním poločase opatrný futsal. Slávisté vsadili na pozornou obranu, protože nechtěli připustit, aby se favorit dostal brzy do vedení,

tak jako tomu bylo v obou chrudimských zápasech. Východočeši měli sice více ze hry, ale do šancí se prakticky nedostali. Na druhé straně naopak nastřelil reprezentant Novotný břevno Mellerovy svatyně.

Slávistický reprezentant si podobný kousek zopakoval v úvodu druhé půle, a to byl zřejmě signál k oboustranně ofenzivnějšímu pojetí. Trvalo však téměř půl hodiny, než padl první gól. Ve 29. minutě jej vstřelil ze strany Brazilec Max, když měl brankář Knobloch zakrytý výhled.

Jenže za dvě minuty po ideální přihrávce Novotného srovnal hrající trenér domácích Bejda na 1:1.

Pak byli k vidění kuriózně dva „vlastenci“. Nejprve ve 35. minutě uklidil Portugalec Pacheco v barvách Slavie míč do vlastní sítě po centru Rešetára, aby jej hned za minutu napodobil na druhé straně Kopecký – 2:2.

Do konce normální hrací doby ještě zvonily na obou stranách tyče či břevna (Bejda, Novotný resp. Max), ale gól nepadl, takže se šlo do prodloužení.

V nastaveném čase byli blíže k úspěchu futsalisté Era-Packu, kteří zahrávali dvě prodloužené penalty. M. Mareš ani Max je však neproměnili.

Na řadu tak musel přijít penaltový rozstřel, při kterém projevili větší sebevědomí Pražané. Ti si tuto variantu vyzkoušeli hned čtyřikrát ve čtvrtfinále proti Tangu Brno, kdy dokázali otočit nepříznivý stav série z 0:2 na 3:2 na zápasy.

Slavia proměnila všech pět pokusů (Ulich, Novotný, Hrdina, Oliva, Kosina), když Chrudimským nepomohlo ani střídání brankářů Mellera a Hlouše. Na druhé straně po úspěšných pokusech Cacaua a Kopeckého zaváhal Max a nezachránila to pak ani trefa Mikana.

SK Slavia Praha - Era Pack Chrudim 3:2 (2:2, 0:0, 5:4 pk)

Branky: 31. Bejda, 36. vlastní (Kopecký), rozhodující penalta Kosina – 29. Max, 36. vlastní (Pacheco). Rozhodčí: Laš, Nagy. ŽK: 3:0. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Stav série: 1:2.

Slavia:
Knobloch, Tichý – Pleyer, Novotný, Bejda, Hrdina – Kosina, Pacheco, Oliva, Ulich - Kracman, Imlauf.
Era-Pack: Meller (Hlouš)- M. Mareš, Max, R. Mareš, Mikan – Cacau, Kopecký, Rešetár, Pica Pau.

Ota Stejskal, trenér Era-Packu: „Chtěli jsme o postupu do finále rozhodnout již tomto třetím semifinálovém duelu, ale Pražané potvrdili, že se jen tak nevzdávají. Musíme tak cestovat do Edenu ještě v pondělí a doufat, že se Slavii nepodaří otočit nepříznivý vývoj série podobně jako tomu bylo s Tangem Brno. Abychom uspěli, tak budeme muset hlavně zpřesnit koncovku."

Celý článek v Chrudimském deníku naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700